پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 14
کد خبر: ۵۷۰۰۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۱

چرا دولت‌ها نمی‌توانند بازار ارز را رها کنند؟

یک کارشناس اقتصادی گفت: دلیل اینکه بازار ارز با یک روند با ثباتی پیش می رود، دخالت دولت است.

شعارسال: هادی حق شناس، کارشناس اقتصادی نوسانات قیمت ارز دولت یازدهم را با گذشته مقایسه کرد و گفت:«قیمت دلار را با سال ۹۲ مقایسه کنیم، در آغاز دولت یازدهم تا کنون تقریبا می توان گفت که قیمت تفاوت فراوانی نداشته است. به طوری که در سال ۹۲ هم قیمت قیمت حدود ۳ هزار و ۷۰۰ تومان بوده که هم اکنون قیمت به مقدار ۳ هزار و ۸۰۰ است.»

وی افزود:«بالاخره از سال ۹۲ تا سال ۹۵ یک تورم تجمیعی حدود ۵۰ درصدی در اقتصاد کشور داشتیم، باز طبیعی است که این تورم باید در شاخص های کلان مانند شاخص نرخ ارز اصطلاحا تعدیل شود.»

حق شناس ادامه داد:«فرمول ثابتی که در اقتصاد وجود دارد این است که ما به تفاوت تورم داخل منهای تورم کشورهایی که ما از آن ها کالا وارد میکنیم هرسال باید نرخ ارز تعدیل شود. »

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد:«چون در سال ۹۲ یک دفعه قیمت ارز ۳ برابر شد و آن سه برابر شدن مقداری غیر طبیعی بود در نتیجه در این سه سال گذشته به یک نوعی نرخ ارز خودش را تعدیل کرد.»

وی بیان کرد:«به نظر می رسد که نرخ ارز فعلی قیمت واقعی نباشد به دلیل تورم تجمیعی که در سه سال گذشته در اقتصاد ایران وجود داشت.»

حق شناس عنوان کرد:«اما دلیل اینکه بازار ارز با یک روند با ثباتی پیش می رود، دخالت دولت است. دلیل دخالت دولت نیز این است که نرخ ارز در اقتصاد ایران به شکل غیر واقعی در بقیه شاخص ها نیز اثرگذار است. دولت برای اینکه بخواهد بقیه شاخص ها آثار منفی از نرخ ارز نبینند مجبور به دخالت در بازار ارز شده است.»

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری خبرآنلاین، تاریخ انتشار: 10فروردین1396، کدخبر: 649638: www.khabaronline.ir


خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۲
0
0
خیلی دکان خوبیه. انحصار کامل
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین