پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۴۰۵۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۲
«دکتر وحید نعلبندیان» گفت: دامدار‌ها قبل از اینکه به دکتر دامپزشک اطلاع دهند، یک بار تمام آنتی‌بیوتیک‌ها را مصرف می‌کنند و زمانی که جواب نمی‌گیرند، به دکتر متوسل می‌شوند.
شعار سال: محسن طاهرمیرزایی: «خیلی از دامدار‌های ما دارو را در مراکز دامداری خود نگهداری می‌کنند که همین مساله باعث ایجاد مقاومت دارویی شده است. دامدار‌ها قبل از اینکه به دکتر دامپزشک اطلاع دهند، یک بار تمام آنتی‌بیوتیک‌ها را مصرف می‌کنند و زمانی که جواب نمی‌گیرند، به دکتر متوسل می‌شوند»؛ این را رئیس موسس انجمن صنفی کلینیسین‌های دامپزشکی استان گلستان می‌گوید.

«دکتر وحید نعلبندیان» ادامه می‌دهد: «یکی از مشکلاتی که در استان در حوزه کلینیسین‌ها داریم این است که همه آن‌ها دکتر‌های خیلی خوب و باسوادی هستند، اما هنوز اصول نسخه‌نویسی را رعایت نمی‌کنند و این مساله یک مقدار شخصیت و اعتبار دکتر دامپزشک را زیر سؤال می‌برد.»

از نظر او بخش درمان دامپزشکی زمانی می‌تواند پیشرفت کند که اختیارات آن را کامل به دست خود درمانگران بدهند و خود همکاران بخش خصوصی دامپزشکی تصمیم گیرنده روی کار خود باشند.

وی در پایان تصریح می‌کند: «یکی از گله‌های ما دانشگاه آزاد بابل است که بی‌رویه دکتر دامپزشک بیرون می‌دهد. سازمان باید با تعامل وارد این قضیه شود.»

 آقای دکتر، در استان گلستان با چه مشکلاتی روبرو بودید که تصمیم به راه‌اندازی انجمن صنفی کلینیسین‌های دامپزشکی گرفتید؟

یکی از مشکلات ما در استان گلستان که شاید استان‌های دیگر هم با آن درگیر باشند، نابسامانی در بخش دام کوچک و حیوانات خانگی است. انجمن استان تهران یک تصمیم خوب در راستای یکسان‌سازی شکل و شمایل برگه‌های واکسیناسیون و گواهی‌های بهداشتی گرفتند که بسیار حرکت مثبتی بود. متاسفانه در استان گلستان برخی افراد سودجو هستند که بدون تخصص لازم، مثلا پت‌شاپ یا مراکز پانسیون برای خود ایجاد می‌کنند. همچنین مراکزی که به صورت NGO فعالیت می‌کردند و البته که ثبت NGO نیستند و کار حمایت از حیوانات را انجام می‌دادند و در این پوشش، در محیط غیراستریل عمل‌های جراحی عقیم‌سازی می‌کردند. ما این مشکلات را داشتیم و به سازمان انتقال می‌دادیم، اما آنجا هم به دلیل حجم بالای کاری، فرصتی برای رسیدگی نداشتند که ما به آن‌ها حق می‌دادیم که نمی‌توانستند اشراف کامل داشته باشند. یکی از اهداف ما از راه‌اندازی انجمن، همین است که این وضعیت نابسامان را سامان دهیم.

اهداف دیگری هم داشتید؟

هدف بعدی ما حمایت از تعرفه‌ها بود. در حوزه دامپزشکی، تعرفه را سازمان برای ما مشخص می‌کند، اما این تعرفه غیرمعقول است. یعنی با این وضعیت تورم یک دکتر دامپزشک به فارم می‌رود و برمی‌گردد و اصلا منطقی نیست که با چنین تعرفه‌ای کار کند. از آن طرف هم اگر بخواهد خلاف این قضیه اتفاق بیفتد، به مراجع قضایی و تعزیرات کشیده می‌شود؛ لذا ما سعی کردیم کمی در بحث تعرفه‌ّها ورود کنیم.

مساله دیگر این است که در حال حاضر سازمان دامپزشکی از طریق واگذاری وظایف به بخش خصوصی، در حال کوچک شدن است. این بخش خصوصی متمایل است که حجم زیادی از بار مسئولیتی را که روی دوش سازمان دامپزشکی یا نظام دامپزشکی هست، متقبل شود، اما این مهم نیازمند یک زیرساخت است. به این شکل نیست که مدیرکل امروز یک تصمیم بگیرد، جلسه بگذارد و بگوید این کار را باید به بخش خصوصی واگذار کنیم و بخش خصوصی هم باید تعهدنامه محضری امضا کند، این وضعیت تبدیل به حالت اعمال فشار می‌شود. این اعمال فشار نیاز به زیرساخت دارد و اینکه بخش خصوصی خود را پیدا و از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری آماده کند و بعد این اتفاق بیفتد. ما متاسفانه این مشکل را در بحث مرغداری‌ها داشتیم که بخش‌هایی از فرایند انتقال کود و مساله بازرسی سالن را به مسئولین فنی انتقال داده بودند. این مسئول فنی نیازمند به‌کارگیری یک نیرو و زیرساخت‌های سخت‌افزاری بود تا کارهایش را انجام دهد. این موارد باعث شد تصمیم بگیریم که از طریق انجمن، یک مقدار با سازمان نظام و سازمان دامپزشکی به تعامل برسیم. یعنی اگر هم قرار است قانونی تصویب شود، از افراد انجمن یک یا ۲ نفر باشند و مشکلات را اعلام کنند.

یادم است چند سال پیش خدمت دکتر خلج ریاست وقت سازمان دامپزشکی بودیم. ایشان جلسه‌ای گذاشتند و بنده و دوستان استان گلستان را برای مشکلات بحث دام کوچک دعوت کردند. جلسه از صبح تا غروب ادامه داشت و حدود بعد از ظهر بود که دیدیم تنها مشکلی که توانستیم یک مقدار آن را بررسی کنیم، بحث طیور بود. یعنی حتی فرصت به دام هم نرسید. وقتی سوال کردم که چه زمانی نوبت به بخش دام کوچک و حیوانات خانگی می‌رسد، گفتند آن قدر در بحث طیور و دام بزرگ مشکلات داریم که به حیوانات خانگی نمی‌رسیم. آنجا به این نتیجه رسیدیم که حجم کار زیاد است و باید انجمن را تشکیل دهیم تا این مشکلات را حل کنیم.

یک مساله دیگر این است که درمانگران ما وقتی سر فارم می‌روند با خود دارو حمل می‌کنند و باید هم حمل کنند. این مشکل وجود دارد و اگر بخواهیم مطابق نظر سازمان نظام وارد شویم، حمل دارو توسط کلینیسین کاملا غیرقانونی است. اما کاری هم به این موضوع ندارند. یکی از اهداف ما در انجمن این است که به این موارد سامان بدهیم و کلینیسین‌هایی را که دارو حمل می‌کنند، کنترل کنیم که تاریخ مصرف آن‌ها چک شود. این‌ها مسائلی بود که به دلیل جزئیات خیلی ریزی که داشت، سازمان نمی‌توانست روی آن‌ها اشراف کامل داشته باشد؛ لذا با یاری خدا و همکاری دوستان در اداره کار توانستیم استارت آن را بزنیم.

فعالیت انجمن دقیقا از چه روزی شروع شد؟

چهارشنبه هفته گذشته جلسه آن برگزار شد و توانستیم فرایند آن را به مرحله اجرا برسانیم. ان‌شاءالله قرار است سال آینده یک جلسه فوق‌العاده برگزار کنیم. اهدافی که عرض کردم جزء اهداف کلی بود و قرار است جزئیات ریز آن را از همفکری افراد انجمن صنفی استفاده کنیم و نظرات و پیشنهادات را بگوییم و قوی‌تر گام برداریم.

انجمن چند نفر عضو دارد؟

انجمن در حال حاضر حدود ۴۰ نفر عضو دارد که ۵ نفر از آن‌ها اعضای هیات مدیره و ۲ نفر هم به عنوان بازرس هستند.

 اشاره کوچکی به مساله درمان غیرمجاز داشتید. لطفا وضعیت این معضل در استان را بیشتر توضیح دهید.

خوشبختانه مدیرکل جدید استان گلستان واقعا زحمت زیادی کشیدند و عزم خود را برای برخورد با این معضل جزم کرده‌اند. ما واکسیناتور‌هایی را می‌دیدیم که بعد از ظهر‌ها کار ویزیت هم انجام می‌دادند. به هر حال شخص برای کسب درآمد این کار را می‌کرد و ما هم فشار زیادی به او نمی‌آوردیم. اما زمانی به من زنگ می‌زدند و می‌گفتند فلانی که سر فارم آمده، فلان دارو را داده که استفاده کنم. در حالی که فلانی اصلا دکتر نبود و پول کمتری می‌گرفت و دامدار راضی می‌شد که این کار را انجام دهد. مساله‌ای که می‌خواهیم آن را سامان دهیم، همین است. خیلی از دامدار‌های ما دارو را در مراکز دامداری خود نگهداری می‌کنند. همین مساله باعث شده یکی از مشکلات ما در استان گلستان، بحث مقاومت دارویی باشد. دامدار‌ها قبل از اینکه به دکتر دامپزشک اطلاع دهند، یک بار تمام آنتی‌بیوتیک‌ها را مصرف می‌کنند و زمانی که جواب نمی‌گیرند، به دکتر متوسل می‌شوند.

ریشه این مشکل کجاست؟

اینکه هنوز هیچ آموزشی ندیده‌اند. ما باید کلاس‌های آموزشی برگزار و آن‌ها را توجیه کنیم که از پرداخت یک حق ویزیت فرار نکنند. دامدار باید بداند که هیچ مشکلی نیست اگر دکتر دامپزشک یک ویزیت هم بگیرد. او باید توجیه شود که هزینه مصرف خودسرانه دارویش برابری می‌کند با ویزیتی که می‌خواهد به یک دکتر دامپزشک بدهد.

از طرفی الان برخی پناهگاه‌های حمایت از حیوانات تاسیس و باب شده است که هیچ نظارت مالی روی آن‌ها انجام نمی‌شود و در همان پناهگاه در شرایط غیر استریل جراحی انجام می‌دهند. من گزارش این معضل را برای مدیر کل قبلی فرستادم، اما تاثیری نکرد. در حالی که باید آن را به دادگاه ارجاع می‌دادند. یا مواردی بوده که عقیم‌سازی نر در شرایط کاملا غیراستریل انجام می‌دادند. این‌ها مواردی است که باید از آن‌ها جلوگیری می‌شد که ان‌شاءالله اگر سازمان نظام و مدیر کل محترم گلستان پشت این انجمن باشند، ما می‌توانیم قوی‌تر پیش برویم.

تعامل شما با داروخانه‌های دامپزشکی چگونه است؟

یکی از مشکلاتی که در استان در حوزه کلینیسین‌ها داریم این است که همه آن‌ها دکتر‌های خیلی خوب و باسوادی هستند، اما هنوز اصول نسخه‌نویسی را رعایت نمی‌کنند. در جلسه‌ای که با مدیر کل دامپزشکی استان هم داشتیم، ایشان گفتند وقتی نسخه‌هایی را که به داروخانه‌ها می‌رود، به دقت نگاه می‌کنیم، می‌بینیم به هیچ عنوان نسخه‌نویسی درست انجام نشده است و این مساله یک مقدار شخصیت و اعتبار دکتر دامپزشک را زیر سوال می‌برد. تعامل ما با داروخانه‌ها خوب است، اما باید آن‌ها را مجاب کنیم که بدون نسخه دارو ندهند. ما با همکاری انجمن صنفی داروخانه‌داران و از طریق سازمان هم وارد موضوع می‌شویم که بتوانیم این کار را انجام دهیم.

چه پیشنهادی برای ارتقای بخش درمان دامپزشکی دارید؟

تصور من بر این است که بخش درمان دامپزشکی زمانی می‌تواند پیشرفت کند که اختیارات آن را کامل به دست خود درمانگران بدهند و خود همکاران بخش خصوصی دامپزشکی تصمیم گیرنده روی کار خود باشند. در سازمان دامپزشکی با همه حجم کاری که وجود دارد، باید بخش نظارتی باشد. یعنی سازمان باید پشت کلینسین‌ها باشد. اگر این انجمن صفنی شکل بگیرد و اداره دامپزشکی به آن اعتبار بدهد، قدرت زیادی برای پیش بردن کار دارد. اگر تشریک مساعی و همکاری بین انجمن صنفی و همکاران به وجود بیاید، می‌توانیم خیلی از مشکلات را حل کنیم. علتی هم که تا الان نتواستیم، به خاطر فردی کار کردن است. هر کسی نظراتی داشته و این نظرات هیچ‌وقت در هیچ‌جا جمع نمی‌شد. اما وقتی تشکل انجمن به وجود بیاید، هم انتقادات را می‌شنویم و هم پیشنهادات را و رای‌گیری انجام و با آرای آن قانون نصویب می‌شود. مطمئنا هر چه تصویب شود به نفع دامپزشکان و بخش درمان دامپزشکی خواهد بود.

وضعیت تعداد فارغ‌التحصیلان دامپزشکی در استان گلستان چطور است؟

اتفاقا چند روز پیش با رئیس نظام دامپزشکی استان وارد صحبت شده بودیم. ما معضل تعداد زیاد دامپزشک فارغ‌التحصیل را داریم. یکی از گله‌های ما همین دانشگاه آزاد بابل است که بی‌رویه دکتر دامپزشک بیرون می‌دهد. سازمان باید با تعامل وارد این قضیه شود. این همه دامپزشک فارغ‌التحصیل باید در محیطی کار کنند که شرایط تجربی آن‌ها ارتقا یابد. مشکل ما همین است. سازمان نظام به خاطر همین مساله، در بخش کلینیسین‌ها پروانه را آزاد کرد.

یادم می‌آید سال ۸۴ که فارغ‌التحصیل شدم و می‌خواستم در مرکز استان کلینیک را‌ه‌اندازی کنم، آقای دکتر زهتاب مدیر کل وقت اجازه ندادند که داخل مرکز استان این کار را انجام دهم. ایشان گفتند اول به جا‌های دیگر برو و تجربه کسب کن که اگر روزی خواستی به مرکز استان بیایی، بتوانی بهترین خدمات خود را ارائه دهی.

متاسفانه الان به خاطر سیل زیاد دانشجوی فارغ‌التحصیل، خود سازمان نمی‌داند چه کند و مجبور است مجوز دهد. دانشجویی را دیدم که یک ماه قبل کارآموز خودم بوده و کلینیک راه‌اندازی کرده، کسی که فاقد تجربه است. ما باید بداینم که تجربه چیز دیگری است. ما خودمان فارغ‌التحصیل شدیم و پختگی را در فیلد به دست آوردیم نه از کتاب و دانشگاه. این قضیه نابه‌سامان است و سازمان هیچ تقصیری ندارد و باید جوابگوی اعضای نظام باشد. از آن طرف باید کمک کنیم و با وزارت علوم و دانشگاه آزاد وارد بحث شویم که مقداری این قضیه را کنترل کنند.

به‌عنوان حرف آخر...

از شما ممنون هستم که همیشه پشتیبان دامپزشکان هستید. ما هم همیشه اخبار پایگاه خبری حکیم مهر را دنبال می‌کنیم. عملکرد شما عالی و همیشه به روز است و حکیم مهر یکی از منابع موثق ما برای کسب اطلاعات از قوانین و دستورالعمل‌های سازمان است.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از حکیم مهر، تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۰، کدخبر: hakimemehr.ir، ۶۳۳۳۲
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
0
0
تو ايران خيلي وقته اصول اونطور كه بايد و شايد رعايت نميشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین