پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۶۸۰۷
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۳

چرا علوم کاربردی در صنعت ایران جایی ندارد؟

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر جامعه تولید و صنعت با جامعه دانشگاهی هیچگونه ارتباطی ندارند، گفت: باید نیاز‌های عمومی جامعه را بررسی کنیم و دانشگاه‌ها را به عنوان مرکز تحقیق و توسعه مراکز تولید قرار دهیم.
شعار سال: عادل نجف‌زاده عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، با بیان اینکه آموزش عالی آنگونه که باید و شاید برمبنای تولید علم و آینده‌پژوهانه حرکت نمی‌کند، اظهار کرد: تا آینده‌پژوهشی در سیستم نباشد، قطع به یقین رغبتی در دانشگاه‌ها برای رفع نیاز‌های کشور در تمام حوزه‌ها وجود نخواهد داشت.

وی افزود: آنچه که امروز تفاوت بین دانشگاه‌های ما با دانشگاه‌های کشور‌های توسعه یافته است صرفاً به روحیه پژوهش‌محوری دانشگاه‌ها بازمی گردد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دانشگا ه‌هایی که در مسیر رفع نیاز‌های فضای کسب‌وکار، تولید و صنعت در یک کشوری حرکت می‌کنند، پژوهش در آن‌ها بیشتر نهادینه‌تر است تا دانشگاهی که صرفاً پژوهش در جهت ارتقای هیأت علمی دانشگاه دارد. متاسفانه ما با این تفاوت و رویکرد روبرو هستیم و محور ارتقای هیأت علمی را تولید مقاله قرار داده‌ایم در حالی که تولید مقاله، تولید علم نیست.

نجف‌زاده به راهکار‌هایی در این زمینه اشاره کرد و گفت: یک استراتژی بالا دست برای دانشگاه حاکم است و متاسفانه تا این لحظه نه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نه از ناحیه خود دانشگاه‌ها به صورت محلی چیزی نوشته نشده است.

وی اضافه کرد: اعتقاد بنده این است که در حال حاضر جامعه تولید و صنعت با جامعه دانشگاهی هیچگونه ارتباطی ندارند و لازمه آن، این است که نیاز‌های عمومی جامعه را بررسی کنیم و دانشگاه‌ها را به عنوان مرکز تحقیق و توسعه مراکز تولید قرار دهیم که لازمه انجام چنین کاری عزم جدی دولت است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در حقیقت دولت باید مشکلات موجود جامعه را در حوزه‌های مختلف اقتصادی، تولیدی، صنعتی، گردشگری، فضای کسب‌وکار و تمام مشکلات کشور را به عنوان یک پکیج به دانشگاه ارائه بدهد و دانشگاه‌ها را به سمت رویکرد پژوهشی برای حل مسأله بکشاند؛ بنابراین تا زمانی که رویکرد حل مسأله جامعه را به دانشگاه‌ها ارائه نداده باشیم قطع به یقین هر استادی صرفاً برای رشد و ارتقای نقدینگی حقوقی خود این کار را انجام خواهد داد که چنین کاری در دنیا منسوخ است.
 
شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از فارس،تاریخ انتشار:23آذر1399،www.farsnews.ir
خبرهای مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین