پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۳۵۲۹
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۳

اولویت‌های مسایل زنان در دولت آینده

روز، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰، در رادیو جوان و ایران صدا، برنامه هیأت ملت، یک ویژه‌برنامه انتخاباتی با نام «اولویت‌های مسایل زنان در دولت آینده»، با حضور سرکار خانم دکتر زهرا شیخی؛ نماینده محترم مجلس شورای اسلامی ایران و عضو فراکسیون زنان مجلس، جناب آقای میثم رمضانعلی، فعال رسانه‌ای و پژوهشگر اجتماعی و من، سیمین حاجی‌پور ساردویی، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه مطالعات زنان و عضو پویش خانم رییس‌جمهور، برگزار شد.

شعار سال: گزارش برنامه انتخاباتی رادیو جوان - هیات ملت

روز، 29 اردیبهشت 1400، در رادیو جوان و ایران صدا، برنامه هیأت ملت، یک ویژه‌برنامه انتخاباتی با نام «اولویت‌های مسایل زنان در دولت آینده»، با حضور سرکار خانم دکتر زهرا شیخی ؛ نماینده محترم مجلس شورای اسلامی ایران و عضو فراکسیون زنان مجلس، جناب آقای میثم رمضانعلی ، فعال رسانه‌ای و پژوهشگر اجتماعی و من، سیمین حاجی‌پور ساردویی ، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه مطالعات زنان و عضو پویش خانم رییس‌جمهور، برگزار شد.

*حاجی‌پور: رییس‌جمهور آینده با ایجاد فرصت‌های بیشتر برای حضور زنان در سطوح وزارت و مدیریت‌کلان، به کادرسازی و افزایش تعداد زنان واجد شرایط لفظ «رجل سیاسی» کمک کند

در این برنامه ضمن بررسی علل عدم تحقق وعده‌های انتخاباتی کاندیداهای پیروز انتخابات‌های ریاست جمهوری مختلف، حاجی‌پور گفت: ما انتظار داریم کاندیداها از شعار و وعده بگذرند و به ارائه برنامه بپردازند و برای تبدیل برنامه‌های خود به واقعیت تلاش کنند، زیرا در پایان دوره تحقق برنامه‌های انتخاباتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و کارنامه رییس‌جمهور وقت ثبت خواهد شد. شعار دیگر کافی نیست. البته خوشبختانه در این دوره از انتخابات، کاندیداها بیشتر به اعلام برنامه پرداخته‌اند و در برنامه‌های خود حوزه مسایل زنان را نیز مدنظر قرار داده‌اند.

حاجی‌پور با اشاره به رتبه 150 ایران از منظر شکاف جنسیتی، توضیح داد: در بررسی شکاف جنسیتی چهار شاخص مشارکت اقتصادی، تحصیلات و آموزش، بهداشت و توانمندسازی سیاسی مورد بررسی قرار می گیرد، اما بزرگ‌ترین شکاف جنسیتی در ایران و جهان از منظر توانمندسازی سیاسی تجربه می‌شود.
 
*چکیده درخواست‌ها و مطالبات زنان که در این برنامه از سوی حاجی‌پور مطرح شد (http://t.me/ipsawomen)*

۱- در حوزه توانمندسازی و مشارکت سیاسی زنان: از بالاترین سطح یعنی ریاست جمهوری زنان بحث شد و به این موضوع اشاره شد که شهید بهشتی با استفاده از لفظ «رجل سیاسی» بجای «مرد سیاسی» امکان حضور زنان در عرصه ریاست جمهوری را فراهم کردند و خوشبختانه امروز شورای محترم نگهبان نیز در همین راستا حضور زنان به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری را محقق کرده است.

۲- با توجه به حضور فقط یک زن به عنوان وزیر در طول 42 سال و تعداد اندک و حضور کم‌رنگ زنان در عرصه مدیریت‌های کلان، امروز با کمبود زنان در سطح «رجل سیاسی» مواجه هستیم. از این رو، جا دارد رییس‌جمهور آینده با ایجاد امکان برای حضور پررنگ‌ زنان در سطح وزارت و عرصه مدیریت‌های کلان به کادرسازی و ایجاد فرصت‌های بیشتر برای حضور بانوان به عنوان «رجل سیاسی» در انتخابات‌های آینده کمک کند.

۳- راهکار ارائه شده برای مورد 2: ایجاد سهمیه برای زنان در سطح وزارت. در نظر گرفتن برخی وزارتخانه‌ها مانند وزارت آموزش و پرورش برای بانوان.

۴- کاهش شکاف جنسیتی در عرصه‌های اقتصادی از طریق رفع تبعیض جنسیتی در فرآیندهای استخدامی (آقای رمضانعلی، از شرکت‌کنندگان در میزگرد، درخواست مشارکت 50-50 خانم‌ها در امور اقتصادی خانواده را داشتند که در پاسخ به ایشان، گفته شد به دلیل تبعیض‌های جنسیتی در فرآیندهای استخدامی برای آقایان، در شرایط و شایستگی‌های مساوی و حتی شایستگی بالاتر خانم‌ها با اتکا به لفظ «نان‌آور بودن» برای مردان در قانون اولویت‌ استخدامی در نظر گرفته می‌شود. در نتیجه تنها 13 درصد از 98 درصد زنان تحصیل‌کرده امکان مشارکت در حوزه‌های اقتصادی را به دست آورده‌اند. این 13 درصد امکان مشارکت اقتصادی بانوان در اقتصاد خانواده را فراهم نمی‌کند؛ مگر اینکه این تبعیض‌ها حذف شود؛ هر چند معتقد هستیم مشارکت 50-50 در خانواده همین الان به دلیل «کار بدون دستمزد» زن در منزل در حال انجام و اجرا است).

۵- ایجاد امکانات جهت دسترسی به منابع، اطلاعات جامع و یکپارچه در حوزه زنان و تلاش برای تغییر فرهنگ کار.

۶- در حوزه بهداشت و خانواده، حداقل‌سازی هزینه‌های درمانی برای زوج‌های نابارور به منظور حفظ ثبات خانواده و افزایش جمعیت به شیوه‌ای صحیح (بجای برداشتن غربالگری و افزایش جمعیت معلول، بهتر است برای زوج‌های نابارور و تولد فرزندان سالم تلاش کنیم).

۷- توانمندسازی زنان از طریق مهارت‌افزایی و ایجاد و تسهیل راه‌اندازی سمن‌های زنان.

 

پایگاه تحلیلی -خبری شعار سال ،برگرفته از کمیته مطالعات زنان انجمن علوم سیاسی

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین