پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۶۹۲۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۴
با اجرای طرح تحول سلامت براساس استنباط اشتباهی که صورت گرفت، قیمت گذاری تجهیزات پزشکی تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت. مساله‌ای که اکنون و با تلاش بخش خصوصی ممنوع شده است.

شعارسال: رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با اشاره به این مساله از برگزاری جلسه‌ای با حضور معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، نماینده سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، رئیس هیات مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی، دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و خود او در دبیرخانه ستاد تنظیم بازار خبر داد که طی آن تایید شد تجهیزات پزشکی، به دلیل غیرانحصاری بودن از شمول قیمت گذاری خارج و صرفا مشمول رصد، پایش و نظارت مستمر است.

محمود نجفی عرب با اشاره به تاریخچه مشکلات ایجاد شده گفت: در طول سال جاری با وجود تحولاتی که در قیمت ارز و انواع هزینه‌ها اتفاق افتاد، وزارت بهداشت توجهی به درخواست تشکل‌های بخش خصوصی مبنی بر خروج از قیمت گذاری نداشت.

او گفت: ستاد تنظیم بازار، کالا و خدمات را به سه دسته تقسیم می‌کند: کالاهایی که در زیر گروه یک قرار دارند، کالاهای اساسی نظیر گندم، آرد، نان، شکر، تخم‌مرغ، محصولات لبنی و پرمصرف است که توسط سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار قیمتگذاری می‌شود. گروه کالایی دوم که تجهیزات پزشکی، پودرهای شوینده، کاغذ مطبوعات و ... را شامل می‌شود مشمول قیمت گذاری نیست. در واقع چارچوب قیمت گذاری را این دستگاه‌های ذیربط تعیین می‌کنند اما قیمتگذاری در اختیار آنها نیست. این دستگاه‌ها مانند سازمان حمایت یا سازمان تعزیرات حکومتی بازار تامین و توزیع این کالاها و خدمات را به طور مستمر رصد و پایش می‌کنند و اگر قیمتگذاری‌ها خارج از چارچوب باشد، قابل پیگیری توسط تعزیرات است. یعنی به هیچ وجه این کالاها کالاهایی نیستند که یک به یک قیمتگذاری شوند.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران افزود: متاسفانه وزارت بهداشت، بدون توجه به انتقادات و اعتراضات بخش خصوصی به این فضا وارد شده است. نهایتا در جلسات متعددی در ستاد تنظیم بازار به استناد مستندات قانونی که بخشنامه معاون اول رییس‌جمهوری از آن جمله است، این اقدام ممنوع شد.

نجفی‌عرب گفت: تبصره 30 قانون اختیار کلیه مراجع قانونی اعم از دولتی هر گونه قیمت گذاری را منوط به هماهنگی با کارگروه ستاد تنظیم بازار کرده است و وزارت بهداشت حق قیمتگذاری برای این کالاها را ندارد. اگر وزارت بهداشت معتقد است که تعدادی از تجهیزات پزشکی باید قیمتگذاری شود ابتدا باید مستندات کافی به ستاد تنظیم بازار ارسال کند تا اگر ستاد تنظیم بازار متقاعد شد، آن وقت چند قلم را به گروه کالایی یک اضافه کند تا مشمول قیمتگذاری شود.

این نماینده بخش خصوصی ادامه داد: مساله این که اگر یک کالا نیز به گروه کالایی یک برود باز هم وزارت بهداشت نمی‌تواند قیمتگذاری کند. چرا که وزارت بهداشت خود مصرف‌کننده این تجهیزات است و منطقی وجود ندارد که مصرف‌کننده قیمت کالا را تعیین کند. مصرف‌کننده می‌تواند مناقصه خرید برگزار کند و به این طریق رقابت ایجاد کند اما حق قیمت گذاری ندارد. در نتیجه در شرایطی که کالاها به گروه یک نیز منتقل شود، سازمان حمایت مسئول قیمت‌گذاری خواهد بود.

محمود نجفی‌عرب توضیح داد که بخش خصوصی مدت‌هاست در حال پیگیری این مساله است و خوشبختانه در تاریخ 22 اسفند ماه سال جاری این مصوبه ابلاغ شده که وزارت بهداشت حق قیمت گذاری ندارد.





سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت اتاق بازرگانی تهران، تاریخ انتشار: 26اسفند1396 ، کدخبر: 55466: www.tccim.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
United States
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۹
0
0
امیدواریم که این ممنوعیت باعث نشه که کنترلی روی قیمت ها در بخش خصوصی نباشه
س.د۷۶
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین