حجتالاسلام سید علیرضا تکیهای رئیس ستاد مرکزی اعتکاف در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در خبرگزاری حوزه برگزار شد، اظهار کرد: اعتکاف یک سنت آسمانی و ادیانی است و بر اساس آیات قرآن، پیامبران الهی ابراهیم و اسماعیل مأمور به ایجاد بستر اعتکاف شدند و این امر در ادیان آسمانی ادامه داشته است.
وی گفت: رسول اعظم اسلام همه ساله دهه آخر ماه رمضان را در سالهای حضور خود در مدینه اعتکاف میگرفتند و مقید به ترک نکردن آن بودند. یک سال هم که در جنگ حضور داشتند؛ سال بعد به عنوان جبران آن دو دهه را اعتکاف گرفتند. این اهمیتی است که رسول خدا به این امر دادند.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف ادامه داد: امسال در آستانه یکصدمین سال برگزاری اعتکاف در قم هستیم. در ۵۷ ساله اول این سده این برنامه معمولا در مسجد امام حسن عسکری قم به طور محدود و توسط علما برگزار میشد اما اکنون به برکت انقلاب اسلامی اعتکاف به قدری توسعه یافته که در همه کشور شاهد برگزاری این برنامه آسمانی هستیم.
حجتالاسلام تکیهای در مورد توسعه اعتکاف در کشور و جهان بیان کرد: امروزه در همه استانها و شهرها و بخشها توفیق برگزاری اعتکاف را داریم به طوری که اعتکاف تبدیل به فرهنگ شده است و اکنون مردم نسبت به این امر آگاهی دارند؛ درحالی که قبل حتی نام آن آشنا نبود. در کشور بیش از ۸۰ درصد قشر جوان توفیق حضور در اعتکاف را دارند و نوجوانان کم سن و سال هم درخواست حضور دارند که کمبود مکان باعث نپذیرفتن آن ها شده است. توسعه یافتگی اعتکاف متکی به نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و از این امر به حدود ۸۰ کشور جهان صادر شده است.
وی با بیان اینکه ما از جانب مقام معظم رهبری مامور به برنامهریزی هوشمندانه هستیم، افزود: این برنامه ریزی باید بتواند نیاز قشرهای متنوع در سطوح مختلف را تامین کند و به تحولی روحی که فرد در خلوت و عباداتش با خداوند به دست میآورد، آسیب نرساند. مقام معظم رهبری در ارشاد و عمق بخشی به اعتکاف طی این سالها توجه ویژهای داشتهاند. ایشان در بیانیه گام دوم میفرمایند که نظام اسلامی عیار معنویت و اخلاق را در فضای عمومی جامعه به طور چشمگیر افزایش داد و مساجد رونق بیسابقه گرفت و صف نوبت برای اعتکاف از هزاران دانشجو، مرد و زن شکل گرفته است.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف یادآور شد: امروز اعتکاف در سطح جامعه طالب و عاشق دارد که حتی کرونا نتوانسته حال و هوای اعتکاف را به حاشیه ببرد و در این ایام علاقهمندان با پویش « فرصت اُنس » که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است؛ عبادات اعتکاف را دنبال میکنند.
حجت الاسلام تکیهای تاکید کرد: ما به عنوان مرکز پشتیبانی از اعتکاف احساس وظیفه مضاعف کردیم و به توفیق الهی با ۱۴ نفر از اساتید حوزه و دانشگاه سند راهبردی اعتکاف را با انجام سه هزار و ۳۰۰ ساعت کار تدوین و تقدیم مقام معظم رهبری و مراجع کردیم. این سند راهبردی با افق ۱۰ ساله، سه هدف ارتقای کیفی اعتکاف در ایران و جهان، وحدت رویه برگزارکنندگان برای معتکفان و تداوم روحیات افراد معتکف را دنبال میکند که وقتی فرد از اعمال و فضای اعتکاف جدا میشود روحیات به دست آمده و تحولات شکل گرفته در او تداوم داشته باشد. در این سند برای هر فرد معتکف برنامهای مختص روحیه فرد برای حفظ این روحیه ارزشمند وجود دارد.
وی افزود: براساس این سند در همه مراکز استانها شورای اعتکاف متشکل از سه رکن نمایندگی ولی فقیه، سازمان تبلیغات و ستاد مرکزی اعتکاف شکل گرفته و مسؤولان از سرتاسر کشور فراخوانده شدند و طی جلسهای برنامهریزیهای لازم انجام گرفته است؛ این جلسه با دو محور اعتکاف و بستر معنویت و اخلاق در بیانیه گام دوم و اعتکاف و کاهش ناهنجاریهای اجتماعی و سلامت روحی و روانی خانواده و جامعه به بحث و بررسی انجامید.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف در مورد برگزاری مراسم اعتکاف در روزهای آینده گفت: با مصوبه ستاد ملی کرونا در جلسه روز شنبه مورخ ۱۸ بهمن نسبت به برگزاری مراسم اعتکاف مصوب شد که اعتکاف با مبنا قراردادن مفاد شیوه نامههای بهداشتی تدوین شده در سراسر کشور و شهرهای نارنجی و زرد با ۲۰ درصد ظرفیت اماکن برگزار شود و سازمان تبلیغات موظف است این ضوابط را در اجرای اعتکاف پیاده سازی کند و در شهرهای قرمز نیز مراسم اعتکاف برگزار نخواهد شد بلکه در این شهرها افراد میتوانند با شرکت در پویش فرصت اُنس مباحث و اعمال اعتکاف را دنبال کنند.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار: 21بهمن1400، کدخبر: 14001121000465، www.farsnews.ir