پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۵۳۸۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۶
رییس شورای روابط اقتصادی خارجی ترکیه (DEİK) تاکید کرد: تمایل داریم حجم تبادلات تجاری با ایران را از سالانه ۹.۵ میلیارد دلار به ۳۰ میلیارد دلار افزایش دهیم.

شعارسال: "نائل اولپاک" روز دوشنبه در مصاحبه با خبرگزاری "آناتولی" در حاشیه شانزدهمین نشست شورای کار ایران در تهران خاطر نشان کرد: تحکیم روابط اقتصادی با تهران نیازمند حمایت‌های دولتی بیشتر است.

در همین راستا "امیت کیلر" رییس شورای کار ایران – ترکیه تاکید کرد: هدف ما طبق برنامه رییس جمهور‌های دو کشور، افزایش حجم تبادل تجاری به سالانه ۳۰ میلیارد دلار است.

در این نشست ۱۱ تاجر از ترکیه و ۳۹ تاجر از عراق، عمان، قطر، روسیه، سوریه، هند، افغانستان، آذربایجان و ازبکستان شرکت کردند.

ترکیه از اولین کشور‌هایی بود که پس از اعلام "دونالد ترامپ" مبنی بر خروج از "برجام"، وفاداری خود در روابط تجاری با ایران را اعلام کرد. به گفته "نهاد زیبکچی" وزیر اقتصاد ترکیه خروج آمریکا از برجام یک فرصت برای کشورش است. این تصمیم تاثیری بر روابط تجاری آنکارا با تهران نخواهد داشت.

حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۲ به بالاترین رقم خود یعنی ۲۱.۹ میلیارد دلار رسید، اما در سال ۲۰۱۳ این رقم به شدت کاهش داشت و تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران به ۱۴.۵ میلیارد دلار رسید. این کاهش در سال ۲۰۱۴ نیز ادامه داشت و حجم روابط تجاری ۱۳.۷ میلیارد دلار شد. دو کشور در تلاش برای تقویت روابط تجاری، یک موافقتنامه تجارت ترجیحی را در ابتدای سال ۲۰۱۵ منعقد کردند و اقدام به کاهش تعرفه واردات صد‌ها قلم کالا کردند. هدف از این موافقتنامه، رساندن حجم مبادلات تجاری دو کشور به ۳۵ میلیارد دلار در سال بود.

با بروز اختلاف میان ترکیه و آمریکا در سوریه و تلاش‌های مشترک ترکیه، ایران و روسیه برای دستیابی به راه حلی برای بحران سوریه، وضعیت در سال ۲۰۱۷ شروع به تغییر کرد. عامل مهمی که موجب نزدیک‌تر شدن تهران و آنکارا به یکدیگر شد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری ایرنا ، تاریخ انتشار: 27 آبان 1398 ، کدخبر: 83559630 ، www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
0
0
باید هم با کشوری که در خفقان تجاری وارد شده وارد معامله شن کاملا برد باخت به نفعشون
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین