پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۰۷ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 28
کد خبر: ۳۹۳۷۴۷
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۸
اثربخشي اجتماعي علم در گرو فهم جامعه از فلسفه، مفهوم و آموزه مسووليت اجتماعي علم، راه‌هاي تحقق اين مسووليت و توجه به ضرورت‌ها و اقتضائات آن، از جمله استقلال نسبي دانشگاه‌ها و آزادي‌هاي آكادميك است. اين موضوعات همواره چالش‌برانگيز و مجادله‌آميز بوده‌اند. نظر به اهميت نظري و كاربردي اين موضوعات، اتحاديه انجمن‌هاي علوم اجتماعي ايران، به مناسبت روز علوم اجتماعي، نخستين همايش سالانه خود را با موضوع «مسووليت اجتماعي علم و نقش انجمن‌هاي علمي» با همكاري شماري از انجمن‌هاي عضو اتحاديه برگزار كرد.

شعارسال: در روز‌هایی که فعالان سیاسی میانه‌رو و اصلاح‌طلب، عملا فرصت کنشگری را در فضای انتخابات از دست داده‌اند، موضوع گفتمان‌سازی و فعالیت‌های علمی بیشتر از هر زمان دیگری در تیررس توجه قرار گرفته است. به عبارت روشن‌تر، نخبگان دانشگاهی و اساتید علوم گوناگون با تکیه بر ظرفیت‌های نخبگانی و مدنی جامعه به دنبال راهکار‌هایی هستند که از طریق آن بتوان جامعه را متوجه ارزش‌ها و هنجار‌هایی کرد که برای عبور از وضعیت انسداد و محدودیت‌ها به آن نیازمند است. این در حالی است که در عرصه سیاسی امروز، چهره‌های افراطی و تندرو، با ترویج شبه‌علم در حوزه‌های گوناگون تلاش می‌کنند، خرافه و گزاره‌های غیر علمی را ترویج کنند. در غیاب توجه به علم، تخصص و شایسته‌سالاری در نهاد‌های اجرایی، تقنینی و مدیریتی کشور، موضوع مسوولیت اجتماعی علم، برای جامعه ایرانی و فعالان سیاسی اصلاح‌طلب اهمیت مضاعفی پیدا کرده است. به نحوی که همه سنت‌های علوم اجتماعی و انسانی «هدف‌ها یا غایت‌هایی اجتماعی و تاریخی» نیز برای علم در نظر گرفته و سازمان علم و همچنین سبک کنش اهل علم را بدان وابسته کرده‌اند.

در مذمت شبه علم و ضرورت تخصص مدار کردن تصمیم گیری و تصمیم سازی برای اداره امور

اثربخشی اجتماعی علم در گرو فهم جامعه از فلسفه، مفهوم و آموزه مسوولیت اجتماعی علم، راه‌های تحقق این مسوولیت و توجه به ضرورت‌ها و اقتضائات آن، از جمله استقلال نسبی دانشگاه‌ها و آزادی‌های آکادمیک است. این موضوعات همواره چالش‌برانگیز و مجادله‌آمیز بوده‌اند. نظر به اهمیت نظری و کاربردی این موضوعات، اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران، به مناسبت روز علوم اجتماعی، نخستین همایش سالانه خود را با موضوع «مسوولیت اجتماعی علم و نقش انجمن‌های علمی» با همکاری شماری از انجمن‌های عضو اتحادیه برگزار کرد. همایشی که در آن چهره‌هایی، چون هادی خانیکی، علی ربیعی، محمد فاضلی، سارا شریعتی و... به ارایه راهبرد‌هایی برای عبور از چالش‌ها پرداخته و پنل‌های خاص خود را در حوزه‌های مختلف علوم اجتماعی ارایه کردند. رسانه به توجه به اهمیت محتوایی این نشست و با عنایت به این واقعیت که جامعه باید به گلوگاه‌های اصلی توسعه در کشور توجه و تمرکز ویژه‌ای داشته باشد، گزارش ویژه‌ای را از این نشست تدارک دیده است. در این پرونده اساتید علوم ارتباطی و اجتماعی و عالمان حوزه‌های مختلف با ارایه دیدگاه‌های خود از مقوله تخصص‌گرایی و ضرورت توجه به علم تلاش کردند چشم‌انداز‌های تازه‌ای را برای ایران امروز فراهم سازند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه اعتماد، تاریخ انتشار: 10بهمن1402، کدخبر: 212922، www.etemadnewspaper.ir 

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین