شعار سال: محوطه تاریخی فیروز آباد مربوط به دوران پیش از ورود اسلام به ایران است و محدوده محوطه با شماره ثبت ۱۰۹۱۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. تنها بنای پابرجا و سالم آن برج فیروزآباد است. محوطه مزبور شامل تپهای مدور به ارتفاع ۱۲ متر و شعاع ۷۰ متر و با محیط پیرامونی حدود ۴۰۰ متر است.
برج فیروزآباد اثری تاریخی است که مناره آجری آن ۱۸ متر ارتفاع دارد. این برج دیده بانی از حدود ۸۰۰ سال پیش هم چنان پابرجاست، اما ارتفاع اولیه آن به مراتب بیشتر بوده است. این اثر در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی کشور به شماره ۹۱ ثبت شد. این مناره به شکل استوانهای دو لایه است و از آجر ساخته شده و ارتفاع اولیه آن ۲۴ متر بوده است.این مناره از چهار جهت، دارای ستونهای زیرزمینی است که از این بنا در مقابل باد و طوفان با یک معماری منحصربه فرد محافظت میکند. این بنا دارای ۲ کتیبه به خط کوفی با مضامین آیات قرآنی، تاریخ بنیان و بانی اثر است. در داخل مناره پلکانی به صورت مارپیچ تعبیه شده که دسترسی به بام را امکان پذیر میسازد، اما پلهها تا حدودی تخریب شده اند. روی هم رفته شواهد معماری انتساب این اثر را به عصر سلجوقی نشان میدهد.

معماری این عصر به سبک و شیوه رازی است. شیوه رازی سبکی در معماری ایرانی است که مربوط به سده پنجم تا آغاز سده هفتم هجری قمری بوده و دوره هایی، چون سامانیان، سلجوقیان و خوارزمشاهیان را دربر میگیرد. برج فیروزآباد در ۱۷ کیلومتری جنوب شهرستان بردسکن قرار دارد.
مصالح به کار رفته در بنا، آجر و ساروج است. در بخش فوقانی یک صفحه فلزی مخروطی شکل با زاویه بسیار کم جهت ممانعت از ورود نزولات جوی به داخل بنا کار گذاشته اند.
سبک معماری و کتیبههای کوفی این مناره شباهت زیادی به برج و مقبره ارسلان جاذب در سنگ بست نزدیک مشهد دارد. این مناره به احتمال زیاد از آثار و خرابههای شهر قدیمی بست در منطقه است.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۰۹۴۶۰۶، www.borna.news