پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 13
کد خبر: ۱۰۵۴۲۰
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۵
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی دامداران به دنبال افزایش قیمت جدید نرخ شیر خام نیستند، بلکه خواهان اعمال مصوبه یک‌هزار و 440 تومانی هستند که چندسال قبل تعیین شده است.

شعار سال: به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی دامداران به دنبال افزایش قیمت جدید نرخ شیر خام نیستند، بلکه خواهان اعمال مصوبه یک‌هزار و 440 تومانی هستند که چندسال قبل تعیین شده است. طی هفته‌های گذشته اکثر برندهای لبنی قیمت فرآورده‌های خود را حدود ۱۰ درصد افزایش داده‌اند و در حالی که سازمان حمایت این اقدام کارخانجات لبنی را غیرقانونی خوانده و اعلام کرده هرگونه افزایش قیمت لبنیات قبل از ابلاغ رسمی کارگروه تنظیم بازار غیرقانونی است. رئیس انجمن صنایع لبنی در این زمینه گفت: این گران‌کردن نیست؛ قیمت‌های جدید، قیمت‌های منطبق بر اسناد و مدارک و بهای تمام‌شده تولید این محصولات است. وی با اشاره به عدم موافقت سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت و تأکید آن‌ها بر نرخ‌های ۹۳ و این‌که از سال ۹۳ تاکنون افزایش قیمت داده نشده است، افزود: تورم عادی سالانه کشور را اگر ۹ درصد هم در نظر بگیریم، به هر حال از ۹۳ تا ۹۶ این تغییرات تورمی، در قیمت تمام‌شده محصولات لبنی هم تأثیرگذار بوده است. دبیر انجمن صنایع لبنی کشور افزود: هرچند دولت برای کارخانجات ۱۷ درصد سود قانونی لحاظ می‌کند؛ اما در بررسی‌هایی که انجام شد، حتی یک کارخانه را نتوانستند پیدا کنند که پنج درصد سود برده باشد و اکثر شرکت‌های کوچک همه زیان‌ده هستند. کارخانه‌های بزرگ و متوسط هم در این مدت توانسته‌اند با میانگین سود 8/1 درصدی خود را سرپا نگه دارند. بنابراین قیمت‌های فعلی موجود در بازار، قیمت‌های واقعی است نه «قیمت گران»! باکری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که هنوز قیمت‌های جدید محصولات لبنی از سوی ستاد تنظیم بازار ابلاغ نشده است، گفت: گویا دامداران نیز معتقدند قیمت خرید شیر خام باید افزایش یابد و اسناد و مدارک لازم را برای سازمان حمایت جهت بررسی ارسال کرده‌اند. ستاد تنظیم بازار نیز منتظر نتیجه بررسی سازمان حمایت است تا هم‌زمان درباره این دو موضوع تصمیم بگیرد. وی تصریح کرد: به هر حال مسائل در حال رسیدگی است و امیدواریم زودتر بررسی نرخ خرید شیر خام نیز به اتمام برسد و ستاد تنظیم بازار هم‌زمان درباره شیر خام و محصولات لبنی تصمیم‌گیری کند. گفتنی است خرداد ماه سال ۹۳ بود که محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، در جمع خبرنگاران با بیان این که قیمت هر کیلوگرم شیر خام یک‌هزار و 440 تومان تعیین شده است، گفت: نرخ شیر خام در کمیسیون تنظیم بازار و مراکز تصمیم‌گیری تعیین شده و مراحل ابلاغی را طی می‌کند؛ قیمتی که هیچ‌وقت کارخانجات لبنی زیربار آن نرفتند و از اعمال مصوبه دولت به بهانه‌های گوناگون سر باز زدند و هم‌اکنون با گذشت بیش از سه سال از آن زمان هنوز نرخ شیر خام به این مقدار نرسیده و به گفته مسئولان تشکل‌های مربوطه در حال حاضر قیمت خرید شیر خام از تولیدکنندگان توسط کارخانجات حدود یک‌هزار و 320 تا یک‌هزار و 400 تومان است، در حالی که تولید هرکیلوگرم شیرخام برای دامداران حدود یک‌هزار و 457 تومان تمام می‌شود.

قیمت پایه‌ای که شیر خام از دامداران خریداری می‌شود، باید منطقی باشد

در همین زمینه حسن رکنی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، با اشاره به درخواست دامداران برای افزایش نرخ شیر خام، اظهارداشت: بحثی که دامداران دارند، با آنچه که به سبد غذایی مردم مرتبط می‌شود، متفاوت است. حلقه گمشده‌ای بین دامدار و کارخانجات فرآوری وجود دارد که تولیدکنندگان به دنبال پیدا کردن آن هستند. وی اضافه کرد: سه الی چهار سال قبل قیمتی را سازمان حمایت تعیین کرده بود (یک‌هزار و 440 تومان) که کارخانجات ملزم بودند شیر خام را به آن قیمت از دامدار بخرند، در حال حاضر دامداران کماکان همان بحث را دارند؛ تشکل‌های ذی‌ربط در این زمینه با کارخانجات در حال توافق و نهایی‌کردن این عدد هستند. معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: حداقل قیمت پایه‌ای که شیر خام از دامداران خریداری می‌شود، باید منطقی باشد؛ اما معنی این افزایش قیمت در محصول نهایی نیست، بلکه اصلاح قیمتی است که قبلاً مورد توافق نبوده و الان دارند توافق می‌کنند که این اقدام شود. به عبارتی شرایطی دارد ایجاد می‌شود که حقوق از دست رفته دامداران در توافق‌های جدید احیاء شود. رکنی درباره این‌که برخی از مسئولان تشکل‌ها اعلام کرده بودند که درخواست‌ آن‌ها برای افزایش نرخ شیر خام حدود یک‌هزار و 600 تومان است، گفت: درست است. آنان پیشنهاد افزایش قیمت بیش‌تری دارند، ولی فعلاً خود تشکل‌ها هم در این مرحله و در سال جاری با توجه به شرایطی که در جامعه وجود دارد، دنبال افزایش قیمت جدید نیستند. درحال حاضر همان قیمت پایه یک‌هزار و 440 تومان که مربوط به قبل بوده مطرح است تا تولیدکنندگان بتوانند از این شرایط عبور کنند.

با توجه به این‌که بحث افزایش جدید نرخ شیر خام مطرح نیست و سازمان حمایت نیز افزایش قیمت محصولات لبنی را غیرقانونی اعلام کرده، به نظر می‌رسد در این میان حقوق مصرف‌کنندگان ضایع شده است و افزایش قیمت لبنیات حضور این محصولات را در سبد غذایی خانوار کمرنگ‌تر از قبل خواهد کرد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازسایت خبری روزنامه سبزینه ، تاریخ انتشار 30دی 96، کدمطلب:35590، www.sabzineh.org


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین