پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۶۱۷۸
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۰
: شروع رسیدگی در دعاوی حقوقی، به موجب ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی، مستلزم تقدیم دادخواست است. دادخواست انواع مختلفی دارد که در متن زیر با آن آشنا می‌شوید.
شعار سال: شروع رسیدگی در دعاوی حقوقی، به موجب ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی، مستلزم تقدیم دادخواست است. ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی مدنی، شرایط شکلی خاصی مانند قید آدرس اقامتگاه خوانده و خواهان را برای تکمیل دادخواست، تعیین کرده است.

نحوه تنظیم و نگارش دادخواست، نکات مهمی دارد که نمی‌توان از آن غافل بود. زیرا عدم رعایت الزامات تنظیم دادخواست، سبب می‌شود که قرار رد دادخواست صادر شده وبه دعوای مورد نظر رسیدگی نشود. خواهان یا وکیل او می‌توانند فرم دادخواست را پر کنند و از این جهت، منع قانونی وجود ندارد.

دادخواست باید به زبان فارسی و در برگه‌های چاپی مخصوص تنظیم شود. امروزه، به روال سابق فرم کاغذی دادخواست وجود ندارد بلکه متقاضیان بایستی به دفاتر خدمات قضائی، مراجعه کنند و سپس با تکمیل اطلاعات به شکل آنلاین و الکترونیکی، داخواست خود را به ثبت برسانند و سپس دادخواست، برای معاونت ارجاع ارسال می‌شود و سپس این معاونت دادخواست‌ها را به ترتیب برای شعب ارسال می‌کند.

برخی از مواردی که در نوشتن دادخواست باید مورد توجه قرار گیرد، بشرح زیر است:

 نام، نام خانوادگی، نام پدر، سن، اقامتگاه و در صورت امکان شغل خواهان. (در صورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود، مشخصات وکیل نیز باید درج گردد).

 نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده.

تعیین خواسته و بهای آن، مگر آنکه تعیین بها ممکن نبوده و یا خواسته، مالی نباشد.

 تعهداتی که به موجب آن، خواهان، خود را مستحق مطالبه می‌داند و باید مقصود واضح بیان شود.

آنچه که خواهان، از دادگاه درخواست دارد.

 ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد، که شامل از اسناد و نوشته‌ها و اطلاع مطلعین و غیره، و اگر دلیل، شهادت شاهدان باشد، خواهان باید اسامی و مشخصات و محل اقامت آنان را به طور صحیح معین کند.

امضای دادخواست دهنده و در صورت عجز از امضاء، اثر انگشت او.

 دلایل و منضمات دادخواست، نقش بسیار مهمی در صدور حکم دارد، که به عنوان ادله اثبات دعوی در امور حقوقی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، کپی برابر با اصل سند ازدواج، شهادت شهود، کارشناسی و سوگند ... می‌توانند جزء دلایل دادخواست باشد، که از طریق پیوست‌های دادخواست بایستی ارایه شوند.
 

دادخواست انواع مختلفی نیز دارد که برخی از مهمترین‌های آن‌ها، عبارتند از:

۱) دادخواست نخستین: سندی است که به وسیله آن خواهان با تسلیم ادعاها، ادله و خواسته خود به دادگاه درخواست رسیدگی و صدور رای میکند که در واقع دادرسی در این مرحله آغاز می‌شود.

۲) دادخواست واخواهی: محکوم علیه غایب حق دارد به حکم غیابی اعتراض کند.

۳) دادخواست طاری: دادخواستی که در جریان دعوای اقامه شده تقدیم می‌گردد که این دادخواست باید با دادخواست در حال اقامه ارتباط کامل داشته باشد یا سر منشایی از آن باشد.

۴) دادخواست اضافی: سندی است که خواهان علاوه بر دعوای قبلی دعوای دیگری مطرح می‌کند.

۵) دادخواست متقابل: سندی است که خوانده اصلی متقابلا علیه خواهان اصلی دعوایی مطرح می‌کند.

۶) دادخواست جلب ثالث: سندی که به وسیله ان شخص ثالث به دادرسی جلب می‌شود.

۷) دادخواست ورود ثالث: سندی که به وسیله ان شخص ثالثی وارد دادرسی می‌شود.
 

اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین