شعارسال: محمدباقر قالیباف که به عنوان میهمان در برنامه بدون توقف حضور داشت، با تکذیب بدهی ۵۴ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران در زمان مسئولیت وی در منصب شهردار تهران و در پاسخ به این سوال که «آیا بیتوجهی شما به بودجه و توجه به مسائل آرمانی دلیل به وجود آمدن چنین بدهی نجومی شده است» اظهار کرد: کشور نیاز به کار دارد، وقتی افراد نمیتوانند کار کنند بهانه بیخودی میگیرند؛ متأسفانه وقتی افراد کار نمیکنند و میخواهند در قدرت بمانند باید دروغ بگویند، ذلت بپذیرند و و زد و بند کنند.
وی ادامه داد: وقتی شورای شهر چهارم تمام شد گزارش داراییها و بدهیها را در شورا مصوب کرده که بدهیها چقدر است و داراییها چقدر و این مصوبات را تحویل شورای پنجم داده و مصوبه علنی شورای شهر است.
وی گفت: جالب است بدانید که بدهیهای ما حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان بود که ۱۴ هزار میلیارد در دوره آقای نجفی خودشان تأیید کردند که طلب قطعی از دولت است، غیر از آن یک میلیارد دلاری که دولت دهم به ما نداد که مصوبه مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که باز هم آن را ندادند که خود آنها گفتند ۲۵ هزار میلیارد تومانش مربوط به اتمام پروژههای آینده است، مگر پروژه آینده جز دیون است، دیون به پولی گفته میشود که کاری انجام شده و پرداخت نشده است.
قالیباف تصریح کرد: یا حتی میگویند اموال شهرداری فروخته شده، در شهرداری تهران لیست اموال وجود دارد زمینها و اموال شهرداری نسبت به مدیریت قبل در صورت جلسات مصوبات شورای شهر و در حساب بررسی سالانه به دو برابر افزایش پیدا کرده، اینها واقعاً بحثهای غیر منطقی است، حالا نگاه کنید از کجا این اشکالات پیدا میشود که میگوئید رفاه نیست به خاطر اینکه یک تصمیماتی باید گرفته شود به خاطر همین بحثها آن تصمیمات گرفته نمیشود.
وی در ادامه با اشاره به نبود توزیع عادلانه ثروت در کشور گفت: یکی از اشکالات اینجاست که یک عده بسیار برخوردار شدند یک عده هم محروم شدند، ما این را باید حل کنیم و این برمیگردد به عملکرد افراد، برنامهها، بودجه و پیگیری افراد.
شهردار سابق تهران در پاسخ به این سوال که «مردم دریافتند که عملکرد شما متفاوت است، این عملکرد ناشی از روحیه نظامی شماست یا اینکه به برخی از ساختارهای حاکمیت متصل هستید و یا الگوی مدیریت خاصی دارید» تصریح کرد: نمیدانم منظورتان از اینکه من به ساختارهای حاکمیت متصل هستم چیست، نه، ما به جایی متصل نیستیم و ان شاءالله هم به خدا متصلیم وان شاءالله نیتمان این باشد که به مردم خدمت کنیم، من فکر میکنم باورها و الگوی مدیریتی من متفاوت باشد.
فرمانده سابق نیروی انتظامی تهران با اشاره به اینکه همین تفاوتها در کار است که اهمیت دارد، یادآور شد: همین مسائل است که میگویند این دولت رفت و آن یکی دولت آمد، اما وضع مردم عوض نشده دلیلش این است که هر دولتی که میآید دار و دسته خودش را سر کار میآورد و میخواهد همه را بیرون کرده و از نو همه چیز را بسازد و حل کند، هیچ فرقی هم نمیکند چپ و راست هم ندارد، اصولگرا و اصلاحطلب هم ندارد، هر جریان سیاسی آمد میخواهد جریان سیاسی مخالف را بیرون کند. هیچکدام در راستای تکمیل یکدیگر کار نمیکنیم.
وی ادامه داد: پول داریم ولی دیگر برای این نوع مدیریت چه ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد داشته باشیم چه ۲۰ میلیارد دلار باز هم کم است، البته من معتقدم حتماً ۲۰ میلیارد تومان درآمد بهتر از آن ۱۰۰ میلیارد است، چون تجربه نشان داده وقتی دولتها درآمد کمتری داشته باشند کمتر به کار مردم فضولی میکنند چون پول ندارند مردم را رها میکنند، اقتصاد درست میشود نمونه دارم وقتی درآمد کشور شد ۲۴ میلیارد دلار صنعت کشور برای اولینبار رشدش دو رقمی شد؛ چرا چون همه بروکراسیها و موانع از سر راه مردم برداشته شد چرخ صنعت چرخید، صادرات رونق گرفت و وقتی درآمد کشور بالا رفت دوباره بروکراسیها شروع شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که «آیا قبول دارید که در حال حاضر سیستم کشور به سمتی پیش میرود که بحث مدیریت اشرافی باب شده و دیگر مدیران دغدغه مشکلات مردم را نداشته و اعتقاد دارند که سفره انقلاب پهن است و مردم سهمی در آن ندارند، همین مساله مردم را نسبت به مسئولان بدبین کرده است» اظهار کرد: من اینکه این اشکالات و موردها در حوزه فساد و آقازادهها است قبول دارم ولی با اینکه بگوییم اکثر مدیران کشور این طور هستند موافق نیستم. اکثر مدیران این طور نیستند، معمولاً برخی رسانهها و افراد به دنبال فضاسازی و جوسازی هستند.
وی با اشاره به انعکاس مراسم عروسی فرزندش در رسانهها گفت: من در مورد خودم میتوانم بگویم، دختر من ازدواج کرد من آنجایی مراسم گرفتم که همه کارمندهای شهرداری مراسم میگیرند تعداد مهمانها هم کمتر از ۴۰۰ نفر بود، دو نوع غذا هم بیشتر ندادیم روز بعد رسانهها گفتند رفتند یک پارک جنگلی را قرق کردند و بعد هم رفتند عروسی یک خانواده دیگر با کلی ماشین مدل بالا و آن چنانی، وقتی رفتم طرقبه پدرم میگفت من میروم نماز و یا هر جایی مردم میگویند ما حاج باقر را میشناسیم این حرفها درست است؟ من معتقدم مجموعه نظام آنجایی که تخلف میبیند، فساد میبیند، در چارچوب قانون نباید کوتاه بیاید خصوصاً آنجا که کسی مسئول و مدیراست باید در اولویت به حساب او رسیدگی شود.
قالیباف در پایان با تاکید بر اهمیت نگرش مدیریتی افراد گفت: متروی تهران در زمانی که ما تحریم نبودیم دولت هم با شهرداری هماهنگ بوده، در طول ۲۵ سال ۷۳ کیلومتر ساخته شده با همان شهرداری و پرسنل در دولت نهم و دهم که با مدیریت شهراری هم مخالف بوده حتی حق قانونی شهر تهران را هم نمیدادند و در دولت یازدهم و دوازدهم که باز با شهرداری مخالف بودند در طول ۱۲ سال تحریم داخلی و خارجی، بیش از ۲۰۰ کیلومتر مترو ساخته شده. پس باورها و مدیریت مهم است. منابع انسانی و باورهای یک فرد سرمایه اصلی یک مدیرند اینها هستند که پول تولید میکند. ما یک جاهایی شعار مرگ بر آمریکا میدهیم این لازم است اما کافی نیست، شعار مرگ بر آمریکا در حوزه اقتصاد رفاه و خدمت به مردم است، شما اگر خدمت نکنید هرچه ۱۳ آبان برگزار کنید اثر عکس دارد.
سال ۹۸ سال قضاوت مدیریت شهری است/واکنش به حکم میرلوحی/صدا و سیما فرصت پاسخگویی به مدیریت شهری جدید را بدهد
رئیس شورای شهر تهران نسبت به حکم دو عضو شورای شهر تهران و سخنانقالیباف در صدا و سیما واکنش نشان داد.
محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای یکصدو بیست و چهارمین جلسه شورا به دو حادثه همزمان که مظلومیت وحقانیت ملت ایران را در جهان نشان داد اشاره کرد و افزود: ابتدا نشست ورشو که تصویری تمام نما از شرایط بحرانی جهان اسلام وعمق فاجعه در برخی دولتهای عربی را نشان می دهد که در کنار رژیم اسراییل وعلیه جمهوری اسلامی ایران و جریان اصیل اسلامی قرار گرفته اند و در همان روز حادثه تروریستی در سیستان وبلوچستان که مردم ایران را داغدار کرد و البته میوه چنین اقدامات خارج از چارچوب حقوق و روابط بین المللی محسوب می شود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه شباهت دیگر این دوحادثه را نرسیدن به اهدافشان دانست و افزود: اگرچه در ورشو آمریکا توانست برخی دولتهای عربی را در کنار رژیم صهیونیستی ومنافقین گرد بیاورد اما نتوانستند حتی اشاره کوچکی به نام بزرگ ایران کنند و در عملیات تروریستی نیز اگرچه خون پاک، مرزبانان مظلوم و غیور ایران بر زمین ریخته شد اما شرمساری این حادثه بجای ایران برای عاملان وآمران آن ماند و ملت ایران بدلیل ووجود چنین فرزندانی سرافرازتر شد و تروریسم میدانی ودولتی هردو عواقب اقداماتشان را بزودی مشاهده خواهند کرد.
وی افزود: طبیعی است در شرایط پیش رو ، اقدامات آشکار وپنهان علیه جامعه ما افزایش می یابد و لزوم هوشیاری نیروهای امنیتی ، نظامی و همچنین سایر مسئولان وجود دارد، باید بدانیم تفرقه و اختلاف، امروز مخرب تر از هر ماده منفجره وموثرتر از هر نشست دشمنان این کشور عمل می کند و جریانات سیاسی و صاحبان تریبون های عمومی، از اقداماتی که در تضعیف قوای سه گانه، دیپلماسی و نیروهای دفاعی کشور است ، بپرهیزند.
وی در ادامه درگذشت خانم پوران شریعت رضوی ، خواهر نخستین شهید جنبش دانشجویی ایران و همسر مرحوم دکتر شریعتی را نیز به فرزندان ایشان تسلیت گفت و همچنین درگذشت خواهر نایب رییس شورا، جناب آقای امینی، و خواهر آیت الله هاشمی رفسنجانی که از افتخار مادر شهید بودن نیز برخوردار بودند و تا پایان عمر در کمال ساده زیستی در روستا زندگی و با کار شرافتمندانه نمونه ای مثال زدنی از تدین، پارسایی، عزت نفس و انقلابی گری بودند را تسلیت گفت.
محسن هاشمی با اشاره به دیدارهای شهردار تهران با مراجع معظم تقلید از طرف اعضای شورای اسلامی شهر تهران، از این دیدارها قدردانی کرد و افزود: امیداورم بزودی مجموعه دیدگاههای مراجع جهت استفاده در اختیار شورا و مدیران شهری قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال 1398 در شورا گفت: بودجه امسال با توجه به تغییرات در مدیریت شهری و بررسی برنامه سوم، با تاخیر نسبت به زمانبدنی مقرر ارائه شده است که امیدوارم با تلاش همکاران شورا، بررسی این لایحه در کمیسیونهای تخصصی وتلفیق هرچه سریعتر به اتمام برسد و در مهلت مقرر در صحن شورا تصویب شده و قبل از پایان سال به تایید مراجع ذیربط برسد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران سیاستهای شورا در بررسی لایحه بودجه 1398 را پرهیز از هزینه های غیرضروری وتشریفاتی، افزایش بهره وری در هزینه های خدمت رسانی و توجه به اولویتهای توسعه شهر در بخش حمل ونقل عمومی برشمرد و افزود: با توجه به شرایط سخت معیشتی مردم و مشکلات نقدینگی شهرداری تهران، بصورت جدی از همه مجموعه مدیریت شهری می خواهیم که هزینه های غیرضروری تشریفاتی و لوکس گرایی را در اعتبارات حذف کرده و بودجه را در اولویتها هزینه کنند.
وی در ادامه افزود: در شرایط انقباضی مالی، تنها راهکار جلوگیری از روزمرگی و رکود در توسعه شهر، افزایش بهره وری از طریق بهبود اثر بخشی در اولویت بندی مناسب پروژه ها ومصارف و همچنین ارتقا کارایی از طریق حذف رانتها، سومدیریتها و موازی کاری هاست.
رییس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: مطالبات مردم از مدیریت شهری جدید، بسیار جدی است و می توان گفت که سال 1398، سال قضاوت مردم در مورد عملکرد مدیریت شهری ولیست امید خواهد بود و این قضاوت نتیجه خود را در آرا مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نشان خواهد داد.
وی در ادامه افزود: البته متاسفانه در روزهاي اخير براي شورا اتفاقات غيرمنصفانه رخ داد. با فراخواندن دو عضو شورا به دادگاه جناب آقاي ميرلوحي و سركار خانم خداكرمي نتوانستند از خود دفاع كنند و حكم اشد مجازات براي جناب ميرلوحي صادر شد كه اميدواريم در واخواهي و تجديد نظر اين مشكل حل شود.
همچنين بخشي اظهارات اخير جناب اقاي قاليباف شهردار اسبق تهران در صداوسيما، غيرمنصفانه و ظلم به شهرداري و شورا بود كه انتظار داريم ايشان اظهارات خود را اصلاح و صداوسيما فرصت پاسخگويي را فراهم كند.
انتقاد میرلوحی از صدا و سیما: هنوز قالیباف شهردار تلویزیون است
میرلوحی در انتقاد از عملکرد صداوسیما و اظهارت قالیباف در یک برنامه تلوزیونی گفت: من این گلایه را دوباره اعلام می کنم که صدا و سیما هنوز هم ایشان را شهردار تهران می داند و وقت در اختیار مدیران جدید قرار نمی گیرد
محمود میرلوحی در تذکری در ابتدای جلسه شورای شهر تهران گفت در هفته گذشته آقای قالیباف در برنامه بدون توقف صدا و سیما حضور داشتند و اظهاراتی داشتند. من بعد از مشورت با اعضای کمیسیون ها و با توجه به حجم بدهی های شهرداری، تصمیم گرفتم این تذکر را بدهم چون هرچقدر ما از بدهی ها صحبت کنیم، به همکاری شهرداری با پیمانکاران و کسانی که می خواهند سرمایه گذاری کنند، لطمه وارد می کند اما چاره ای نیست.
عضو شورای شهر تهران گفت درباره میزان بدهی ها پیش از این هم به آقای نجفی، آقای افشانی و آقای حناچی گفته بودم درباره بدهی های شهرداری تهران شفاف سازی شود اما متاسفانه باز هم ایشان ادعاهای قبلی خود را با یک ادبیات سخیفی تکرار کردند. من از صدا و سیما خواهش می کنم به اعضای شورای شهر و شهردار تهران هم فرصت صحبت داده شود.
میرلوحی افزود از دفتر حقوقی شهرداری درخواست می کنم اقدام حقوقی و قضایی در این زمینه انجام دهند. اگر ایشان ادعا می کنند که صحبت ها درباره عملکرد گذشته شهرداری کذب است، چه حکمی برای ادعاهای ایشان پیدا می شود؟
میرلوحی در پایان تاکید کرد من با مشورت با آقای فراهانی، آقای رسولی و خانم آروین تصمیم گرفتم این تذکر را به عنوان تذکر کمیسیون اعلام کنم و از آقای حناچی بخواهیم میزان بدهی ها را رسما اعلام کنند و از صدا و سیما هم بخواهیم وقت کافی برای پاسخگویی به این اتهامات قرار دهد. من این گلایه را دوباره اعلام می کنم که صدا و سیما هنوز هم ایشان را شهردار تهران می داند و وقت در اختیار مدیران جدید قرار نمی گیرد چنانچه 530 پروژه که روز پنجشنبه افتتاح شد، هیچ بازتابی در رسانه ملی نداشت. این پروژه ها امید آفرین است و می تواند ایجاد نشاط اجتماعی کند اما این پروژه ها منعکس نمی شود اما ایشان در دو برنامه حضور پیدا می کند و این درست نیست.
حسن خلیل آبادی، عضو شورای شهر تهران در حساب توئیتر خود در واکنش به سخنان شب گذشته قالیباف در یک برنامه تلویزیونی گفت: "در دوره گذشته شخصی میگفت صدای اعتراض مردم، نوار است و حالا میگویند بدهی دروغ است.
دیوار حاشا هم بلند است!! سری به خیابان بهشت بزنید تظاهرات مکرر طلبکاران شهرداری دروغگو را مشخص میکند. البته بلاتشبیه! "
قالیباف: بدهی شهرداری تهران را تکذیب میکنم
این که میگویند شهرداری ۵۴ هزار میلیارد بدهی دارد یک دروغ بزرگ است.
اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی شعار سال