خداداد ابراهیمی (روزنامه نگار) در نوعی آسیب شناسی و عارضه یابی نسبتا درست (اما بشدت تند) اقدام به علت یابی ضعف عملکردی و سوتیهای برخی از نمایندگان مجلس در سخنرانیها و موضع گیریهای قانونی شان نسبت به مسائل کرده است. ورای متن نسبتا تند نویسنده، با بررسیهای صورت گرفته بخشی از موارد و آسیبها، متاسفانه واقعی بوده و نیازمندی به اصلاح و بازنگری آنها توسط نهاد قانونگذار احساس می
شعار سال: بررسی فعالیتهای پارلمانی ادوار گذشته مجلس، حاکی از آن است که دخالتها و مشاورههای غیرکارشناسی وابستگان و بستگان نمایندگان مجلس، همواره در تصمیمات وبرنامهریزیها، آنان را به بیراهه کشاندهاند تا آنجا که وجههی آنان نزد مردم خدشهدار شده و مورد مضحکهی رسانهها و تحلیلگران سیاسی واقع شدهاند.
این درحالیست که متدلوژی بهرهگیری از مشاوران تخصصی، فرآیندی دائمی است که مدیران و مسئولان، حتی در شرایط مطلوب نیز به وجود آنان نیاز دارند چرا که مشاوران مجرب و دانشآموخته از خارج به داخل نگاهی سیستمی دارند و از دریچهای روشن وقابل اعتماد به مسائل پیش رو مینگرند.
از آنجا که برخی نمایندگان در کُنشهای پارلمانی، نُطقهای پیش از دستور، انتشار بیانیهها، موضعگیریهای سیاسی، رایزنی با وزیران و مصاحبههای رسانهای همواره با حاشیههایی آسیبزا مواجه بودهاند، جهت پیشگیری از آسیبهای فرارو، وفق قانون نمایندگان در هر دوره چهارساله مجازند پنجمشاور از دستگاههای مشمول «ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری» را در امور فرهنگی، رسانهای، اداری و ... به همکاری دعوت کنند.
دراین راستا بعضی از نمایندگان مجلس، با بهرهمندی از مشاوران حرفهای و کارآمد، از تجربه و دانش آنان به عنوان دو عنصر ضروری فرایند مشاوره برخوردار میشوند و به هدفهای قابل دسترسی و مطلوب پارلمانی نائل میآیند، اما متأسفانه برخی دیگر از نمایندگان مجلس همواره مشاورانی ضعیف و غیرتخصصی انتخاب میکنند که نه تنها گرهای از کار نمایندگی آنان را نمیگشایند بلکه دردسرهای تازهای نیز به حجم مشکلات آنان میافزایند. دلیل ناکارآمدی این دسته از نمایندگان را باید در انتخاب مشاورانی بَدَلی جستجو کرد که اغلب از بین بستگان و نزدیکان شخص نماینده انتخاب میشوند که به سبب گافها و ناشیگریهای مکرر در ارائهی مشاورههای سطحی و صد من یک غاز، روزگار نمایندگان را سیاه کردهاند.
گفته میشود؛ اینکه چرا برخی نمایندگان مایل نیستند مشاورانی خبره، باهوش و تخصصی انتخاب کنند، به این دلیل است که بیم آن دارند، رفت و آمدهایشان به وزارتخانهها، انتصابات پشت پرده، کُنشهای سیاسی در مرکز و مراوده و «بده بستان» هایشان با نمایندگان سایر استانها، افشا شود. ایندسته از نمایندگان گاهی هم در تهران، مشاورانی غیر بومی بر میگزینند تا در مدت چهار سالهی حضور در مجلس و رفت و آمد با کانونهای سیاسی و اداری، هیچ خبر محرمانهای در باره آنان دَرز پیدا نکند و کسی به تاریکخانهی پارلمانی آنان قدم نگذارد.
در نهایت از یک طرف، دود آتش این روند ناصواب و خطمشی معیوب، به چشم موکلان حوزه انتخابیه آنان خواهد رفت و از طرفی دیگر در دورهی بعدی انتخابات، به طرز دردناکی ازسوی مردم طرد شده و ازسبد رأی موکلان حذف خواهند شد.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از مهران نیوز، تاریخ انتشار:۱۴ آبان ۱۴۰۰، کد خبر:۱۰۷۲۰، mehraannews.ir