شعارسال: به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر محمدمهدی گویا اظهار داشت: یک نفر از افرادی که در اثر این بیماری جان باختند، پیرمرد 72 ساله ای بود که به نوعی بیماری خونی ابتلا داشت و به تب کریمه کنگو نیز مبتلا شد و فوت کرد.
وی گفت: این فرد ساکن یکی از مناطق روستایی بندرعباس بود و به مدت یک هفته تحت درمان قرار داشت و سرانجام صبح روز گذشته فوت کرد.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: اقدامات مراقبتی، اطلاع رسانی و آموزش در راس برنامه های پیشگیری از این بیماری قرار دارد.
گویا از همه رسانه ها خواست در درج و انعکاس اخبار مربوط به مسائل حساس بهداشتی دقت لازم را داشته باشند.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود. این بیماری نخستین بار در سال 1944 در کریمه اوکراین گزارش شد و نام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام شد.
در سال 1969 معلوم شد بیماری ایجادکننده تب خونریزی دهنده در کریمه، مشابه همان بیماری است که در سال 1956 در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شده بود؛ از این رو با توجه به مشابهت نشانهها در هر دو مکان، به بیماری نام تب خونریزی دهنده کنگو داده شد. این بیماری در انسان ها با احتمال مرگ و میر حدود 30 درصدی همراه است و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا است.
عامل بیماری ویروسی و دارای پوشش پروتئینی است؛ مقاومت ویروس در برابر گرما کم است و در دمای 56 درجه سلسیوس به مدت 30 دقیقه از بین میرود؛ بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس میشود.
ویروس این بیماری میتواند در خون به مدت 10 روز در دمای 40 درجه سلسیوس مقاومت کند. با اینکه مواد شوینده مانند صابون ویروس را از بین نمیبرند ولی تا حدی ویروس را غیرفعال میکنند. در کشتارگاههای صنعتی، لاشه دام به مدت 24 ساعت در دمای چهار درجه سلسیوس نگهداری میشود تا ویروس از بین برود. نگهداری گوشت در یخچال منزل در دمای 1تا 4 درجه سلسیوس به مدت حداقل 24 ساعت نیز ویروس را از بین میبرد.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته ازخبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 10خرداد 1397 ، کدخبر: 82931037 ،www.irna.ir
س.د76
ا.ح75
ا.ح75
ن.ف83