شعارسال: بعد از فرمایش بجا و درست مقام معظم رهبری درباره عدم نفع در مذاکره با ترامپ و تجارب ملموس و عینی موجود خصوصا فروپاشی لیبی و شوروی بعد از تسلیم کلید زرادخانههای خود به امریکا، لزوم حرکت، بازاحیا و تداوم روند تقویت جمهوری اسلامی ایران از مسلمات غیر قابل انکار خواهد بود.
برای مقابله با امپریالیسم آمریکایی و نظام استکبار که بشکلی بی شرمانه پیشنهاد تسلیم و نابودی سلاحهای موشکی، زیرساخت اتمی و تلاش برای فروپاشی اقتصاد کشور را میدهد، صرف شعار دادن و خط و نشان کشیدن نه تنها کارساز نیست، بلکه نوعی انفعال عملکردی و تقویت کم تفاوتیها در شهروندان را نیز سبب میشود. بدین منظور، پیشنهاد میشود که جمهوری اسلامی اقدام به اجرای پروژه چنگال نماید.
پروژه چنگال، پروژهای احیاگر بوده که بطور همزمان تاکید بر چهار مولفه ترمیم سریع حوزه پدافندی-هوایی جمهوری اسلامی ایران، پیگیری موضوع زیاده خواهی ترامپ با رویکرد دیپلماتیک- حقوق بین الملل، طرح خروج مرحلهای از پیمانهای بین المللی ضد منافع ملی با تاکید بر ام. پی تی و در نهایت تمرکز خاص بر مقابله با فساد و بازتوانی نظام مدیریت درون کشوری دارد.
۱) ترمیم سریع توانمندی پدافندی و رزم هوایی:
یکی از ایرادات پایهای موجود در کشور غلو در برخی توانمندیها و سرپوش نهادن بر روی برخی شکستها و ضربات وارده از طرف دشمن، با توجیه حفظ روحیه و کاهش احتمال مانور تبلیغاتی توسط نیروهای معاند است. همچنین امید بستن به وعده وعیدهای کشوری، چون روسیه برای فروش منت دار و قطره چکانی سلاح (سامانههای دفاعی و پدافندی و هواپیماهای رادار گریز) کشور را دچار نوعی بلاتکلیفی نموده است. تجارب موجود از ارتقا نسبتا خوب حوزه موشکی و تقویت خودکفاییها در تولید سلاح، ایجاب میکند که کشور کلید رفع نقصهای احتمالی در حوزه پدافندی و رزم هوایی را بزند. چنانچه با عبارت "نمی فروشیم " بیان شده توسط رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان دفاعی روبرو شدیم، پروژه خودگردانی و تهیه به هر شیوه ممکن برای تحقق وضعیت " نفروشید " را کلید بزنیم. اگر قرار است سختی بکشیم، حداقل با افتخار برای توسعه توانمندیهای ملی، سهتی میکشیم. مجددا تاکید میگردد که در وضعیت حاضر، یادگاری نوشتن روی دیوار کشور دوست و همسایه یعنی روسیه، فعل اشتباه و خسارت باری خواهد بود. روسها بشکل تاریخی متمایل به بازی دو سر برد دنبال شده با فازی تاخیری با دوستان و دشمنان دوستان هستند.
کشوری که به فناوری پهپادی با قدرت رقابت بین المللی دست پیدا کرده، توانایی دستیابی به فناوری هواپیماهای شکاری، بمب افکن و شکاری بمب افکن نسل پنج را هم دارد. کشوری که به توان موشکی با برد ۳۰۰۰ کیلومتر دست یافته است، مسلما توان دستیابی به سامانه راداری-موشکی پدافندی رادار گریز را خواهد داشت. اهل فن میدانند از چه چیزی حرف میزنیم.
۲) پیگیری زیاده خواهیهای ترامپ با رویکرد دیپلماتیک و حقوق بین الملل:
دومین دندانه پروژه چنگال، ورود به حوزه دیپلماتیک و حقوق بین الملل، برای برخورد با زیاده خواهیهای ترامپ است. در ادبیات حقوق بین اللملل سه حوزه حقوق بشر، محیط زیست و جنایات جنگی قابلیت ورود بین المللی دارد. موضوعی که غرب به کرات از آن برعلیه ایران استفاده میکند. ضدیت آمریکا با بحث حقوق بشر در داخل کشور و برای گروههای مختلف شهروندان در دوره جنگ و تحریمها، موضوع مناسبی جهت تمرکز است. همچنین کشاندن کوچکترین تهدید لفظی و زبانی و یا عملی به سازمان ملل و مراجع حقوق بین المللی از الزامات خواهد بود. در طرف مقابل داستان هم باید مراقبت نمود که مدیران داخلی گاف متقابل ندهند. همه ما به این نتیجه رسیده دایم که کشور با شعار جلو نمیرود نیازمند عقلانیت و تدبیر هستیم.
۳) خروج مرحلهای از پیمانهای بین المللی ضد منافع ملی با تاکید بر ام. پی تی:
وقتی قرار است که دنیا تابع قاعده جنگل باشد و بشکلی یکطرفه و غیر منصفانه با منافع ملی ما برخورد شود، ضروری است که بشکل مرحلهای و با هشدار قبلی، اقدام به خروج از پیمانهای بین المللی کنیم. شاید خروج از ام. پی. تی، اولین پیمان پیشنهادی برای خروج باشد. مگر پارهای از دشمنان ما نظیر اسرائیل، در این پیمان حضور دارند؟ لازم به تاکید نیست که این حروج الزاما با نظر داشت به منافع و ضررها، صورت پذیرد.
۴) مقابله با فساد و تمرکز بر ارتقا توانمندی مدیریتی در کشور:
یکی از مهمترین نارضایتیها مردم، اعتراض شان به فساد است. ضروری است که جمهوری اسلامی ایران در اقدامی ضربتی از سال ۱۴۰۴، اقدام به مقابله جدی با مفسدین دانه درشت، تقویت حوزه نظارت منجر به کاهش فساد و ارتقا حساسیتها و اختیارات عمومی (با تاکید بر تقویت رسانه ها) جهت مقابله با فساد مدیریتی کند.
همه ما میدانیم که در بهترین حالت، یک سوم توان و منابع در بخش دولتی (دستگاهها و شرکت ها)، صرف تولید و ارایه خدمات شده و بالغ بر دو سوم توانمندی کشور بدلیل ضعف مدیریتی و ضعف در سیاستگذاری ها، به هدر میرود. اگر بعد از بحث فساد ستیزی، تمرکز بر تقویت شایسته سالاری و ارتقا مشارکت افراد صاحب نظر صورت گیرد، مسلما کشور شاهد جهشی تاریخی در رفع مشکلات اقتصادی خواهد بود. موضوعی که بارها توسط امام خمینی و مقام معظم رهبری، مورد تاکید قرار گرفته است.
بعد از معرفی پروژه چنگال، باید از متخصصان و منتقدین کشور دعوت نمود که اقدام به نقد اصلاحی این پروژه کنند. پروژهای که میتواند هسته مقاومت ملی برعلیه استعمار را رقم زده و منویات رهبری در گام دوم انقلاب را جامع عمل بپوشاند.
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال