پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۵۶۲۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۶
رئیس هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره خودمراقبتی و آموزش بیمار گفت: ۵۰ درصد مردم سواد سلامت مناسب و کافی ندارند و با استفاده از خودمراقبتی می‌توان سواد سلامت مردم را ارتقاء داد.
شعار سال: رئیس هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره خودمراقبتی و آموزش بیمار گفت: ۵۰ درصد مردم سواد سلامت مناسب و کافی ندارند و با استفاده از خودمراقبتی می‌توان سواد سلامت مردم را ارتقاء داد.

عبدالرحمان رستمیان گفت: ریشه سلامتی در جامعه مسئله خودمراقبتی است و این مسئله یکی از پرسودترین و کم‌‌هزینه‌‌ترین روش‌های مقابله با بیماری‌ها در نظام سلامت به شمار می‌رود.

وی در آستانه برگزاری هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره خودمراقبتی و آموزش بیمار افزود: متأسفانه ۵۰ درصد ایرانیان سواد سلامت کافی ندارند و این نشان می‌دهد که هنوز باید اقدامات زیادی برای ارتقاء سطح سواد سلامت مردم انجام داد به‌طور مثال اینکه افراد تحرک و فعالیت فیزیکی کمی دارند، تغذیه سلامت‌محور را نداشته و رفتارهای پرخطر همچون استعمال دخانیات را شاهد هستیم، این نشان می‌دهد باید در زمینه سطح سواد سلامت مردم گام‌های بیشتری را برداشت.

رئیس هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره خودمراقبتی و آموزش به بیمار ادامه داد: اگر فردی بیمار شد باید در مورد بیماری خودآگاهی پیدا کند که از خود مراقبت کند و این آموزش به بیمار از جمله فراهم کردن بروشور و یا سایت آموزشی و ... وظیفه نظام سلامت و حق بیمار است متأسفانه در زمینه کاهش استعمال دخانیات در کشور برخی از سیاست‌ها به‌خوبی انجام نگرفته به‌طور مثال باید برای مواد غذایی سلامت‌محور یارانه و برای مواد غذایی زیان‌آور عوارض و مالیات اخذ کرد و این در حالی است که مجلس و سازمان مدیریت برنامه‌ و بودجه خطاهایی در این زمینه داشته است.

رستمیان گفت: استعمال دخانیات در بسیاری از کشورهای دنیا در حال کاهش است و شهرها و مدارس و دانشگاه‌های عاری از دخانیات ایجادشده است ولی در کشور ما دسترسی به سیگار نسبت به گذشته بیشتر شده و از طرفی عوارض بسیار اندکی نسبت به استانداردهای در کشور برای این موضوع در نظر گرفته‌ شده است که این مسئله نشان از ضعف مجلس و رسوخ و نفوذ برخی از افراد و سیاست‌های غلط در این زمینه به مجلس و سازمان مدیریت دارد.

وی ضمن انتقاد از دو برابر شدن آمار کارخانه‌های سیگار در کشور در سال‌های اخیر گفت: به نظرم حتی کسانی که تاکنون عوارض سیگار را بالا نبرده‌اند باید پاسخگو مردم شهر خود، محله خود و کشور باشند چراکه ۲۰ هزار میلیارد تومان عوارض باید در این زمینه اخذ شده باشد ولی انجام نگرفته است همچنین پول این عوارض درصورتی‌که گرفته شود باید صرف مسائل همچون خودمراقبتی و افزایش فضاهای فیزیکی برای ورزش، ارتقاء سطح سلامت مردم و پرداخت هزینه مصرف شیر و لبنیات در مدارس شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از رسانه‌ها و صداوسیما خواست که مخالفان و موافقان افزایش عوارض مالیات بر دخانیات را دعوت به مناظره کند تا مشخص شود که چه کسانی و به چه علتی با این مسئله و موضوع افزایش مالیات بر کالاهای آسیب‌رسان و دخانیات مخالف هستند و موجب زیان و آسیب به‌سلامت در کشور شده‌اند.

رستمیان با اشاره به اینکه دوم مردادماه روز جهانی خودمراقبتی است و کشورهای بسیاری در جهان این روز را جشن می‌گیرند که پیام خودمراقبتی انتشار یابد خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر نسبت به بیماری‌های واگیر شدت یافته و این در حالی است که دو سوم از بیماری‌های غیرواگیر را می‌توان از طریق خودمراقبتی پیشگیری کرد.

وی گفت: خودمراقبتی به دو روش فردی و سازمانی قابل انجام است و در صورتی‌ که این مسئله بیش‌ از پیش مورد توجه قرار گیرد نتایج مؤثری را در افزایش سلامت مردم به همراه خواهد داشت.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا)، تاریخ انتشار: 2 تیر 1398، کدخبر: 399912 ، www.ana.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۲
0
0
مقصر رسانه ها و آموزش و پرورشه که در این زمینه ها درست مردم رو آموزش نمیدن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین