پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۸۹۳۰
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۷
روز گذشته برای اولین بار سازمان سینمایی در خبر مرتبط با صدور پروانه نمایش دو فیلم، سرمایه‌گذار فیلم‌ها را معرفی کرد؛ موضوعی که سیدضیاء هاشمی، عضو شورای مرکزی مجمع تهیه‌کنندگان معتقد است باید به صورت قانون اجرایی شود.تهیه‌کننده فیلم «اعتراض» با بیان اینکه اعلام نام سرمایه‌گذار برای تولید یک اثر سینمایی یک حرکت خوب و مثبت است، عنوان کرد: امیدوارم بتوانیم کاملاً و تا انتها آن را پیگیری کنیم. ما می‌خواهیم سرمایه‌گذار در بدنه سینما و در جریان روند تولید این اثر قرار گیرد و اگر هم اطلاعاتی بخواهد، شورای عالی تهیه‌کنندگان و کمیته‌ای هم قرار شده، در نظر بگیرد که پاسخگوی مسائل مرتبط با سرمایه‌گذار باشد. البته مهم‌ترین بخش این است که سرمایه‌گذار هم متعهد شود. گاهی این اتفاق می‌افتد که بعضی از دوستان ما وقتی وارد یک پروژه می‌شوند، می‌گویند پول ما که برای سینما نیست پس آن را به زمین گرم بزنیم و هزینه فیلم‌سازی را با برآورد مشخص، به دو برابر یا سه برابر می‌رسانند. سعی داریم از این اتفاقات جلوگیری کنیم.

شعار سالهاشمی، تهیه‌کننده سینما درباره معرفی کامل سرمایه‌گذار آثار سینمایی به خبرنگار ایرناپلاس گفت: شورای عالی تهیه‌کنندگان تقریباً از حدود ابتدای سال قرار گذاشتند که این مصوبه را امسال حتماً اجرا کنند،‌ خوشبختانه از جلسه قبل دستورالعمل اجرایی آن آمده است. البته مصوبات دیگری هم داشته‌ایم، اما این یکی از مصوبات فوق‌العاده خوب است که به شفاف‌سازی پول‌هایی که وارد چرخه سینما می‌شوند، کمک زیادی می‌کند. به این معنا که نام سرمایه‌گذار دیگر پنهان نمی‌ماند. بعضی از تولیدات ممکن است هزینه‌های سرباری برای سرمایه‌گذار به‌وجود آورد. جدا از شفاف‌سازی، این قانون پول‌های واردشده به سینما را کنترل می‌کند. حتی قرار است تهیه‌کنندگان با سرمایه‌گذارها دیدارهایی انجام دهند و خود سرمایه‌گذار هم برای نوع و روند فعالیتی که انجام می‌دهد، مطلع باشد. تا حدودی آفت ریخت و پاش و پول‌های ناصوابی که در این گرانی هزینه‌های هنگفتی را به سینما وارد می‌کند، بتوانیم جلوگیری کنیم.

**می‌خواهیم سرمایه‌گذار در بدنه سینما قرار گیرد

تهیه‌کننده فیلم «اعتراض» با بیان اینکه اعلام نام سرمایه‌گذار برای تولید یک اثر سینمایی یک حرکت خوب و مثبت است، عنوان کرد: امیدوارم بتوانیم کاملاً و تا انتها آن را پیگیری کنیم. ما می‌خواهیم سرمایه‌گذار در بدنه سینما و در جریان روند تولید این اثر قرار گیرد و اگر هم اطلاعاتی بخواهد، شورای عالی تهیه‌کنندگان و کمیته‌ای هم قرار شده، در نظر بگیرد که پاسخگوی مسائل مرتبط با سرمایه‌گذار باشد. البته مهم‌ترین بخش این است که سرمایه‌گذار هم متعهد شود. گاهی این اتفاق می‌افتد که بعضی از دوستان ما وقتی وارد یک پروژه می‌شوند، می‌گویند پول ما که برای سینما نیست پس آن را به زمین گرم بزنیم و هزینه فیلم‌سازی را با برآورد مشخص، به دو برابر یا سه برابر می‌رسانند. سعی داریم از این اتفاقات جلوگیری کنیم.

**اقداماتی برای شفافیت منابع مالی سرمایه‌گذاران

هاشمی درباره اقدامات لازم برای اینکه سرمایه‌گذار منبع مالی‌اش را به‌طور شفاف بیان کند و راهی برای دور زدن قانون نداشته باشد، خاطرنشان کرد: ما راجع به این سرمایه‌گذاران تحقیق می‌کنیم. هم منابعی برای تحقیق میدانی و هم سیستم بانکی در نظر داریم که می‌توان با استفاده از آن‌ها تحقیقاتی راجع به سرمایه‌گذاران انجام داد، تحقیقات میدانی که خیلی ساده است. افرادی می‌روند و درباره سرمایه‌گذار پرس‌و‌جو می‌کنند که شغل و منبع درآمدش چیست و سرمایه خود را از کجا آورده‌است؟ البته در بعضی موارد این قضیه مشخص شده است، اما الان می‌خواهیم قانونمندش کنیم. به عقیده من اتفاق بسیار خوبی بوده که در شورای عالی تهیه‌کنندگان انجام شده که بعد از این ابلاغیه‌ها که آیین‌نامه آن به صورت واحد نوشته شد، دستورالعمل‌ها و فعالیت‌هایش به تصویب رئیس سازمان سینمایی رسید و آقای حیدریان دستورالعمل اجرایی برای پروانه ساخت دادند.

**هیچ اشکالی ندارد پروژه‌ها را به بخش خصوصی بدهند

عضو شورای مرکزی مجمع تهیه‌کنندگان فیلم ایران در پاسخ به این پرسش که تصویب این قانون تا چه اندازه می‌تواند به جلوگیری از اختصاص برخی از بودجه‌های هنگفت سازمان‌هایی مثل اوج یا حوزه‌هنری که همیشه هم به خاطر این مسائل مورد انتقاد قرار می‌گیرند، کمک کند، بیان کرد: اصولاً ورود دولت، نهادهای عمومی و ارزشی به این صورت که هیچ انگیزه‌ای ندارد، در هر پروژه‌ای چه فیلم‌سازی چه سدسازی و یا خودروسازی باعث می‌شود همه کاسب شوند. من شک ندارم که دست دولت را در همه زمینه‌ها و بخش‌های عمومی باید قطع کنیم. هیچ اشکالی ندارد پروژه‌ها را به بخش خصوصی بدهند. چرا ما فکر می‌کنیم امروز باید هواپیما بسازیم در حالی که قادر به هواپیماسازی نیستیم. ما همه خودروهای عالم را نمی‌توانیم بسازیم. یک پروژه ارزشی را اوج یا حوزه هنری یا هرجای دیگری باید در اختیار متخصص، چه تهیه‌کننده یا کارگردان و یا ... به‌صورت مناقصه بگذارند و در این مناقصه همه شرکت می‌کنند. این‌ها شکل اصلی این دو عنصر اولیه هستند. ایده یا فیلمنامه که از سمت این نهادهاست، آن وقت ممکن است سه ضلع اصلی شکل بگیرد.

**بگذارید همه مسائل شفاف شود

تهیه‌کننده فیلم «شوکران» در خاتمه افزود: الان شهرداری که این همه پروژه دارد خودش آن‌ها را انجام نمی‌دهد و همه را به‌صورت مناقصه یا مزایده به متخصص می‌دهند. چون برای درآمدزایی کار را انجام می‌دهند و آن‌ها هم کنترل کیفی می‌کنند. اما از آنجایی که دیگر نهادها مثل حوزه هنری، اوج و... این افراد را ندارند، از عوامل سینما استفاده نمی‌کنند. پس انگیزه‌های مالی هم برای حفظ منابع مالی ندارند. چه اتفاقی می‌افتد؟ هزینه‌ها چند برابر می‌شود. مثلاً ممکن است یک پروژه 5 میلیاردی را 15 میلیارد تمام کند و در همه جای دنیا این‌گونه است. اخیراً من دیده‌ام که توسط وزارت ارشاد به نهادی پروانه ساخت می‌دهند. نهاد که خودش قابلیت ندارد باید ببینند اعضای آن متخصص هستند یا خیر و از کانالش آن را بگذرانند. همه هم از ترس می‌گویند اوج است، حوزه است، مجوز صادر می‌کنند، برای چه؟ بگذارید همه مسائل شفاف شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی تاریخ انتشار 20 آبان 97، کدخبر: 83095830، www.irna.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین