پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۵۹۹۳
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۹
علی علیزاده مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان با بیان اینکه بیمه‌شدگان روستایی و کمیته امداد برای کاهش هزینه‌های درمان ملزم به رعایت سیستم ارجاع هستند، گفت: هر پزشک متخصص باید درازای دریافت ویزیت ۲۰ دقیقه به بیماران خدمات‌رسانی کنند و بیماران باید به حقوق خود واقف بوده و مطالبه گر باشند.
شعار سال:مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان با بیان اینکه بیمه‌شدگان روستایی و کمیته امداد برای کاهش هزینه‌های درمان ملزم به رعایت سیستم ارجاع هستند، گفت: هر پزشک متخصص باید درازای دریافت ویزیت ۲۰ دقیقه به بیماران خدمات‌رسانی کنند و بیماران باید به حقوق خود واقف بوده و مطالبه گر باشند.
هر پزشک باید برای ویزیت بیمار چند دقیقه وقت بگذارد؟
علی علیزاده در نشستی خبری، اظهار کرد: از جمعیت یک‌میلیون و ۷۷۶ هزار و ۴۱۵ نفری استان هرمزگان (طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵) تعداد ۹۹۷ هزار و ۴۴۴ نفر تحت پوشش صندوق‌های بیمه‌ای این اداره کل هستند که ۵۶.۱۵ درصد از کل جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: از این تعداد ۷۸۲ هزار و ۹۳۰ نفر بیمه‌شده روستایی هستند و بیش از ۸۰ درصد جمعیت بیمه‌شده اداره کل بیمه سلامت هرمزگان روستایی است.

مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان تصریح کرد: اکثر افرادی که تحت پوشش بیمه روستایی یا سلامت همگانی هستند هیچ پولی پرداخت نمی‌کنند و در هرمزگان ۹۰ درصد بیمه‌شدگان رایگان هستند، به همین دلیل پرداخت‌های این اداره کل با تأخیر اتفاق می‌افتد، هرچند در سال گذشته پرداخت‌ها به‌موقع تر و تأخیرها ناچیز بوده است.

علیزاده عنوان کرد: مجموع افراد بیمه‌شده توسط بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی در هرمزگان از جمعیت کل استان فراتر است و این نشان‌دهنده آن است که، نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر در استان دارای هم‌پوشانی بیمه‌ای هستند و باید بیمه رایگان آن‌ها حذف شود.

وی خاطرنشان کرد: تعداد دو هزار و ۲۴۶ نفر از بیمه‌شدگان ما دارای بیماری‌های خاص هستند که از این بین هزار و ۸۷ نفر از بیماران تالاسمی هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان بیان کرد: اینکه اعلام می‌کنیم هر پزشک متخصصی در روز تعداد مشخصی از بیمه‌شدگان را می‌تواند ویزیت کند در راستای استانداردسازی خدمات است، هر پزشک عمومی بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، هر پزشک متخصص ۲۰ دقیقه و هر پزشک دارای فوق تخصص ۲۵ دقیقه باید در ازای دریافت ویزیت به بیماران خدمات‌رسانی کنند.

علیزاده ابراز کرد: بیماران باید به حقوق خود واقف بوده و مطالبه گر باشند، بیمه سلامت نیز تاکنون ۴۵۰ هزار نسخه اطلاع‌رسانی در این خصوص داشته است؛ وظیفه نظارت بر درمان بر عهده معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی است و ما تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم لغو قرارداد پزشک است که تبعات اجتماعی خود را دارد.

وی اظهار کرد: در مورد آزمایشگاه‌ها نیز مسئول فنی آزمایشگاه باید آزمایش را تجزیه‌وتحلیل و تفسیر کند، و روی ارائه آن وقت بگذارد.

مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان با اشاره به اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی در بخش سرپایی اضافه کرد: با اجرای این طرح بیماران در بخش سرپایی نیاز به ارائه دفترچه ندارند و نسخه‌نویسی از طریق کد ملی و به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

علیزاده اظهار کرد: در این سامانه نسخه‌نویسی قواعد بیمه‌گری و هم‌پوشانی بیمه‌ای کنترل و احراز هویت و اعتبار بیمه‌ای دفترچه‌ها کنترل و متعاقب آن از طریق درگاه موردنظر، نسخه پزشک تجویز می‌شود و بیمه‌شده با توجه به مورد تجویزشده در سامانه می‌تواند به داروخانه، آزمایشگاه یا دیگر مراکز تشخیصی و درمانی مراجعه و خدمات دریافت کند.

وی افزود: اجرای این طرح را در شهرستان قشم شروع کرده‌ایم و در نظر داریم از اول تیرماه این طرح برای مراکز درمانی خصوصی انجام شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان تصریح کرد: از مزیت‌های نسخه‌نویسی الکترونیکی می‌توان به کاهش مصرف کاغذ، افزایش سرعت رسیدگی به نسخ و افزایش دقت نسخ اشاره کرد، همچنین کنترل هزینه برای بیمه شد هم آسان خواهد بود.

علیزاده عنوان کرد: اجرای پزشک خانواده و سیستم ارجاع نیازمند استقرار ریل اساسی با عنوان پرونده الکترونیک سلامت است.

وی ادامه داد: پرونده الکترونیک باعث می‌شود اطلاعات به‌موقع در اختیار پزشک قرار گیرد، دسترسی سریع و به‌موقع اطلاعت باعث می‌شود تشخیص پزشک مناسب باشد و فرایند درمان تسهیل شود، همچنین فرایند غیرضروری درمان را نیز کاهش می‌دهد.

مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان خاطرنشان کرد: بررسی آنلاین نسخ بستری موجب کاهش قابل‌توجه مصرف کاغذ می‌شود، در هر سند بستری حداقل ۲۰ برگ لازم است که ما این تعداد را به دو برگ رساندیم که درنهایت با ارتقای سیستم به یک برگ خواهد رسید.

علیزاده بیان کرد: طرح پرونده الکترونیک بیمه سلامت امسال به‌صورت پایلوت در بیمارستان شهید محمدی اجرا می‌شود و امیدواریم به‌زودی در تمامی بیمارستان‌های استان به مرحله اجرا برسد.

وی ابراز کرد: بیمه سلامت برای کلیه بیماران انواع بیمه‌ها که دیالیز صفاقی می‌شوند تشکیل پرونده می‌دهد و افراد مذکور می‌توانند از خدمات این بیمه استفاده کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان اضافه کرد: افراد تحت پوشش کمیته امداد نیز از یکم تیرماه ۹۸ می‌توانند با اخذ دفترچه "سایر اقشار نظام ارجاع یک" از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند، افراد تحت پوشش باید ابتدا به پزشک خانواده خود که در دفترچه ذکر شده مراجعه کنند.

علیزاده با بیان اینکه افراد تحت پوشش کمیته امداد که بیمه‌ای ندارند می‌توانند به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و دفترچه خود را بگیرند، اظهار کرد: همچنین افراد تحت پوشش کمیته امداد برای بستری می‌توانند با معرفی‌نامه بدون دفترچه خدمات بگیرند اما برای خدمات سرپایی حتماً ملزم به داشتن دفترچه داشته هستند.

وی افزود: بیماران مجهول‌الهویه و بهزیستی نیز با معرفی‌نامه بیمه سلامت تحت پوشش قرار می‌گیرند، همچنین زندانیانی که هیچ بیمه‌ای نداشته باشند خود و خانواده‌شان می‌توانند تا زمانی که در زندان هستند از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان تصریح کرد: روستاییان باید حتماً از سیستم ارجاع استفاده کنند، یعنی در مرحله اول به پزشک روستا یا خانواده و در صورت نیاز به پزشکان متخصص مراجعه کنند؛ پزشکان روستایی نیز باید بتوانند ۸۵ درصد بیماران خود را درمان کنند و ۱۵ درصد را به سطح بالاتر ارجاع دهند.

علیزاده عنوان کرد: در صورت اجرای سیستم ارجاع، زمانی که برای انتظار یک پزشک متخصص صرف می‌شود کمتر می‌شود و کمبود متخصص به چشم نمی‌آید؛ پزشک روستا نقش فیلتر و هدایتگر را دارد و در وقت و هزینه‌اش صرفه‌جویی می‌شود.

وی با بیان اینکه میز خدمت اداره کل بیمه سلامت استان هرمزگان روزانه ۹۰ نفر مراجعه‌کننده دارد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۳۱۳ میلیارد تومان بابت دفترچه‌ها پرداخت شده و این در حالی است که تنها ۶۴ میلیارد تومان درآمد بوده و باقی آن را دولت پرداخت کرده است؛ ۹۰ درصد عملکرد ما در مراکز دولتی دانشگاهی هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان هرمزگان بیان کرد: در یک سال گذشته در سطح یک (بیمه‌های روستایی) ۱۰۵ میلیارد تومان پرداخت کردیم که هیچ پولی پرداخت نمی‌کنند؛ خسارت متفرقه سال گذشته نیز ۲۹ میلیارد تومان بوده است.

علیزاده ابراز کرد: در سال ۹۸ تاکنون نزدیک ۱۸ میلیارد تومان پرداختی داشته‌ایم و یک‌سوم هزینه‌های درمانی ما از سال قبل پرداخت نشده که حدود ۷۰ میلیارد تومان است و سعی داریم تا نیمه اول امسال پرداخت کنیم.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا،تاریخ انتشار:3تیر 1398،کدخبر:98040301832،www.isna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین