شعار سال: هفته گذشته بود که سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال در نامهای خطاب به باشگاهها اعلام کرد سرمربیان تیمهای لیگ برتری باید دارای مدرک حرفهای باشند و دستیاران آنها هم باید کلاس A را گذرانده باشند وگرنه مجوز نشستن روی نیمکت برای آنها صادر نخواهد شد. البته نداشتن مدرک A مربیگری نمیتواند مانع حضور افراد در کادر فنی تیمهای خود باشد اما مربیانی که این مدرک را ندارند نمیتوانند روی نیمکت بنشینند و باید تیمهایشان را از روی سکو هدایت کنند.
در بین مربیان لیگ برتری دو سرمربی جوان هستند که مدرک A ندارند و در صورتی که فدراسیون تصمیم جدی خود را برای صادر نکردن کارت مربیگری برای آنها بگیرد نمیتوانند روی نیمکت تیمهای خود بنشینند. سیدمهدی رحمتی و محرم نویدکیا که قرار است اولین فصل سرمربیگریشان در لیگ برتر را آغاز کنند، شاخصترین نمونههایی هستند که نمیتوانند روی نیمکت تیمهای خود بنشینند.
البته شرایط این دو سرمربی تفاوتهایی با هم دارد. سیدمهدی رحمتی اصلا پیشبینی نمیکرد امسال قرار است از دنیای بازیگری خداحافظی کند و وارد عرصه مربیگری شود، در سالهای گذشته در هیچ دوره مربیگری شرکت نکرده و هیچ مدرکی ندارد. در صورتی که فدراسیون فوتبال بخواهد قانون AFC را به طور سفت و سخت اجرا کند و هیچ استثنایی هم قائل نشود، او نخواهد توانست شهرخودرو را از روی نیمکت هدایت کند.
محرم نویدکیا، سرمربی سپاهان، هم شرایطی مشابه رحمتی دارد اما او که 4 سال از خداحافظیاش از فوتبال گذشته و همواره هم بحث حضورش به عنوان سرمربی در سپاهان مطرح بوده این فرصت را داشت که در کلاسهای A شرکت کند اما نویدکیا فقط تا دوره B را گذرانده و مدرک A مربیگری ندارد.
البته باشگاههای سپاهان و شهرخودرو هم در شرایطی نویدکیا و رحمتی را به عنوان سرمربیان خود انتخاب کردند که میدانستند آنها مدرک A ندارند و نمیتوانند روی نیمکت بنشینند. این قانون از سال گذشته در فوتبال ایران اجرا شده اما با وجود اینکه گفته می شود فدراسیون امسال هم می خواهد از حضور مربیانی که مدرک A ندارند روی نیمکت جلوگیری کند اما یکی از اعضای کمیته آموزش فدراسیون فوتبال در گفتگویی که با خبرنگار برنا داشت اعلام کرد این امکان وجود دارد که به خاطر شیوع کرونا و برگزار نشدن کلاسهای دوره A مربیگری به نویدکیا و رحمتی مجوز نشستن روی نیمکت تیمهایشان داده شود.
شاید فدراسیون کوتاه بیاید یک عضو کمیته آموزش که نمیخواست نامش منتشر شود و صحبتهایش در خبرگزاری برنا محفوظ است، در این باره به خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری برنا گفت: «این قانون که مربیان باشگاهی نمیتوانند در صورت نداشتن مدرک A مربیگری روی نیمکت تیمهای خود بنشینند از سال گذشته در لیگ برتر و لیگ دسته اول اجرا شده و امسال هم با تاکید AFC و فیفا قرار است اجرا شود اما شیوع کرونا تاحدودی این ماجرا را تحت تاثیر قرار داده است. از آنجایی که امسال با توجه به شیوع کرونا کلاس های دوره A برگزار نشد، این امکان وجود دارد که فدراسیون استثنا قایل شود و این قانون را اجرا نکند. باشگاه های سپاهان و شهرخودرو هم درخواستهایی در این زمینه به سازمان لیگ ارائه دادهاند تا با توجه به برگزار نشدن کلاسهای دوره A امسال فدراسیون استثنا قائل شود و به 2 سرمربی جوان اجازه دهد روی نیمکت تیمهای خود بنشینند. قرار است ظرف یکی دو روز آینده با حضور نمایندگان باشگاه ها جلسه ای در این باره با حضور مسئولان فدراسیون و سازمان لیگ برگزار شود تا نقطه نظرات باشگاه ها هم شنیده شود و در نهایت فدراسیون تصمیم نهایی خود را بگیرد.»
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا مربیان میتوانند اسم خود را به عنوان بازیکن رد کنند و به عنوان مربی روی نیمکت بنشینند؟ پاسخ داد: «چنین چیزی در فوتبال دنیا و حتی آسیا مرسوم نیست که اسم سرمربی تیم در لیست بازیکنان قرار بگیرد و بعد به عنوان مربی روی نیمکت بنشیند و تیمش را هدایت کند! بعید میدانم که باشگاههای ایرانی هم تن به چنین کاری دهند همانطور که دیدیم سیدمهدی رحمتی در لیگ قهرمانان آسیا با اینکه اسمش از قبل در بین بازیکنان بود به سکو رفت و از آنجا شهر خودرو را هدایت کرد.»
با این تفاسیر باید منتظر تصمیم نهایی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ باشیم تا ببینیم آیا در نهایت برای سیدمهدی رحمتی و محرم نویدکیا کارت مربیگری صادر می شود یا اینکه این دو همبازی قدیمی، که حالا آغاز دوران مربیگریشان همزمان با هم شده ناچار به هدایت تیمهای خود از روی سکوها هستند. شاید هم کرونا برای این دو فوتبالیست بزرگ توفیقی اجباری را رقم بزند و فدراسیون فرصت یک سالهای به آنها برای گرفتن مدرک A مربیگری بدهد.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: 28 مهر1399 ، کدخبر: 1074749،www.borna.news