پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۰۱۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۳
ابوالفتح شادمهری گفت: شهرداری تهران در سال ۹۳ کلیسای ادونتیست‌ها را به عنوان یک ارزش تاریخی به میراث فرهنگی معرفی کرد، اما آن‌ها اعلام کردند که این بنا ارزش تاریخی ندارد.
شعار سال: به دنبال صدور مجوز از سوی شهرداری تهران در راستای تخریب کلیسای ادونتیست‌ها در قلب تهران، سوالات زیادی در این میان مطرح شد که به چه علت به این سادگی از کنار این بنای تاریخی عبور شده است و آیا در صورت غفلت میراث فرهنگی، شهرداری هیچ توانی برای جلوگیری از این اقدام اشتباه ندارد. امری که می‌توانست با گزارش این اشتباه به مدیریت بالاتر مانع از تخریب این بنای ارزشمند تاریخی در تهران شود.
 
بنایی که حتی از سوی میراث فرهنگی جز بنا‌های ارزشمند نیز ثبت نشده است و این خود تعجب را در این عرصه دوچندان می‌کند.

ابوالفتح شادمهری، مدیر بافت و بنا‌های تاریخی شهرداری تهران گفت: میراث فرهنگی مجوز تخریب در گذشته به مالک کلیسای ادونتیست‌ها داده است و بر اساس همین مجوز میراث فرهنگی این بنا تخریب شده است.

او افزود: در شهر تهران، املاک از نظر ارزش تاریخی دو دسته هستند. یکی بنا‌هایی هستند که ثبت ملی هستند و دسته دیگر بنا‌هایی هستند که دارای ارزش تاریخی هستند و در طرح تفصیلی ثبت شده اند. همه بنا‌ها شامل این دو دسته نمی‌شوند. شهرداری برای صدور پروانه همواره از میراث فرهنگی استعلام می‌گیرد و در این عرصه میراث فرهنگی متولی است.

این مقام مسئول در شهرداری تهران خاطرنشان کرد: شاخص‌ها را میراث فرهنگی تعیین می‌کند. در خصوص کلیسا نیز میراث فرهنگی اعلام کرده است که این بنا ارزشمند از نظر تاریخی نیست و این نظر در سال ۹۴ اعلام شده است. پس از نظر میراث فرهنگی دیگر کاری از دست شهرداری بر نمی‌آید و اگر مانع تخریب شویم بر علیه ما به دیوان شکایت برده می‌شود.
 
قانون می‌گوید که باید مجری نظرات میراث فرهنگی باشیم

شادمهری ادامه داد: قانون می‌گوید که باید مجری نظرات میراث فرهنگی باشیم. در سال ۹۳ شهرداری تهران این بنا را به عنوان یک ارزش تاریخی به میراث فرهنگی معرفی کرده است، اما آن‌ها اعلام کردند که این بنا ارزش تاریخی ندارد.

مدیر بافت و بنا‌های تاریخی شهرداری در خصوص اقدامات مجموعه شهرداری برای جلوگیری از تکرار این اتفاقات تلخ اظهار کرد: اداره بافت‌های تاریخی یک سامانه‌ای طراحی کرده است. آن بنا‌هایی که تشخیص می‌دهیم دارای ارزش تاریخی هستند را در این سامانه معرفی کرده تا شهروندان به ارزش آن‌ها پی ببرند. این اقدام می‌تواند کمک کند تا کنترل‌ها بیشتر شود.

او افزود: امروز مقرر شده است تمامی بنا‌های ارزشمند موجود در حصار ناصری شناسایی شده تا سامانه بافت‌های تاریخی به روزرسانی شود. تا به امروز حدود ۳۴۰ بنا در تهران ثبت ملی شده اند که از نظر‌های مختلف دارای ارزش هستند. تا به امروز نزدیک به ۲۵۰۰ بنای دارای ارزش تاریخی نیز در تهران شناسایی شده است. باید توجه کرد که طبق قانون ثبت یک اثر در فهرست بنا‌های ارزشمند طرح تفصیلی نمی‌تواند مانع تخریب آن شود و نظر نهایی را در این عرصه میراث فرهنگی می‌دهد.

شادمهری در پایان گفت: امروز میراث فرهنگی استان تهران دستور داده است تا ساخت و ساز در محل کلیسا متوقف شود تا بار دیگر این اقدام مورد بررسی قرار گیرد.
 


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: ۱۶آبان ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۰۸۲۷۰۹، borna.news
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
0
0
چه كسي تعيين ميكنه كه اين ها ارزش تاريخي دارن يا ندارن؟ واقعا جاي تاسف داره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین