شعارسال: آیتالله محمد یزدی پیش از ظهر امروز در مراسم گردهمایی بزرگ مبلغان ماه مبارک رمضان که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به اینکه طبق آیات و روایات قرآن مومنان باید برای شناخت و تفهم در دین به مکانهای مختلف بروند تا بتوانند دین را درک و مردم را راهنمایی کنند، اظهار داشت: دین مجموعهای از باورها، اعتقادات، عقاید، اعمال، رفتار و رابطه بین آنهاست و با شناخت دین می توان به این مجموعه روابط پی برد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: در زمانهای گذشته دشمن چنان تبلیغ علیه ما میکرد که باورمان شده بود که نباید در کار حکومت دخالت کنیم و فکر میکردیم جدایی یا همراهی دین از سیاست مسئله مهمی است ولی در این مملکت انقلابی رخ داد، حکومت طاغوتی ساقط شد و کشور به دست رهبری فقیه رسید.
وی جمهوری اسلامی را به معنی مردم مسلمان ذکر کرد و گفت: متاسفانه جای تاسف دارد که در کتاب های مباحث فقهی به امور حکومتی انقلاب زیاد توجه نشده ولی بحمدالله نسل جوان روحانیت به این موضوع کاملا توجه دارد و آثار، قلمها سمینارهایی که برگزار میشود خوب است.
آیتالله یزدی ادامه داد: در اسلام مسائلی وجود دارد که غیر از موارد فردی است و حاکمیتی است و معتقدم هنوز ماهیت نظام شناخته نشده است؛ در یکی از این موارد میتوان به هدف برگزاری مراسمات سالگرد ارتحال حضرت امام(ره)، دعوت از مهمانان خارجی و این همه تشریفات اشاره کرد که هدف از آن شناساندن جمهوری اسلامی در جهان است.
وی نظام جمهوری اسلامی را غیر از نظامهای متعارف دنیا معرفی کرد و گفت: در خیلی از کشورها که دایه مردمی بودن دارند اختیاراتی به رئیسجمهور دادهاند و او میتواند حتی اقداماتی خلاف روال جاری انجام دهد ولی در نظام ما رهبر، رئیسجمهور، رئیس مجلس و مسئولان تحت مقررات نظام اسلامی قرار دارند و به این معنی است که نمیتوانند هر کاری را انجام دهند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه رهبر باید فقاهت، عدالت، تدبر، شناخت دوست و دشمن و شناسایی نیازهای جهان اسلام را به خوبی داشته باشد عنوان داشت: این گونه مسائل از آن دسته مسائلی است که باید مطالعه شود و مردم را نسبت به آن تفهیم کنیم.
وی با انتقاد از نبود دروس حکومتی در حوزه، ابراز داشت: متاسفانه در ابتدای سال حوزوی بزرگانی مینشینند و درسهای سال تحصیلی را تبیین میکنند و کمتر دروسی که به موارد حکومتی اشاره دارد وجود دارد.
آیتالله یزدی گفت: مراجع رهبران حوزههای علمیه در تربیت و تفهیم حوزویان هستند ولی باید بحثهای حکومتی توسط اساتید حوزوی ارائه شود و مسائل روز باید تفهم در آن صورت بگیرد.
وی باروری و ناباروری، خرید و فروش خون و منی را از مسائل روز عنوان کرد و افزود: شاید برخی از انجمن ها در چنین موضوعاتی وارد شده باشند ولی این گونه مسائل اکنون نیاز امروز جامعه است و لذا باید برای مردم نکات آن تبیین شود.
استاد برجسته حوزه تصریح کرد: قم به غیر از 70 ـ 80 هزار طلبه، 500 ـ 400 مدرس، 7 ـ 10 مرجع تقلید، پذیرای چندین هزار طلبه از سراسر کشور است که در اینجا مشغول تحصیل اند که این نشان از ظرفیت بالای حوزه دارد.
وی افزود: در تاریخ هیچ روزی مثل امروز اسلام مورد توجه جامعه بشری نبوده و هیچ دورهای اینقدر اسلام مورد بررسی قرار نگرفته و همه نسبت به اینجا نظر خاصی دارند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه نفس کار اعزام مبلغ بسیار ارزشمند است، اظهار داشت: خوشبختانه امروز اعزام تبلیغ داری تشکیلاتی شده و تا حدودی فیالجمله برنامهها ضوابطمندتر و دارای قاعده شده و این جای بسی شکر و خوشحالی دارد.
وی با اشاره به اینکه هنوز تبلیغ چهره به چهره موثرترین راه تبلیغ است، خاطر نشان کرد: باید در موضوع تبلیغ مواردی چون مستند صحبت کردن، بیان قصههای انبیاء و شخصیتهای دینی به جای قصه و افسانهها دیگر، جلوگیری از بیان مباحث پیچیده، روان صحبت کردن با مردم، اندازه شوخی و جدی بودن و کاهش توقع از مردم را در نظر بگیرند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری تسنیم ، تاریخ انتشار خبر 13 خرداد 1395، کدمطلب: 1092225 ،www.tasnimnews.com