شعارسال: مسعود فتوت ، اظهار کرد: سرابها و چشمههای کرمانشاه از نظر نوع سنگ آهکی به چند دسته تقسیم میشوند. دسته اول چشمههایی مانند بیستون، تاقبستان، خضر زنده، خضر الیاس، سراب جابری، داریان و بل هستند که سنگ آهکی آنها دانه درشت است و قدرت انحلال آنها در برابر باران زیاد است.
وی با بیان اینکه میزان شکستگی و منافذ بزرگ در این چشمهها زیاد است، عنوان کرد: این دسته از چشمهها به سرعت در برابر باران واکنش نشان میدهند و تغذیه میشوند.
مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه تصریح کرد: دسته دیگری از چشمههای استان شامل سراب قنبر، قرهدانه و هانی کوان هستند که آهک آنها رسی و ریزدانه است و از همین رو قدرت انحلال کمی در باران دارند و دیرتر از سایر چشمهها به بارش واکنش نشان میدهند. "سراب نیلوفر" نیز در همین دسته قرار دارد و دیر به بارندگی واکنش نشان میدهد.
فتوت ادامه داد: دلیل دیگری که باعث عکس العمل دیر سراب نیلوفر به بارندگیها میشود، فاصله زیاد منبع تغذیه و منبع تخلیه در آن است.
وی از سومین عاملی که مانع وارد آب به سراب نیلوفر میشود هم یاد کرد و گفت: چشمه سراب نیلوفر از آن دسته چشمههایی است که آب آن هم از بین سنگها و هم از محل آبرفت تامین میشود که متاسفانه تعدادی زیادی چاه در بخش تامین آب آبرفتی این سراب حفر شده است. این چاهها فشار مضاعفی را به منبع تامین آب سراب نیلوفر وارد میکند که گاهی برداشت از آنها تا پایان فصل کشت مانند اواخر مهرماه ادامه دارد.
فتوت معتقد است، مجموعه این عوامل باعث رژیم آبدهی متفاوت سراب نیلوفر شده که بعد از این بارشها هنوز هم پرآب نشده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا آب به سراب نیلوفر باز میگردد، اظهار کرد: قطعا دوباره سراب نیلوفر آب خواهد داشت، اما هنوز اندازهگیری نکردیم که زمان آبدهی آن کی است.
مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه گفت: چشمههای مختلف عکسالعمل متفاوتی برای آبدهی دارند. برای مثال ممکن است سطح آب در منبع تغذیه در یک چشمه نیم متر بالا بیاید و آن چشمه 10 لیتر بر ثانیه افزایش آبدهی داشته باشد و این عدد برای چشمه دیگری فرق کند. ما در حال بررسی این روابط هستیم که ببینیم آب دقیقا کی به سراب نیلوفر بازخواهد گشت.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 25آبان1394، کد خبر: 94082515215: www.isna.ir