پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۳۰۵
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹

قبرستان تاریخی سفیدچاه در بهشهر مازندران

قبرستان تاریخی سفیدچاه واقع در هزارجریب شرق مازندران در ۴۰ کیلومتری گلوگاه دارای قدمت ۸۰۰-۱۲۰۰ ساله با سنگ‌های عمودی خاکستری و حکاکی‌های عجیب و غریب نخستین قبرستان مسلمانان شمال ایران است. روستای سفیدچاه، شهرستان گلوگاه بهشهر، در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شماره ۷۸۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بر اساس تحقیقاتی که بر روی خاک قبرستان سفید چاه انجام شده، آهک موجود در خاک این قبرستان اسرار آمیز بسیار بالا بوده به نوعی که رنگ خاک آن به سفیدی می‌زند. وجود این خاک آهکی سفید باعث تأخیر در فاسد شدن اجساد در این قبرستان شده و همچنین گفته می‌شود که دلیل نام‌گذاری این مکان با نام قبرستان سپید نیز وجود همین خاک سفید رنگ است. در این روستا رسم بر این بود که سنگ قبر مردگان را بر اساس شغل آن‌ها حکاکی می‌کردند. جدای از گورستان، روستای سفید چاه جاذبه‌های دیدنی فراوانی دارد، مثل رود شمشیر بر، مزارع کشاورزی و خانه‌های روستایی. روستای سفیدچاه تنها روستایی است که در دل قبرستان ایجاد شده است. مردم سفیدچاه از قومیت طبری بوده و به زبان طبری (مازندرانی) سخن می‌گویند.

شعار سال: قبرستان تاریخی سفیدچاه (اسپه‌چو) واقع در هزارجریب شرق مازندران در ۴۰ کیلومتری گلوگاه دارای قدمت ۸۰۰-۱۲۰۰ ساله ( در برخی از اسناد به قدمت پنج هزار ساله این روستا اشاره شده است)با سنگ‌های عمودی خاکستری و حکاکی‌های عجیب و غریب نخستین قبرستان مسلمانان شمال ایران است.
در مرکز روستای سفید چاه، مرقد امامزادگان منصور، ابراهیم و رحمان از اولاد امام موسی الکاظم (ع) قرار دارد که اساس سابقه شکل گیری گورستان است و با توجه به سنگ مزار‌های قرن هشتم و نهم مربوط به حضور سادات میر عمادی و مرعشی، قدیمی‌ترین سنگ مزار به دست آمده در گورستان سفیدچاه مربوط به سال ۸۳۰ هجری است که در واقع ۵۵ سال از صندوق مزار امامزادگان سفیدچاه قدیمی‌تر است..
روستای سفیدچاه از نظر موقعیت استقرار، از شمال به محدوده روستای آغوزدره، از جنوب به رودخانه و کوه سنگی، از شرق به زمین‌های شالیزاری محدوده روستا‌های "پیته نو" و "اندرات"، از غرب به محدوده روستای "وزوار"، متصل می‌گردد.















تعداد بازدید : 5

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری گلوگاه ما، تاریخ انتشار ۶ خرداد ۹۵، کد مطلب: ۱۱۷۵۵۲: www.galougahema.ir/ سایر منابع .

خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
0
0
خیلی جالب بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
0
0
شاید علت اینکه قبرها را کنار خانه ها قرار داده و روستا در قبرستان گسترده شده، این باشد که، اجساد بدلیل بافت آهکی خاک روستا سالم می ماندند و دیر تجزیه می شدند و مردم می خواستند کنار بستگان شان باشند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
0
0
اگر اینقدر خاک آهکی است، آب آشامیدنی شان هم باید آهکی باشد و سنگ کلیه باید در این روستا زیاد باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
0
0
احتمالا روستا باید روی بلندی واقع شده باشد و مردم آب آشامیدنی را از رودخانه بگیرند و استفاده کنند
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین