پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 27
کد خبر: ۳۴۰۱۷۵
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۱
این روز‌ها که بازار ارز‌های دیجیتال داغ است، بازار صرافی‌های فروش ارز‌های دیجیتال داغ‌تر شده و این صرافی‌ها برای فروش ارز دیجیتال کارمزد‌های نجومی دریافت می‌کنند.

شعار سال: اگرچه خرید و فروش از دیجیتال بدون هیچ مشکلی در صرافی‌های ایرانی انجام می‌شود اما این صرافی‌ها علاوه بر کارمزدی که برای ارائه خدمات دریافت می‌کنند گران فروشی هم می‌کنند. فعالان بازار رمزارزها برای انجام معامله از صرافی‌های آنلاین استفاده می‌کنند اما ایرانی‌ها به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانند به صورت مستقیم به بازارهای جهانی دسترسی داشته باشند و مجبورند ابتدا از طریق صرافی‌ها ایرانی ریال خود را به تتر تبدیل کنند و بعد به معامله در بازار کریپتوکارنسی بپردازند.

گران فروشی!
 
تتر برای فعالان بازار کریپتوکارنسی یعنی سوخت برای یک راننده. ارز دیجیتال تتر همیشه قیمتی معادل یک دلار دارد اما این ارز در صرافی‌های ایرانی در اگثر مواقع با اختلافی هزار تا ۱۵۰۰ تومانی فروخته می‌شود و این گران فروشی ورای کارمزدی است که این صرافی‌ها برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال دریافت می‌کنند.
 
به عنوان مثال در حال حاضر قیمت دلار ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان است اما کمترین قیمت تتر در صرافی‌های ایران ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان است و این یعنی برای ۵۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها پولی معادل ۲ میلیون تومان به دلیل گران فروشی صرافی‌ها پرداخت می‌کنید.
 
همین دو هقته پیش بود که دو صرافی در ترکیه میلیاردها دلار پول مردم را برداشتند و رفتند. هرچقدر هم که این صرافی‌ها قانونی باشند اما باز هم بانک مرکزی خزید و فروش ارزهای دیجیتال را قانونی نکرده است.
 
مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی در رابطه با صرافی‌ها گفت: از آنجایی که به دلیل تحریم‌ها ایرانی‌ها به صورت مستقیم به بازارهای جهانی دسترسی ندارند این صرافی‌ها سود زیادی از فعالان بازار رمزارزها در ایران کسب می‌کنند. از طرفی هنوز بانک مرکزی خرید و فروش ارزهای دیجیتال را قانونی نکرده و و هر لحظه ممکن است اتفاقی که در ترکیه افتاد در ایران هم تکرار شود.
 
بازارهای مالی قوی‌تر از آن هستند که بتوان جلوی آن‌ها را گرفت و حتی با وجود اینکه صرافی‌های آنلاین خارجی ورود ایرانی‌ها را در این صرافی ممنوع کرده باز هم فعالان بازار در داخل راهی برای حضور و معامله در بازارهای مالی پیدا می‌کنند اما در شرایط تحریمی و زمانی که حجم وسیعی از سرمایه به سمت بازار کریپتوکارنسی می‌رود بسیاری از صرافی‌ها برای پول مردم کیسه دوخته‌اند و بهتر است سازوکاری برای جلوگیری از گران فروشی صرافی‌ها اعمال شود.



شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تجارت نیوز  ، تاریخ انتشار: 9 اردیبهشت1400، کدخبر: 534819،www.tejaratnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین