پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۳۱۳۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۵
یک روانپزشک با اشاره به نقش بازی‌درمانی در کمک به کودکان مبتلا به اختلالات سایکوسوماتیک یا روان‌تنی گفت: جهت پیشگیری یا درمان مشکلات روان‌تنی باید آموزش‌های لازم در زمینه مدیریت استرس و اضطراب به کودکان داده شود.

شعارسال: دکتر عاطفه قنبری جلفایی درباره شایع‌ترین مشکلات سایکوسوماتیک  یا روان‌تنی اظهار کرد: در بیماری‌های سایکوسوماتیک فرد علائم جسمی مربوط به بیماری یا پاتولوژی خاصی را ندارد.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین علامت کودکان مبتلا به سایکوسوماتیک دل درد، درد قفسه سینه، درد اندام‌ها، احساس خستگی زیاد، ضعف پاها و سردرد است، افزود: بیماری‌های روان‌تنی بعد از ۳ سالگی و به ویژه در کودکان دبستانی و نوجوانان بیشتر مشاهده می‌شود.

این روانپزشک عنوان کرد: علت ابتلا به بیماری‌های روان‌تنی مولتی فاکتوریال است به این معنا که چندین عامل همچون ژنتیک، محیط، یادگیری‌ها، استرس وجود بیماری‌های مزمن در والدین یا یکی از اعضای خانواده  سبب بروز این بیماری می‌شود.

قنبری جلفایی با اشاره به اینکه والدینی که به علت بیماری یا استرسی که در خانواده وجود دارد مداوم شکایت کرده و این استرس را به فرزندان خود منتقل می‌دهند، گفت: واکنش نشان دادن والدین حتی به جزئی‌ترین مسائل سبب شده تا این استرس را به فرزندان خود منتقل کنند و آنها با نشانه‌های بیماری‌های روان‌تنی همچون ضعف و احساس خستگی جهت جلب توجه والدین یا اطرافیان خود کوشا باشند.

وی اضافه کرد: والدینی که توجه مناسب و کافی به فرزندان خود ندارند باعث می‌شوند تا به رفتارهای مثبتی که فرزندانشان انجام می‌دهند واکنش نشان نداده و در نهایت کودکان و نوجوانان عواطف خود را به صورت سایکوسوماتیک نشان دهند.

این روانپزشک در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان بیماری‌های روان‌تنی را در کودکان تشخیص داد، عنوان کرد: دردهایی که کودکان ابراز می‌کنند در ابتدا به صورت مبهم است به این معنا که دقیق نمی‌گویند کجای بدن آنها دچار مشکل شده و هربار عضوی از بدن خود را به والدین نشان می‌دهند.

قنبری جلفایی با بیان اینکه گاهی کمال‌طلبی در خانواده سبب بروز علائم سایکوسوماتیک در کودکان می‌شود، اضافه کرد: نداشتن عملکرد تحصیلی مطلوب یا در حد عالی در خانواده‌ها سبب شده که نسبت به فرزند خود انتقاد کنند و کودک یا نوجوان برای رهایی از این مسئله دچار علائم سایکوسوماتیک شود.

وی عنوان کرد: جهت پیشگیری یا درمان مشکلات روان‌تنی کودکان باید آموزش‌های لازم در زمینه مدیریت استرس و اضطراب به کودکان داده شود و والدین نیز در زمانی که فرزندانشان نشانه‌های روان‌تنی را از خود نشان می‌دهند تلاش کنند نسبت به آنها خونسرد بوده و واکنش یا توجه بیش از حد نشان ندهند.

این روانپزشک یادآور شد: زمانی که والدین با مراجعه به پزشک متخصص متوجه شدند که فرزند آنها از نظر جسمی مبتلا به بیماری نیست اما وجود بیماری‌های روان‌تنی سبب افت تحصیلی او شده یا به عبارتی روابط اجتماعی آنها را مختل کرده است باید به روانپزشک و روانشناس مراجعه کنند تا مداخلات لازم همچون بازی درمانی، روان‌درمانی و در نهایت دارودرمانی برای آنها انجام شود.

 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته ازخبرگزاری سلامت ، تاریخ انتشار: 9خرداد 1397 ، کدخبر: 53543 ،www.tebna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۰
0
0
خدا به خانواده های این بچه ها اقعا رحم کنه و بهشون صبر بده
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین