پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۸۲۷۳
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۴
این وضعیت سبب پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس و تقویت دست آنان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ خواهد شد. آنان ممکن است بتوانند طرح استیضاح روحانی را پیش از اتمام دوره ریاست جمهوری او آغاز کنند.

شعارسال:شبکه خبری الجزیره درباره احتمال برد اصولگرایان در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی می‌نویسد: "تشدید نارضایتی عمومی، روند رو به رشد رد صلاحیت نامزد‌های داوطلب شرکت در انتخابات و عدم اقبال عمومی نسبت به اصلاح طلبان باعث کاهش مشارکت عمومی در انتخابات ۲۱ فوریه ایران خواهند شد. در آن تاریخ ایرانیان تکلیف ۲۹۰ کرسی مجلس را مشخص خواهند کرد.

ناظران معتقدند که انتظار می‌رود مشارکت در انتخابات اسفندماه کاهش یابد چرا که اکثریت از آنچه سوء مدیریت و فساد رو به گسترش قلمداد می‌کنند ناراضی هستند. این نارضایتی با ادامه فشار امریکا و بدتر شدن وضعیت اقتصادی همراه شده است.

حذف اصلاح‌طلبان؛ رقابت اصلی در انتخابات مجلس بین چه کسانی خواهد بود؟

نگرانی درباره کاهش مشارکت رای دهندگان تشدید شد؛ زمانی که شورای نگهبان نهاد نظارت‌کننده بر صلاحیت داوطلبان اعلام که تعداد زیادی از نامزدها ردصلاحیت شده‌اند. نکته جالب حضور تعدادی از نمایندگان فعلی از جمله "محمود صادقی" از طیف اصلاح طلبان در بین ردصلاحیت شدگان بود. تاکنون تنها ۱۸ تا ۲۰ نامزد اصلاح طلب برای تهران تایید صلاحیت شده‌اند درنتیجه، اصلاح‌طلبان قادر به ارائه فهرست واحد برای انتخابات در پایتخت نخواهند بود چرا که ۳۰ کرسی به تهران تعلق دارد. این در حالی است که اصولگرایان صد‌ها نامزد‌ها برای معرفی در فهرست‌های شان در اختیار دارند.

محمود صادقی به "الجزیره" می‌گوید: "انتخابات منصفانه و رقابتی نخواهد بود و نامزد‌ها از جناح‌های مختلف نخواهند توانست در آن شرکت کنند‌". او می‌گوید نتیجه این وضعیت مشارکت پایین رای دهندگان به خصوص در شهر‌های اصلی خواهد بود".

"الجزیره" می‌افزاید: "این وضعیت سبب پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس و تقویت دست آنان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ خواهد شد. آنان ممکن است بتوانند طرح استیضاح روحانی را پیش از اتمام دوره ریاست جمهوری او آغاز کنند.

"بیژن نوباوه" از اصولگرایان و نماینده سابق مجلس اما استدلال اصلاح‌طلبان را قبول ندارد و می‌گوید چهره‌هایی از هر دو جناح آن هم به دلیل مسائل مالی و فساد مرتبط با این حوزه رد صلاحیت شده‌اند. او می‌گوید اصلاح‌طلبان با طرح موضوع رد صلاحیت قصد دارند افکار عمومی را از عملکرد ضعیف نمایندگان اعتدالی و اصلاح‌طلب در مجلس منحرف کنند. او به "الجزیره" می‌گوید:"حتی اگر تمام نامزد‌ها نیز تایید صلاحیت شوند اصلاح طلبان نخواهند توانست بیش از ۵ درصد آرا را کسب کنند". اشاره او به نارضایتی عمومی از وضعیت اقتصادی کنونی ایران است".

این شبکه خبری در ادامه می‌نویسد: "نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهند که اقبال عمومی نسبت به اعتدالیون و اصلاح طلبان کاهش یافته است. روحانی وعده بهبود اوضاع پس از برجام را داده بود اما احیای تحریم‌ها از سوی امریکا ارزش ریال ایران را به میزان ۵۰ درصد در برابر دلار کاهش داد.

وضعیت اقتصادی محبوبیت اصلاح‌طلبان را کاهش داده است. یک پژوهشگر اندیشکده بروکلین در دوحه می‌گوید: "نیرو‌های اصلاح طلب نتوانستند اعتباری کسب کنند چرا که قادر نبودند اصلاحات وعده داده شده به مردم را عملی سازند. همچنین، آنان مخالف اعتراضات بودند". اشاره او به اعتراضات سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ و اعتراضات اخیر است. در نتیجه، اصولگرایان برنده انتخابات خواهند بود، اما نه به دلیل دارا بودن محبوبیت بلکه به دلیل مشارکت پایین رای دهندگان شانس آنان برای پیروزی افزایش خواهد یافت".

"الجزیره" در بخش پایانی گزارش می‌افزاید: "جوانی ایرانی می‌گوید در انتخابات شرکت نخواهد کرد او می‌گوید ابتدا عده‌ای رد صلاحیت می‌شوند و سپس برای تهییج افکار عمومی به رای دادن تایید صلاحیت می‌شوند. یک خانم ایرانی نیز می‌گوید رای نمی‌دهد چرا که در عمل اثبات شده تاثیری در بهبود وضعیت زندگی‌اش نداشته است".

یک رسانه دیگر نیز با انتشار گزارشی تحلیلی درباره انتخابات پیش روی مجلس در ایران می‌نویسد: تقریبا یک ماه به انتخابات مجلس باقی مانده و نشانه‌های رو به رشدی وجود دارند در این باره که انتخابات نبردی میان محافظه کاران و تندرو‌ها خواهد بود. شورای نگهبان از بین ۱۴ هزار داوطلب ثبت‌نام‌کننده ۹ هزار نفر از جمله ۹۰ نماینده فعلی مجلس را رد صلاحیت کرده است. یک فعال سیاسی می‌گوید که ۹۰ درصد از نامزد‌های اصلاح طلب توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده‌اند. در نتیجه، به نظر می‌رسد انتخابات پیش رو انتخابات درون جناحی بین دو طیف درون جبهه اصولگرایان باشد. اکنون در درون اصولگرایان دو گروه در حال رقابت با یکدیگر هستند".

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از  پایگاه خبری آفتاب، تاریخ انتشار:10 بهمن ماه 1398، کد خبر:www.aftabnews.ir،634184

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین