پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۵۷۸۲
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۶
وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه آمار و ارقام به خوبی نشان‌دهنده حرکت رو به جلوی زنان ایرانی در عرصه هنر و فرهنگ است گفت: به دنبال کاهش فاصله‌های جنسیتی در این عرصه هستیم.

شعارسال:وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه آمار و ارقام به خوبی نشان‌دهنده حرکت رو به جلوی زنان ایرانی در عرصه هنر و فرهنگ است گفت: به دنبال کاهش فاصله‌های جنسیتی در این عرصه هستیم.

جشن بزرگ میلاد حضرت فاطمه (س) صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد. سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم،‌گفت: یکی از حوزه‌های قابل توجهی که زنان در آنها حضور مؤثر دارند، حوزه فرهنگ و هنر، ادب و جامعه ایرانی است.

وی با اشاره به اینکه زنان از دیرباز سهم مهمی در هنر ایرانی داشته‌اند،‌گفت: هنرهای صنایع دستی ما مدیون و وام‌دار خلاقانه زن هنرمند ایرانی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ابراز داشت: اگر از چیزی به نام صنایع دستی ایران و هنرهای سنتی سخن می‌گوییم و آن را بخشی از گوهر هویت ایرانی می‌شناسیم، حاصل قرن‌های تلاش متوالی مادران و زنان ماست که پای این هنرها ایستاده‌اند.

به گفته صالحی‌امیری، سهم زنان ایرانی در فرهنگ هنر معاصر نیز مثال‌زدنی است. آمار و ارقام به خوبی نشان‌دهنده حرکت رو به جلوی زنان ایرانی در این عرصه است.

وی با اشاره به کاهش فاصله جنسیتی میان شاعران زن و مرد طی 30 سال اخیر اظهار داشت: از فاصله 30 برابری از سال 63 به فاصله 9 برابری در سال 73 رسیده‌ایم و در 10 سال بعد (یعنی در سال 83) این فاصله به سه برابر کاهش یافته و جای شگفتی دارد که تا سال 93 به دو برابر فاصله رسیده است.

وی ادامه داد: در حوزه‌های دیگر هنر هم داستان از همین قرار است، حضور زنان با رشد قابل توجهی روبه‌رو شده است، اما چون شاخص‌های کافی نداریم از روی عضویت زنان در صندوق اعتباری هنرمندان می‌توانیم به این نتیجه برسیم که حضور زنان بازار فرهنگ و هنر سهم بالایی را کسب کرده است.

صالحی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال کاهش فاصله‌های جنسیتی در این عرصه است.

در ادامه این مراسم معصومه ابتکار معاون رئیس ‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه پیشرفت‌های زنان ایرانی در همه عرصه‌ها با وجود مشکلات، تبعیضات چشمگیر بوده است گفت: این روند رو به رشد است و جلوه‌های این پیشرفت را در عرصه شعر و کتاب از زبان وزیر ارشاد شنیدیم.

ابتکار خاطرنشان کرد: دنیا پیشرفت زن ایرانی در عرصه هنر به خصوص در عرصه سینما اذعان دارد، درخشیدن کارگردان‌ها و هنرمندان زن قابل تقدیر بوده و البته باید بدانیم این روال در عرصه‌های دیگر هم طی شده است.

وی با اشاره به اینکه در عرصه تئاتر در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته‌ایم، گفت: هنرنمایی زنان ایرانی در عرصه موسیقی قابل توجه است. حضور یک زن در رهبری گروه موسیقی هر چند غیرقابل باور بود اما انکارناپذیر است.

معاون رئیس ‌جمهور در امور زنان و خانواده به برخورد سلیقه‌ای در حوزه هنر به خصوص در خصوص زنان اشاره کرد و اظهار داشت: این برخوردهای سلیقه‌ای در اختیار مدیران بخش‌های هنری نیست و نمی‌تواند موجب کاهش حضور زنان در عرصه‌های هنری بشود.

وی با بیان اینکه تأسی از شخصیت‌های بزرگ در عرصه هنر باعث متعالی شدن این حوزه می شود، گفت:‌الگوگیری از شخصیت‌هایی همانند حضرت فاطمه (س) می‌تواند تأثیرگذار و الهام‌بخش باشد.

ابتکار با اشاره به سخنرانی‌های عمیق و کوبنده حضرت فاطمه (س) ابراز داشت: برای تمام مردم جهان که به دنبال حق‌طلبی زندگی متعالی و هنرمندانه هستند به حضرت فاطمه (س) الگوی عظیمی است.

وی ادامه داد: سیاست در حوزه عدالت جنسیتی، برابری در همه فرصت‌ها و حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی از خواسته‌های رئیس‌جمهور بوده که با بخشنامه‌ای تا پایان دولت اجرا خواهد شد.

شعارسال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار 21 اسفند 96، کدخبر: 13961221000688، www.farsnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۳
0
0
زنان از خلاقیت ذاتی به خصوصی برخوردارند که به راحتی میتونن اثار هنری خاصیو بیافرینند.امیدواریم با ایمن کردن فضاهای هنری برای زنان چه از نظر اخلاقی و چه از نظر مالی مشکل بانوان هنرمند هر چه زود تر رفع بشه
ا.ف75
ناشناس
United Arab Emirates
۰۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
0
0
هنر دست زنان ایرانی رو شما هیچ جای دنیا نمیتونید ببینید سری به فرش های دست باف و گلیم بافی و طراحی و نقاشی زنان ایرانی بزنید
مهر کارشون روی تک تک اثارشون هست
س.د۷۶
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
0
0
کاهش فاصله به چه قیمتیست؟به قیمت سنگین بی غیرتی و فساد؟؟؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
0
0
الان چن درصد دختربچه های 9 ساله ما حضرت فاطمه رو میشناسن؟ کجا ایشون رو به عنوان الگو تشریح کردن؟ واقعا هیچ جا
ا.ف75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
0
0
حتی در کوچکترین مسائل اجتماعی مون باید از رفتار و منش معصومین کمک بگیریم
ن.ف83
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین