سازمان جهانی فائو نظارت مستقیم روی آفت ملخ صحرایی در سطح جهان دارد و مناطق پراکنش این آفت غرب و شمال آفریقا، کشورهای حاشیه دریای سرخ و خلیج فارس، شبه جزیره عربستان، پاکستان، هند و جنوب شرق ایران است.
در ایران نیز استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان کانون دائمی و همیشگی تولید مثل آفت ملخ صحرایی هستند.
با توجه به اینکه این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانهروز میتواند تا 150 کیلومتر پرواز کند، موجب مهاجرت از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سابقه هجوم ملخ های مراکشی یا ایتالیایی در شرق استان وجود دارد، اضافه کرد: به همین دلیل عملیات دیده بانی ملخ نسبت به تخم ریزی و تغذیه آنان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه کانون های ملخ های مراکشی در مازندران شناسایی شده و یکی از عملیات های پیشگیرانه حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران است، اظهار داشت: با گرم شدن هوا احتمال فعالیت و هجوم ملخ به باغ های سیاه ریشه مناطق کوهستانی استان همواره وجود دارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطر نشان کرد : ملخ ها سبز خوارند و تمام گیاهان زراعی و باغی و حتی علف های هرز را می خورند.
زراغی خاطر نشان کرد: کارشناسان آفات و بیماری های مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان های مازندران آماده هر گونه همکاری در انجام برگزاری دوره های آموزشی و چگونگی مبارزه با انواع آفات و بیماری ها را دارند.
بر اساس آمار مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران ، 160 هزار هکتار باغ در استان وجود دارد که 20 هزار هکتار آن در مناطق کوهستانی و شیب دار است.
سیب ،هلو، شلیل ،گردو ،آلبالو و گیلاس از عمدترین درختان سیاه ریشه مناطق کوهستانی استان مازندران است.
110 هزار هکتار از باغات مازندران را مرکبات به ویژه درختان پرتقال تشکیل می دهد.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، تاریخ انتشار: 20 بهمن 1395، کدخبر: 82421659 (5826024) ، www.irna.ir