پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۳۲۸
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۲
سه شنبه دوم بهمن‌ماه ۱۴۰۳، مصادف با اولین روز از پنجمین نشست معاونان میراث‌فرهنگی ادارات‌کل استانی بود. علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در پنجمین نشست تخصصی و کارگاه آموزشی معاونان میراث‌فرهنگی سراسر کشور که از صبح روز سه‌شنبه ۲ بهمن، در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آغاز شده است، گفت:معاونت میراث‌فرهنگی باید نظام مسائل برنامه‌ها و اقدامات ۵ ساله آینده (۱۴۰۳-۱۴۰۸) را مبتنی بر برنامه توسعه هفتم و سهمی که در تحقق برنامه پیش روی وزارتخانه است، مشخص و اعلام کند. از معاونان میراث‌فرهنگی توقع می‌رود با جدیت و ابتکار عمل در این برنامه ۵ ساله عمل کنند. مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور در روز چهارشنبه سوم بهمن‌ماه بیان داشت که میراث‌فرهنگی امروز ما صنایع‌دستی دیروز است و صنایع‌دستی دیروز، میراث‌فرهنگی فردی است. همانطور که از دیروز مراقبت می‌کنیم باید میراث‌فرهنگی فردا را هم حفظ کنیم.

شعارسال: مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور در روز چهارشنبه سوم بهمن‌ماه در دومین روز از پنجمین نشست معاونان میراث‌فرهنگی ادارات‌کل استانی گفت: میراث‌فرهنگی امروز ما صنایع‌دستی دیروز است و صنایع‌دستی دیروز، میراث‌فرهنگی فردا است. همانطور که از دیروز مراقبت می‌کنیم باید میراث‌فرهنگی فردا را هم حفظ کنیم. ما نیاز به انسجام درون سازمانی داریم و در این سال‌ها به صنایع دستی در بین سه حوزه کمتر توجه شده است. در هر شهر یک مزیت رقابتی وجود دارد، این مزیت رقابتی میراثی در کنار صنایع دستی می‌تواند برند هر استان باشد و در سواد میراثی، می‌توانیم حفظ و اصالت آموزش که بیشتر عمومی است را داشته باشیم.

جلالی ادامه داد: ما بانک اطلاعاتی هنرمند و صنایع دستی نداریم و باید هنرمند مرتبط با حوزه‌اش را انتخاب کنیم. خانه صنایع دستی برای رفع مشکلات ایجاد شده و این خانه‌ها را مبتنی بر رفع مشکلات صنایع دستی احداث کردیم. در حوزه میراث ناملموس نیز باید همگرایی داشته باشیم تا بتوانیم ثبت‌هایی انجام دهیم. از شما می‌خواهم موضوع بیمه بر اساس میراث‌داران تمدنی محقق شود و اینکه بانک نقوش و اطلس اختصاصی استان‌ها تهیه شود.

تشریح ۱۰ اولویت و اقدام پیش روی معاونان میراث فرهنگی و الزام به ارتقا انسجام درون سازمانی در سه حوزه میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی

مقوله حفاظت و ایجاد وفاق مهم‌تر از ثبت جهانی است
محمد حسن طالبیان معاون سابق میراث‌فرهنگی نیز در مقوله ثبت جهانی بر اهمیت مقوله حفاظت و ایجاد وفاق تاکید کرد و به تشریح ۱۲ معیار ملی و ۱۰ معیار بین‌المللی در انتخاب آثار برای تهیه پرونده نامزدی و ثبت جهانی آن‌ها پرداخت. وی در نشست «بایسته‌ها و الزامات ثبت جهانی»، با بیان اینکه در موضوع حفاطت تنها کالبد ملاک نیست، بلکه میراث ناملموس نیز حائز اهمیت است، گفت: گردشگری نباید برای میراث‌فرهنگی تهدید باشد. عضو شورای راهبردی وزارت میراث‌فرهنگی در تشریح فرایند ثبت جهانی با تاکید بر نگاه حفاظتی و وفاق به ثبت جهانی قنات و شهر تاریخی یزد اشاره و مقوله حفاظت را مهم‌تر از ثبت جهانی عنوان کرد و افزود: در فرایند طی شده مهم این بود که یاد بگیریم چگونه حفاظت کنیم و در کشور و استان وفاق ایجاد کنیم.

تشریح ۱۰ اولویت و اقدام پیش روی معاونان میراث فرهنگی و الزام به ارتقا انسجام درون سازمانی در سه حوزه میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی

معاون سابق میراث‌فرهنگی با بیان این که ابتکار پرونده‌های زنجیره‌ای از ایران آغاز شده است، اظهار داشت: پرونده «باغ ایرانی» متشکل از ۹ باغ در ۶ استان یزد، مازندران، خراسان جنوبی، فارس، کرمان و اصفهان اولین پرونده زنجیره‌ای جهان است. طالبیان به اهمیت تعادل‌بخشی جغرافیایی و تنوع موضوعی در ثبت‌های جهانی اشاره کرد و ادامه داد: در جذب گردشگران فرهنگی و ایجاد مقصد، توجه به اینکه ثبت‌های جهانی کل نقشه کشور و تمامی استان‌ها را در برگیرد حائز اهمیت است.

علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در پنجمین نشست تخصصی و کارگاه آموزشی معاونان میراث‌فرهنگی سراسر کشور که از صبح روز سه‌شنبه ۲ بهمن، در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آغاز شده است، گفت: اصول و ارکان میراث فرهنگی بر ۸ اصل «صیانت و حفاظت از میراث‌فرهنگی»، «دفاع از حقوق عامه مردم»، «کمک به توسعه کشور»، «افزایش سواد میراثی»، «مردمی‌سازی میراث‌فرهنگی»، «آموزش و پژوهش‌محوری»، راه‌اندازی نهضت بزرگ «تولید محتوا» و روایتگری و «استانداردسازی» در مرمت بنا‌های تاریخی، استوار است. دارابی در بخش دیگری از سخنانش به ۱۰ اولویت و اقدام پیش روی معاونان میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: معاونت میراث‌فرهنگی باید نظام مسائل برنامه‌ها و اقدامات ۵ ساله آینده (۱۴۰۳-۱۴۰۸) را مبتنی بر برنامه توسعه هفتم و سهمی که در تحقق برنامه پیش روی وزارتخانه است، مشخص و اعلام کند. از معاونان میراث‌فرهنگی توقع می‌رود با جدیت و ابتکار عمل در این برنامه ۵ ساله عمل کنند.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
برگزیده ها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین