پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۱۶۵۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۵:۲۱
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، دوره چرای دام در این استان را 2 برابر حد مجاز اعلام کرد.

شعار سال: غلامحسین نصیری افزود: درحالی که ظرفیت بهره برداری از مراتع، چرای دام برای یک دوره 100 روزه عنوان می شود، اما این میزان در دوره ای حدود 200 روز در استان است.

وی تصریح کرد: برای حل مشکل تخریب مراتع توسط دام روستایی و با توجه به نامه اخیر وزیر کشور برای اهمیت حفظ منابع طبیعی توسط دهیاری و شوراها، امسال با همکاری این نهادها، قرقبانان محلی از بین بهره برداران روستایی انتخاب و پس از مراحل قانونی از مراتع حراست می شود.

نصیری ادامه داد: البته خشکسالی، کم آبی، کوچ ماشینی و کمبود علوفه در استان های مبداء کوچ و رویش گونه گیاهی آسیب زننده به دام عشایر با نام 'بهمن' در خوزستان از عوامل مهم و تاثیرگذار در کوچ زودهنگام به شمار می رود.

وی همچنین تصاحب، تخریب و ساخت وساز در مراتع میانبند توسط روستائیان را از عوامل تاثیرگذار در کوچ زودهنگام عشایر دانست.

نصیری ادامه داد: از آنجا که سطحی از مراتع میانبند (مراتع بین مسیر رفت و بازگشت عشایر به مناطق ییلاقی و قشلاقی) بین روستائیان وعشایر بصورت مشترک بهره برداری می شود، احتمال تصرف زودهنگام این مراتع برای چرای دام روستاییان منجر به کوچ زودهنگام عشایر می شود.

وی با بیان اینکه عمده مراتع در گذشته میانبند بودند، افزود: با گسترش شهرها و روستاها، ساخت و سازهای غیرمجاز و احداث ایستگاه های بین راهی در این مراتع نظیر چلو، شیمبار (شیرین بهار در کوهرنگ) توسط روستائیان تخریب و یا ساخت و ساز شده است.

نصیری ادامه داد: با نابودی این مراتع که زمانی مکان استقرارعشایر به شمار می رفت، مدت زمان کوچ به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

وی تعداد دام های سبک استان را حدود 2.5 میلیون راس عنوان کرد و افزود: حدود 40 درصد از این تعداد را دام روستایی شامل می شود که یکی از عوامل مهم تخریب در سطح مراتع است.

به گزارش ایرنا، در مجموع 23 هزار عشایر و روستایی در چهارمحال وبختیاری دارای پروانه بهره برداری از منابع طبیعی استان هستند که با توجه به وسعت 1.4 میلیون هکتاری عرصه های جنگلی و مرتعی در قالب 799 سامان عرفی استان (منابع دارای شناسنامه و پلاک مشخص)، این بهره برداران 66 درصد از این منابع را در اختیار دارند.

همچنین چهارمحال و بختیاری به عنوان منطقه ییلاقی عشایر استان های لرستان، خوزستان و فارس به شمار می رود و سالانه در فصل بهار و تابستان پذیرای عشایر کوچرو است.

 زمان ورود دام عشایر به این استان در سال جاری بیستم اردیبهشت ماه اعلام شده است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی ، تاریخ انتشار 23 فروردین 97، کدمطلب: 82884612 ، www.irna.ir


اخبار مرتبط
برگزیده ها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۰
0
0
شاید به ظاهر این تعداد دام خوب باشه ولی پوشش گیاهی منطقه رو به شدت نابود میکنه و باعث نابودی طبیعت میشه
س.د۷۶
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
0
0
مشکلی نیست که دام دو برابر حد مجازه
بیایم و دادمداری صنعتی رو جا بنتدازیم که از علوفه به جای مرتع استفاده کنه
ا.ف75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۹
0
0
اینکه دام ها اینگونه هستند دلیلش اینه که به صورت سنتی داره صورت میگیره
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین