شعارسال : سید عباس صالحی روز دوشنبه در نشست خبری نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی در محل خانه کتاب ایران افزود: توجه به ابتکارات و خلاقیت های مردم و نهادهای غیردولتی در رابطه با کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی اسلامی، ایجاد دغدغه فرهنگی میان خانواده ها و افزایش مصرف آثار و تولیدات فرهنگی ایرانی اسلامی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره به شمار می رود.
به گفته معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی در سه بخش کتاب، لوازم التحریر و اسباب بازی سه شنبه آینده برگزار می شود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برای رسیدن به تولید انبوه کالاهای فرهنگی، مشارکت در حوزه صنعتی و مالی نیاز است، ما زمانی می توانیم این کالاها را در دسترس تر برسانیم که حوزه صنعت و مالی نیز به عنوان یک کالای صنعتی نه صرفا ً فرهنگی به آن نگاه کند.
صالحی، یکی از دغدغه های ارشاد در دوره جدید را تغییر در حوزه مصرف فرهنگی دانست و گفت: دغدغه ما در حوزه تولید، توزیع و ترویج باید جدی گرفته شود و شاید دغدغه اصلی تر ما در حوزه مصرف فرهنگی باشد.
وی افزود: کمیت مصرف فرهنگی باید تغییر کند و در تولید فرهنگی نیز باید ارتقا داشته باشیم و ذائقه کیفی مصرف فرهنگی مصرف کنندگان را ارتقا دهیم.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد که پس از اعلام فراخوان، یکهزار و 769اثر در 3 حوزه مربوط به کتاب، لوازم التحریر و اسباب بازی به دبیرخانه ارسال شد و از این تعداد در هر یک از حوزه ها برگزیدگانی به مرحله نهایی داوری راه یافتند که در آیین اختتامیه این جشنواره در روز سه شنبه آینده تجلیل می شود.
وی افزود: رسیدن به تولید کالاهای فرهنگی قدم اول است، ما چند قدم بعدی را که مشارکت های فراتر از حوزه فرهنگی را به دنبال دارد در پیش داریم. آنچه که ما در قدم اول انجام می دهیم شناسایی کالاهای فرهنگی مطلوب و استاندارد است.
صالحی گفت: در گام دوم باید به معرفی و تبلیغ این کالاها همت گماریم، اما قدم سوم این است که برای رسیدن به تولید انبوه مشارکت در حوزه کالاهای فرهنگی ، توجه حوزه صنعتی و مالی نیز نیاز است.
وی افزود: این صندوق، جشنواره هایی چون مصرف کالاهای فرهنگی، محصولات مطلوب و استاندارد را شناسایی می کنند.
صالحی گفت: این کالاها نیاز به معرفی و تبلیغ و نیاز به تولید انبوه دارند به همین دلیل صندوق اعتباری هنر
می تواند زمینه تولیدات محصولات فرهنگی برتر را فراهم آورد.
صالحی دعوت از سلمان رشدی را به معنی دعوت از یک نویسنده عادی که رمانی را منتشر کرده است، ندانست و گفت: این دعوت، مقدمه یک اتفاق است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد که دعوت از سلمان رشدی تحریک احساسات و عواطفی است که معلوم نیست به کجا ختم شود.
صالحی یکی از ابتدایی ترین این لوازم را احترام به مقدسات ادیان و مذاهب عنوان کرد و گفت: اتفاقی که توسط سلمان رشدی با تدوین آیات شیطانی افتاد، در قلمرو آزادی بیان تعریف نمی شود، بلکه مقدمه ظهور طالبان و داعشی ها را فراهم می آورد.
** ایجاد نگاه ترویجی و تبلیغی در مصرف کالاهای فرهنگی علی فریدونی دبیر جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی نیز در بخش دیگری از این نشست، گفت: هدف از برگزاری و ساماندهی جشنواره این بود که نوعی توجه و نگاه ترویجی و تبلیغی در این زمینه به وجود آید.
وی افزود: از سال گذشته فراخوان داده شد و آگاهی های لازم به ویژه در صنوف مربوطه به این حوزه رسانه ای شد و در نهایت در 3 حوزه کتاب، لوازم التحریر و اسباب بازی آثارتولید شده و نیز آثاری که به صورت ایده و طرح به دبیرخانه رسیده بودند، ارزیابی شد.
فریدونی افزود: در نهایت 9 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شد که البته بحث اسباب بازی ها هنوز تکمیل نشده است و این 9 اثر نتیجه داوری بخش لوازم التحریر و کتاب است.
دبیر جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی، یکی از علت های شکل گیری و شکل دهی این جشنواره را تاکیدات رهبر انقلاب در چند سال اخیر برای مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی و نقشی که کالاهای فرهنگی می تواند داشته باشد، نام برد.
در بخش لوازم التحریر، علیرضا گلدوزیان، کیانوش غریب پور، سید سعید حسینی، هادی محمدیان و امیر الله ورن داورای خواهند کرد همچنین محمد اعلمی، مجید قادری و آیدیم مهدیزاده نیز به عنوان داور بخش اسباب بازی اولین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی به انتخاب و معرفی آثار خواهند پرداخت.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وب سايت خبرگزاری ایرنا ، تاریخ انتشار دوشنبه 13 مهر 1394 ، کد مطلب : 81785818 (4910742): www.irna.ir