پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۷۵۶۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳
کعبه محلی مقدس برای عبادت است که هر گوشه اش برای خود جایگاهی خاصی دارد و حائز اهمیت می باشد.از سالیان دور پیامبران زیادی در اطراف کعبه دفن شده اند که متن حاضر به برخی از مهمترین این موارد پرداخته است.

شعار سال: کعبه محلی مقدس برای عبادت که هر گوشه اش برای خود جایگاهی خاص محسوب می‌شود که حتی سفارش‌های فراوانی برای عبادت در این اماکن شده است. یکی از این محل‌های خاص و مقدس برای عبادت که سفارش شده است و می‌گویند راز و نیاز و مناجات در آن فضیلت فراوانی دارد حجر اسماعیل است که بنا بر روایات چند تن از پیامبران در این محل مدفون هستند. در همین راستا متن حاضر قصد داد تا امروز به معرفی اسرار حجر اسماعیل پرداخته و همچنین به معرفی پیامبرانی که در این مقام دفن شده اند بپردازد، پس با ما همراه باشید

 

کعبه کجاست؟

کعبه مقدس‌ترین مکان در دین اسلام و میان مسلمانان و به عنوان قبله‌گاه و جهت عبادت و نماز پیروان دین اسلام است. نام کعبه اشاره به چهارگوش بودن بنای آن دارد. در قرآن کریم درباره بنای خانه کعبه توسط یکی از انبیای خدا به نام حضرت "ابراهیم و پسرش اسماعیل(ع) " سخن گفته شده است. البته بعضی هم بر این باورند که خانه خدا قبل از ابراهیم (ع)ساخته شده بوده و نخستین سازنده آن حضرت آدم است.

خانه کعبه در مسجد الحرام ساخته شده است که همه مسلمانان جهان ۵ مرتبه در روز در هنگام نماز رو به جهت کعبه به عنوان قبله می‌ایستند. این مکان مقدس دارای رمز و رموز بسیار زیادی است که مجال بیان همه آن نیست. یکی از سوالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا از انبیای الهی کسی در مسجد الحرام و اطراف خانه کعبه مدفون هستند و چند تن از پیامبران الهی در این مکان به خاک سپرده شده‌اند؟

حجر اسماعیل کجاست؟

حجر اسماعیل، فضایی است میان کعبه و دیواری نیم‌دایره به نام حطیم (به عرض ۱٫۵ متر و بلندی ۹۰ سانتی‌متر) که از رکن عراقی تا رکن شامی را شامل می‌شود. حجر اسماعیل به عقیده اسلام، یادگار زمان ابراهیم و اسماعیل و مدت زمانی پس از بنای کعبه‌ است و قدمت و پیشینه آن به زمان بنای کعبه به دست ابراهیم می‌رسد .نقل‌های تاریخی تاریخ‌نگاران مسلمان، حکایت از آن دارد که اسماعیل و مادرش هاجر در همین بخش زندگی می‌کردند.

از جعفر صادق نقل شده‌است: «الحِجرُ بَیتُ إِسمَاعِیلَ وَ فِیهِ قَبرُ هَاجَرَ وَ قَبرُ إِسمَاعِیلَ» «حجر، خانه اسماعیل و محل دفن هاجر و اسماعیل است.» این مطلب در منابع دیگری هم بیان شده‌است. از آنجا که حجر اسماعیل داخل در مطاف است، می‌تواند نشانه‌ای بر بزرگی آن باشد. در اصل، حجر اسماعیل جزئی از کعبه‌ است. هرگاه باران بر بام کعبه ببارد، از ناودان رحمت در این فضا می‌ریزدگویا برای نخستین بار، منصور عباسی، حجر اسماعیل را با سنگ‌های سفید پوشانید. پس از آن در دوره مهدی عباسی و نیز هارون الرشید عباسی این سنگ‌ها تعویض و نو شد.

ناودان رحمت کجاست؟

«ناودان رحمت» (میزاب الرحمة) یا «ناودان طلا»، ناودانی از طلاست که بر بام کعبه نصب شده و به سمت حجر اسماعیل است. هرگاه باران بر بام کعبه ببارد، آب از ناودان در این فضای حجر اسماعیل می‌ریزد. به اعتقاد مسلمانان، اینجا مدفن اسماعیل و مادرش هاجر و بسیاری از پیامبران استگویند آن را نخست حجاج بن یوسف ثقفی نهاد تا آب باران بر بام خانه جمع نشود. در روایت آمده‌است که دعا در زیر ناودان کعبه پذیرفته‌ استدر روایتى از نبى مکرم اسلام (صلى الله علیه وآله) آمده است که فرمودند: «ما مِنْ أحد یَدْعُوا تَحْت الْمیزابِ، الاّ استجیب له»، «کسى نیست که در زیر ناودان دعایى کند و خداوند دعاى او را به مرحله استجابت و قبولى نرساند.

چند پیامبر الهی در اطراف کعبه مدفون هستند؟

یکی از سوالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا از انبیاء الهی کسی در مسجد الحرام و اطراف کعبه مدفون هستند و چند پیامبر الهی دراین مکان به خاک سپرده شده اند؟ براساس اخبار و روایات دور تا دور کعبه معظمه پیامبران الهی مدفون هستند، اما تعداد آن به طور دقیق مشخص نیست و روایات مختلفی وجود دارد. بعد از فوت حضرت هاجر و دفن ایشان در این مکان به خاطر این که مردم روی قبر او پا می‌گذاشتند حضرت اسماعیل به احترام قبر مادر دیواره‌ای را برروی قبر بنا کرد تا این که مردم از فاصله دورتری نسبت به خانه خدا، طواف کنند و روی قبر مادرش پا نگذارند.

در روايتي از پیامبر نقل شده است که ایشان فرمودند: قبر نوح، هود، شعيب و صالح (عليهم السلام)، ما بين مقام ابراهيم (ع) و زمزم است . 

در باره تعداد انبیاء الهی که در اطراف خانه کعبهمدفون هستند، شاید نتوان به طور دقیق اظهار نظر کرد، چون چیزی به طور دقیق ذکر نشده است، اما به عنوان مثال براساس روایتی در بحارالانوار" از رکن یمانی تا رکن حجرالاسود در کنار خانه خدا ۷۰ پیامبر و نبی الهی مدفون هستند" همچنین براساس روایتی دیگر از این کتاب " داخل حجر اسماعیل همان نقطه‌ای که به صورت نیم دایره در حال حاضر موجود است و زیر ناودان طلای بیت خدا محسوب می‌شود، ۷۰ پیامبر دیگر از جمله حضرت اسماعیل (ع)، دختران آن حضرت و حضرت هاجر (س) مدفون هستند.

بر اساس روایتی از واقدی از علمای اهل سنت نیز" از رکن حجرالاسود تا چاه زمزم ومقام ابراهیم و حجر اسماعیل ۹۹ پیامبر الهی دفن شده اند. در روایت دیگری اینگونه نقل شده که حضرت یعقوب (ع) پدر بزرگوار حضرت یوسف (ع) مقابل باب کعبه در منطقه حطیم مدفون شده است.

شایان ذکر است که زیر ناودان در حجر اسماعیل، یکى از بهترین و با فضیلت‌ترین مکان‌ها شمار مى آید وروایات بسیارى در این باره به دست ما رسیده است، از آن جمله روایتى است از حضرت زین العابدین، على بن حسین بن على (علیه السلام( که فرمود: «بهترین مکان استجابت دعا و نیایش، زیر ناودان کعبه است» و نیز حضرت فرمودند: «هرکس در زیر مجرى ناودان کعبه بایستد و دعا کند، خداوند دعا و استغاثه او را استجابت مى کند و گناهان گذشته اش را همانند روز ولادتش پاک مى کند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار ۲۹ شهریور ۹۷، کد خبر: ۶۶۷۱۸۸۴، www.yjc.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۳۰
0
0
ا.ف75
اینکه واقعا تمرکز پیامبران در منطقه خاورمیانه زیاد تر از نقاط دیگه جهانه برای من خیلی سواله...و اینکه اون دوران مناطق دیگه تحت رهبری و ولایت چه کسی بودن؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۳۰
0
0
چه جالب فکر نمیکردم که بعضی از پیامبرا اطراف کعبه دفن باشن م.ق71
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین