پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۲۰۲۹
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۲
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد پلاستیک و سایر محصولات پتروشیمی، از بخش حمل‌و‌نقل به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ پیشران تقاضا برای نفت جهانی سبقت خواهند گرفت.

شعار سال: آژانس بر این باور است که اگرچه رشد فروش خودروهای برقی و ادامه بهینگی سوخت، تقاضا برای نفت را برای اکثر خودروهای در جاده محدود خواهد کرد اما تولید ترموپلاستیک در فاصله سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۵۰ بیش از دو برابر خواهد شد.در نتیجه، تقاضا برای پلاستیک به معنای آن است که پتروشیمی عامل بیش از یک‌سوم رشد تقاضای جهانی برای نفت تا سال ۲۰۳۰ و حدود نیمی از رشد تقاضا تا سال ۲۰۵۰ خواهد بود و حدود هفت میلیون بشکه در روز تا اواسط قرن جاری به میزان مصرف نفت اضافه خواهد کرد. بر‌اساس یافته‌های گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی، تقاضا برای پلاستیک که عامل کلیدی برای پتروشیمی از نظر تقاضا برای انرژی است، از سال ۲۰۰۰ حدود دو برابر شده و از سایر مواد عمده مانند فولاد، آلومینیوم یا سیمان پیشی گرفته است.

آژانس بین‌المللی انرژی برآورد کرده تقاضای جهانی برای نفت به منظور خوراک پتروشیمی، حدود ۱۲ میلیون بشکه در روز در سال گذشته بود اما در سال ۲۰۵۰ به ۱۸ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. بخش پتروشیمی همچنین نقش قابل توجهی در رشد کلی تقاضا برای گاز طبیعی ایفا خواهد کرد و این بخش ۵۶ میلیارد مترمکعب تا سال ۲۰۳۰ و ۸۳ میلیارد مترمکعب تا سال ۲۰۵۰ گاز طبیعی مصرف می‌کند.فاتح بیرول، مدیرعامل آژانس بین‌المللی انرژی در بیانیه‌ای اظهار کرد: اقتصادهای ما به شدت به پتروشیمی وابسته هستند اما این بخش آنطور که سزاوار بوده، توجه چندانی را دریافت نکرده است. پتروشیمی یکی از نقاط کور کلیدی در بحث انرژی جهانی است به خصوص با در نظر گرفتن این حقیقت که روی روندهای انرژی آینده تاثیرگذار خواهد بود.

ممنوعیت پلاستیک

در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی آمده است: تقاضا برای نفت به‌عنوان خوراک پتروشیمی عمدتا در خاورمیانه رشد خواهد کرد که تولیدکنندگان نفت به میزان فزاینده بر کسب و کار پالایش و پتروشیمی متمرکز می‌شوند. تقاضای چین برای پتروشیمی نیز عامل بزرگ دیگری در رشد تقاضا برای نفت خواهد بود زیرا شرکت‌های نفتی دولتی ظرفیت جدیدی را برای کمک به اقتصاد مصرف‌کننده‌محور چین ایجاد می‌کنند. آژانس در گزارش دورنمای انرژی جهان که نوامبر سال گذشته منتشر کرد، پیش‌بینی کرده بود که تاثیر فروش رو‌به‌رشد خودروهای برقی بر تقاضا برای نفت، تحت‌الشعاع رشد پتروشیمی قرار خواهد گرفت.

در نتیجه، آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد رشد تقاضای جهانی برای نفت در دهه‌های آینده همچنان ادامه پیدا کند و از ۹/ ۹۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۶ به ۱۰۵ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۴۰ برسد. با وجود روند رو‌به رشد و ممنوعیت استفاده از مواد پلاستیکی یک بار مصرف در برخی از کشورها، آژانس بین‌المللی بازیافت پلاستیک انرژی بر این باور است که هر‌گونه استفاده از مصرف پلاستیک، تاثیر افت تقاضا از سوی سایر بخش‌ها را جبران خواهد کرد. همچنین پیش‌بینی می‌شود سهم رو به رشد بخش شیمیایی در تقاضا برای نفت جهانی روی تقاضا برای محصولات نفتی پیامدهایی خواهد داشت. آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد تقاضا برای محصولات نفتی سبک‌تر مانند نفتا، اتان و ال‌پی‌جی در فاصله سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۵۰ به هشت میلیون بشکه در روز بالغ شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار 15 مهر97، شماره: 3449044


اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین