شعار سال: گروهي از محققان کانادايي و چيني دريافتند که فشار خون بالاي قبل از بارداري ممکن است احتمال به دنيا آمدن پسر را بيشتر کند. در مقابل، کاهش فشار خون ممکن است با احتمال به دنيا آمدن يک دختر همراه باشد.
محققان بين فشار خون قبل از بارداري و جنسيت نوزاد، تنها يک ارتباط برداشت کرده اند ولي آن ها نتوانسته اند يک رابطه علت و معلولي را ثابت کنند.
نويسنده ارشد مطالعه، دکتر راوي رتناکاران، متخصص غدد در بيمارستان سيناي مونت و موسسه تحقيقاتي لوننفلد-تاننباوم در تورنتو گفت: «چگونه ممکن است با فشار خون مادر، جنسيت نوزادش را پيش بيني کرد؟ پاسخ کاملا روشن نيست. هنگامي که يک زن باردار مي شود، جنسيت جنين بستگي به اين دارد که اسپرم پدر، کروموزوم X يا Y را ارائه دهد.»
رتناکاران گفت: «اين يافته ها بيان مي کنند که فشار خون کمتر مادران در مدت کوتاهي قبل از بارداري، احتمال حمل جنين دختر را افزايش مي دهد و فشار خون بالاي قبل از بارداري نيز احتمال حمل جنين پسر را افزايش مي دهد.»
پژوهشگران قبلا بيان کرده بودند که حوادث بزرگ اجتماعي مانند بلاياي طبيعي يا رکود اقتصادي منجر به تغييراتي در نسبت تولد پسر و دختر مي گردد.
رتناکاران در ادامه افزود: «ما اين فرضيه را بيان کرديم که به احتمال زياد عوامل فيزيولوژيک در يک زن که با احتمال حمل دختر يا پسر مرتبط است» .
مطالعه جديد بيش از ۱۴۰۰ زن تازه ازدواج کرده در ليويانگ چين را در سال ۲۰۰۹ مورد ارزيابي قرار داد. همه زنان بيان کردند که قصد دارند ظرف شش ماه باردار شوند. تمام آنها از لحاظ فشار خون، کلسترول، تري گليسيريد و قند خون، مورد آزمايش قرار گرفتند.
نويسندگان اين مطالعه دريافتند زناني که فرزند پسربه دنيا آوردند، نسبت به زناني که فرزند دختر به دنيا آوردند، قبل از بارداري فشار خون بالاتري داشتند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی بام ایران خبر، تاریخ 26 دی 95، کد مطلب: 166793: www.bameirankhabar.ir