پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۸۷۴۵
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۹
نزدیک شدن به ضرب الاجل ایران برای خروج از پروتکل الحاقی و اقدامات فراپادمانی باعث شده تا تحرکات دیپلماتیک دشمن بیشتر شود و تلفن‌های پاستور بیشتر زنگ بخورد.
شعار سال: رسانه‌های خارجی خبر از اعلام برنامه آمریکا در خصوص چگونگی روند و شروط این کشور برای بازگشت به برجام داده‌اند؛ اما غرب‌گرایان و برخی رسانه‌های ایرانی، همین برنامه اعلام نشده را به عنوان اعلام بازگشت آمریکا به برجام منتشر کردند!

نزدیک شدن به ضرب الاجل ایران برای خروج از پروتکل الحاقی و اقدامات فراپادمانی باعث شده تا تحرکات دیپلماتیک دشمن بیشتر شود و تلفن‌های پاستور بیشتر زنگ بخورد.

گروسی رئیس آژانس می خواهد به ایران بیاید و در کنار تماس‌های تلفنی اروپایی‌ها با تهران، بایدن هم قرار است امروز در کنفرانس مونیخ صحبت کند.

گمانه‌زنی‌های جدی برای تشریح مواضع دولت بایدن درباره برجام نیز به گوش می‌رسد. رسانه‌های خارجی خبر از اعلام #برنامه آمریکا در خصوص چگونگی روند و شروط این کشور برای بازگشت به برجام داده‌اند؛ اما غرب‌گرایان و برخی رسانه‌های ایرانی، همین برنامه اعلام نشده را به عنوان اعلام #بازگشت آمریکا به برجام منتشر کردند!

براساس قرائن و شواهد می توان گفت که بایدن امروز درباره‌ی ایران و برجام چه خواهد گفت.

سناریوی اول: بر اساس اخبار نشست امشب وزرای خارجه آمریکا و سه کشور اروپایی، دولت بایدن حرف‌های تکراری خود در خصوص بازگشت ایران به برجام را دوباره بیان می‌کند و متوقعانه از ایران می خواهد تا با عدم خروج از پروتکل الحاقی و عقب نشینی از غنی‌سازی به برجام برگردد و مستقیما پای میز مذاکرات موشکی و منطقه‌ای بنشیند.

اما سناریوی دوم حاوی اقدامات نمایشی و خدعه‌ای سیاسی است. گروه بین المللی بحران که مسئولیت آن با رابرت مالی نماینده‌ی ویژه‌ی بایدن در امور ایران است قبلا از این برنامه به عنوان سناریوی مطلوب نامبرده است.

گروه بحران می‌گوید در قدم اول آمریکا می‌تواند با پرداخت وام صندوق بین‌المللی پول و برخی معافیت‌های انسان‌دوستانه کار را شروع کند. به بیان بهتر آبنباتی بی‌ارزش به ایران خواهد داد و به هیچ عنوان برای لغو ۱۵۰۰ تحریم دولت اوباما و ترامپ قدمی بر ندارد. سپس ایران موظف خواهد بود که در زمان ۲ تا ۳ ماه اورانیوم غنی شده خود را از بین ببرد و سانتریفیوژهایش را جمع‌آوری کند و مجددا به تمام محدودیت‌های برجامی خود بازگردد. تا اینجای کار باز هم آمریکا قرار نیست دست به رفع تحریم و بازگشت به برجام بزند!

گروه بحران معتقد است پس از آن نوبت به راستی‌آزمایی اقدامات ایران خواهد رسید. ایران بعد از بازگشت به شرایط قبل بازهم باید منتظر قضاوت آژانس بماند. مشروط بر نظر مثبت آژانس، آمریکا در یک «فازبندی» و نه یکجا و به صورت همزمان، احتمالا به لغو «تحریم‌های دوره ترامپ» اقدام می‌کند! مشخص نیست این فازبندی چقدر زمان میبرد! این گروه آمریکایی نزدیک به تیم بایدن از حدود ۸۰۰ تحریمی که در دوره دولت متبوع شان یعنی اوباما، وضع شد؛ شانه‌خالی می‌کند و با عبارت «تحریم‌های دوره ترامپ» فقط وعده لغو برخی از تحریم‌ها آن هم به صورت گام به گام و پس از اجرای کامل تمام تعهدات ایران را می‌دهد!

بعد از این مراحل در حالیکه به صورت فازبندی شده آمریکا می خواهد فقط برای رفع تحریم‌های ترامپ #تلاش کند، باید زمینه برای مذاکرات بعدی فراهم شود!

این سناریو که چیزی از حرف‌های ترامپ کم ندارد سعی دارد تا ایران و جریان غرب‌گرا را مجبور به پذیرش خواسته‌های نقد خود در مقابل اقدامات فازبندی شده، نمایشی، مشروط و نسیه کند و باز هم بدون بازگشت به تعهدات برجامی از توافق هسته‌ای برای تهی کردن قدرت دفاعی و منطقه‌ای سواستفاده کند. این مساله را بار‌ها آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند و حتی روز گذشته وزارت خارجه بایدن از آن به عنوان کف خواسته‌های آمریکا و نه سقف آن یاد کرد.

مهم این است که جریان‌های مختلف سیاسی در ایران از این سناریو و موارد مشابه آن احساس ذوق‌زدگی نکنند و در خصوص اجرای قانون راهبردی مجلس دچار تردید نشوند. چرا که تا زمان راستی آزمایی ایران درباره اقدامات و نه حرف و بیانیه‌های آمریکا و طبق ماده۶ مصوبه مجلس تا زمان عادی نشدن روابط کامل بانکی و رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآورده‌های نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش و اجرای تعهدات طرف مقابل دولت ایران نمی‌تواند از اجرای قانون سر باز زند.

اتفاقات اخیر نشان می دهد، اقدامات عملی ایران در شروع غنی‌سازی و اعلام زمان خروج از پروتکل الحاقی دشمن را به تکاپو انداخته است و ادامه این مقاومت فعالانه نه تنها می‌تواند مانع از فشار‌ها شود که آن‌ها را به تجدیدنظر در سیاست‌های خود وادار کند. همچنین عقب نشینی کشور، بدون رسیدن به خواسته‌های به حق و مطرح شده در توافق هسته‌ای و قانون مجلس (یعنی رفع عملی تحریم‌ها) می‌تواند دشمن را به ادامه فشار حداکثری تشویق کند.

شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از رجا نیوز، تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۹، کد خبر: ۳۴۴۵۴۶، www.rajanews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین