شعار سال:برداشت بی رویه مجموعههای معدنی در حواشی شهر تهران در سالهای گذشته منجر به ایجاد حفرههای دهشتناک در غرب شهر تهران شده که نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده است. یکی از بزرگترین شن چالهها حدفاصل بزرگراه فتح و آزادگان و در حریم رودخانه کن است که تلاقی این دو پدیده به گفته کارشناسان خطر را چند برابر کرده است.
فاطمه برنا، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران در این خصوص گفت: طی سالهای گذشته برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانهها در غرب تهران منجر به ایجاد شن چالهها در این منطقه شده است. اینها معادن شن و ماسهای هستند که رها شده و به این شکل افتاده اند.
او افزود: این معادن به علت این که در نزدیکی مناطق مسکونی بودند در برههای از زمان تعطیل شدند و به صورت شن چاله درآمده اند. امروز بزرگترین شن چالهها در حوالی بزرگراه آزادگان و بزرگراه خلیج فارس هستند و تا به امروز هیچ اقدامی برای سامان دهی آنها انجام نشده است.
این مقام مسئول در محیط زیست خاطرنشان کرد: طبق قانون این معادن باید به وضعیت قبلی خود بازگردد، اما این اتفاق در تهران نیفتاده است. شهرداری در این عرصه طرحهایی داده، اما عملا هیچ کاری نکرده است. شهرداری مقرر کرده بود تا این شن چالهها را به مراکز گردشگری تبدیل کند، اما هنوز کاری انجام نشده است.
قطعا چالهای بزرگ که رها شده است میتواند منشا خطر باشد
رییس اداره حفاظت محیط زیست تهران ادامه داد: شهرداری موظف است تا شن چالهها را سامان دهد و نباید این محلها بدون حفاظ رها شوند. مالکین و شهرداری باید در این خصوص اقدامی انجام دهد تا به شهروندان آسیب وارد نشود.
برنا با اشاره به این که فعلا فرونشستی در اطراف شن چالهها رقم نخورده است، تصریح کرد: قطعا چالهای بزرگ که به این شکل رها شده است میتواند منشا خطر باشد و بحث امنیت این چالهها باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد، زیرا در محدوده شهر تهران است.
او افزود: در سالهای اخیر برداشت معادن در سطح شهر تهران بسیار محدود شده و بیشتر بازیافت نخاله تبدیل به یک بحران شده است. برداشتها از بستر رودخانهها کنترل و متوقف شده که در گذشته مکاتبات زیادی با شهرداری انجام شد و همواره این امر مطرح بوده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست تهران در پایان گفت: فعالیتهای معدنی همواره اثرات منفی بر محیط زیست میگذارد. این که این شن چالهها به این شکل رها شده اند به نوعی تخریب محیط زیست محسوب میشود. این مصوب شده که بعد از برداشت از معدن، آن محدوده به شکل سابق بازگردد، امری که در تهران اتفاق نیفتاده است. این معادن متعلق به شهرداری نبوده، اما به علت این که در محدوده شهری هستند، باید در طرحهای شهری به آنها سامان داده شود.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: ۳دی ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۱۰۷۳۲۲، borna.news