پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۶۷۱۰
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
یک نشریه آمریکایی با اشاره به جنگ ویرانگر عربستان و متحدانش علیه یمن می‌نویسد، در شرایط محاصره دریایی، شیوع بیماری‌های واگیر، نابودی زیرساخت‌های بهداشتی و محدودیت‌های تردد، شبح کرونا بر یمن سایه افکنده است
شعار سال: یک نشریه آمریکایی با اشاره به جنگ ویرانگر عربستان و متحدانش علیه یمن می‌نویسد، در شرایط محاصره دریایی، شیوع بیماری‌های واگیر، نابودی زیرساخت‌های بهداشتی و محدودیت‌های تردد، شبح کرونا بر یمن سایه افکنده است

به گزارش الف بخش‌هایی از این گزارش در نشریه "اینترسپت" آمریکا منتشر شده که حاکی است در حالی که حملات عربستان به یمن در چند سال گذشته بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را در این کشور هدف قرار داده و نظام بهداشتی آن را ویران کرده است، یمن با کابوس مقابله با ویروس کشنده کرونا دست به گریبان است.

این گزارش را مشترکا نهاد "پزشکان طرفدار حقوق بشر" و نیز سازمان حقوق بشری "مواتنا" مستقر در یمن تهیه کرده اند که در آن اسناد و مدارک مربوط به چهار سال حملات گسترده به مراکز درمانی-بهداشتی یمن ارائه شده و بیانگر افزایشی چشمگیر به نیرو‌های پزشکی-درمانی و همچنین تاسیاست بهداشتی در مناطق جنگ زده است.

بر اساس ۲۰۰ مورد مصاحبه که صحت و سقم آن با اظهارات شاهدان، تصاویر، منابع رسانه‌ای و نیز گزارشات سازمان‌های غیردولتی بررسی شده، در این گزارش اسناد و مدارک ۱۲۰ مورد حمله به تاسیاست پزشکی در ۲۰ استان از مجموع ۲۲ استان یمن ارائه شده است. این حملات از مارچ ۲۰۱۵ – زمان آغاز جنگ عربستان و امارات عربی متحده علیه یمن با حمایت آمریکا- تا پایان سال ۲۰۱۸ صورت گرفته است.

این جامع‌ترین گزارشی است که تا به امروز به صورت مستند از حملات به تاسیسات پزشکی در یمن ارائه شده و ابعادی مهم از سیستم ویران بهداشتی این کشور را برملا کرده است، سیستمی که با عواقب سال‌ها سوء تغذیه، بیماری‌های قابل پیشگیری و خشونت رو به افزایش دست و پنجه نرم می‌کند.

"کریستین بکرل" مدیر امور حقوقی، حسابرسی و اصلاحات سازمان موتنا می‌گوید >

در این گزارش آمده است:

این گزارش همچنین می‌افزاید ۴۶ مورد از این حملات به صورت موشکی و یا از مبداء زمین بوده که عمدتا از جانب حوثی‌ها صورت گرفته است.

"رایان کوتیش" یکی از نویسندگان این گزارش و محقق امور خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان پزشکان طرفدار حقوق بشر، به اینترسپت گفت تمام جناح‌های درگیر جنگ در حمله به مراکز پزشکی و درمانی مقصرند: از نیروی هوایی عربستان و امارات گرفته تا دولت یمن که این دو کشور از آن حمایت می‌کنند؛ و نیز حوثی‌های یمن که پایتخت آن – صنعا – را در اختیار دارند.

کوتیش گفت: بکرل افزود سال‌ها محدودیت دسترسی و خسارات وارده به ساختار‌ها و نیز حمله به بیمارستان‌ها و دیگر تاسیسات پزشکی، سیستم بهداشتی یمن را برای مقابله با بیماری‌های قابل پیشگیری ناتوان کرده است.

اینترسپت می‌افزاید در دوران جنگ یمن، سیستم مراقبت پزشکی این کشور با بیماری‌های قابل پیشگیری آلوده شده و قطع موارد بهداشتی به شیوع گسترده‌ترین مورد وبا در تاریخ نوین انجامید، که بیش از یک میلیون نفر را گرفتار کرد. قبل از جنگ هم، یمن به میزانی چشمگیر به نیرو‌های خدمات بهداشتی خارجی وابسته بود – که بسیاری از آن‌ها اکنون این کشور را ترک کرده اند- و در این شرایط عملا تمام تجهیزات پزشکی را وارد کرده است.

به گفته کوتیش این گزارش می‌افزاید محدودیت واردات و تردد که از محاصره دریایی عربستان و امارت، جنگ و اوضاع شبه محاصره کامل در بخش‌های زیادی از یمن ناشی شده، به کمبود دارو و تجهیزات منجر شده است؛ و در شرایطی که داده‌های کامل از تعداد تاسیسات پزشکی به صورت علنی در دسترس نیست، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده است تنها ۵۱ درصد مراکز بهداشتی این کشور "به صورت کامل، ملیاتی هستند. "

به گزارش اینترسپت، مقامات یمنی در روز‌های اخیر برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اقداماتی انجام داده اند. هم حوثی‌ها و هم دولت تحت الحمایه عربستان و متحدانش جنگ را متوقف کرده و از مردم خواسته اند در قرنطینه قرار گیرند و از طرفی مدارس هم تعطیل شده است. اما به گفته بکرل، سیستم بهداشتی یمن تا آمادگی برای اقدامات پیشگیرانه مقابله با این بیماری همه گیر، نظیر افزایش تخت‌های بیمارستانی یا برخورداری از ذخایر تجهیزاتی نظیر تهویه هوا، فاصله بسیاری دارد.

برکل می‌گوید <<صحبت از این است که آیا می توانید به یک بیمارستان بروید، و این که آیا آنها برق دارند؟ این زندگی روزمره یمنی ها است.>>
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی الف، تاریخ انتشار: 1 فروردین 1399، کدخبر: 3990101064 ، www.alef.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین