پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۶۱۳۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۵
ستاد تنظیم بازار پس از کش و قوس‌های فراوان در ابتدای مرداد ماه جاری قیمت هر کیلو گرم مرغ برای مصرف کننده را 8175تومان تعیین کرد، این قیمت که به نظر می‌رسد مانند قیمت شیر بدون اطلاع همه اعضای کارگروه ستاد تنظیم بازار ابلاغ شده، با قیمت 9250تومان مورد توافق با سازمان حمایت تفاوت زیادی دارد و از سوی کارشناسان این حوزه به قیمت دستوری تعبیر شده است و به گفته آن‌ها می‌تواند نتایج منفی بسیاری به دنبال داشته باشد.

شعار سال: برومند چهارآیین، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی مرغداران گوشتی ایران، از جمله این کارشناسان است که تعیین دستوری قیمت را روشی منسوخ با نتایج منفی بزرگ برای تولید می‌داند.

وی معتقد است؛ قیمت دستوری وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مرغ نتیجه ای جز توقف جوجه ریزی در مرغداری ها ندارد و در این شرایط باید منتظر واردات مرغ به قیمت هر کیلوگرم20هزار تومان برای مصرف کننده باشیم.

چهارآیین اظهار کرد: این روش درست در مقابل روش نرخ‌گذاری محصولات در بازار رقابتی قرار دارد و در شرایط بازار غیر رقابتی حذف تعداد از تولیدکنندگان اجتناب ناپذیر است.

وی ادامه داد: ضمن اینکه در این روش حمایت از تمام اقشار جامعه امکان پذیر نیست و در عمل به بسیاری دیگر از مصرف‌کنندگان آسیب وارد می شود.

وی دلیل توسل دولت به قیمت دستوری را کنترل تورم عنوان کرد و افزود: ساده‌ترین روش کنترل تورم استفاده از نرخ دستوری و پرداخت آن از جیب تولیدکننده است اما، باید توجه داشت ضعیف شدن عرضه و نامتوازنی آن با تقاضا زمینه‌ تشدید تورم‌ را فراهم می کند که دیگر قابل کنترل نیست.

چهارآیین یادآور شد: ابلاغ قیمت دستوری مرغ درحالی از سوی وزارت صنعت انجام می گیرد که هزینه تمام شده تولید با افزایش 60 درصدی قیمت کنجاله سویا ، 40 درصدی ذرت تنها در 4 ماهه نخست سال رشد قابل توجه ای داشته است.

سرمایه گذاری 42 هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در تولید مرغ گوشتی

چهارآیین با بیان اینکه بخش خصوصی در تولید مرغ گوشتی بیش از 42 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است، افزود: هیچ یک از تولیدکنندگان در این بخش حاضر نیستند کار خود را متوقف کنند اما، اگر یک فعالیت اقتصادی بازده نداشته باشد چاره ای جز توقف آن نیست.

وی اظهار کرد: ابلاغ قیمت 8175 تومان برای مصرف کننده به معنای خرید مرغ زنده درب مرغداری با قیمت 5150 تومان است در حالی که هم اکنون هر کیلو گرم مرغ برای مرغدارن 6200 تومان و با در نظر گرفتن 10 درصد سود مرغداران 6800 تومان تمام می شود.

به گفته چهارآیین ، با قیمت اعلام شده مرغداران در هر کیلو گرم مرغ 1500 تا 1600 تومان زیان می بینند.

وی برخورد تعزیراتی با تولید کنندگان در پی قیمت دستوری را نیز مورد انتقاد قرارداد و گفت: ایجاد شرایط امنیتی در اقتصاد مخرب است و سرکوب تولید را به همراه دارد. این روش هیچ کجای دنیا پاسخ نداده و سال ها تجربه نشان می دهد برای ایران نیز موثر نبوده است.

هشدار نسبت به نتایج قیمت دستوری و ایجاد شرایط امنیتی در اقتصاد

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی مرغداران گوشتی ایران از ارسال نامه به رییس جمهوری در اعتراض به اقدام وزرات صنعت خبر داد و گفت: در این نامه نسبت به نتایج قیمت دستوری و ایجاد شرایط امنیتی در اقتصاد هشدار داده‌ایم و از او خواسته ایم که نسبت به قیمت ابلاغی تجدید نظر شود.

چهارآیین در پایان روش دستوری تعیین قیمت در کالاهاس اساسی را یک روش پرهزینه دانست که موجب کاهش سرمایه‌گذاری، کاهش عرضه و افزایش نرخ تورم می شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری اقتصادآنلاین ، تاریخ انتشار 11مرداد 97، کدمطلب: 289927، www.eghtesadonline.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
0
0
ا.ف75
ینی واقعا دلم برای مردمی میسوزه که در اینده هیچی برای خوردن هم ندارن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین