پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۰۶۲۶
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۱
بر اساس این پژوهش آماری، پوشکین محبوب‌ترین شاعر در بین روس‌های علاقمند کتاب‌های صوتی است و پس از او به ترتیب باریس پاسترناک و میخائیل لرمانتوف قرار دارند.
شعارسال: سیدحسین طباطبایی در یادداشتی با تکیه بر پژوهشی آماری از این‌که ادبیات جهان وامدار پوشکین است نوشته.

در این یادداشت که توسط موسسه فرهنگی شهر کتاب منتشر شده، آمده است: امسال همزمان با روز پوشکین، علاوه بر برنامه‌های متنوعی که برای گرامی‌داشت این شاعر بزرگ روس ترتیب داده شد، سرویس کتاب‌های صوتی "Storytel" نتیجه تحقیقات تازه خود را در خصوص میزان محبوبیت کتاب‌های صوتی پوشکین در روسیه و جهان منتشر ساخت که در بر دارنده نکات جالب توجهی است.

بر اساس این پژوهش آماری، پوشکین محبوب‌ترین شاعر در بین روس‌های علاقمند کتاب‌های صوتی است و پس از او به ترتیب باریس پاسترناک و میخائیل لرمانتوف قرار دارند.

در بین آثار منظوم پوشکین، «یوگنی آنیگین» بیشترین محبوبیت را داراست و پس از آن به ترتیب «افسانه‌ها» و «روسلان و لودمیلا» قرار دارند.

نکته جالب در این بررسی آماری این که کتاب‌های صوتی پوشکین بیش از همه ایام در ماه‌های نوامبر و آوریل گوش داده می‌شوند.

از دیگر نتایج این پژوهش، محبوبیت آثار منثور پوشکین در بین علاقه‌مندان کتاب‌های صوتی است که در این بین، «دختر سروان» او محبوب‌ترین اثر داستانی این نویسنده بزرگ است.

البته پوشکین در نثر، در رده پنجم محبوب‌ترین نویسندگان کلاسیک روس در بین علاقه‌مندان کتاب‌های صوتی قرار دارد که در صدر این لیست لف تالستوی نشسته است و فیودور داستایفسکی، نیکلای گوگول و آنتون چخوف در رده‌های دوم تا چهارم بوده و ایوان تورگنیف در رده ششم قرار دارد.

اما پوشکین در دیگر کشور‌ها به اندازه روسیه محبوب نیست و خارجی‌ها بیشتر ترجیح می‌دهند «آنا کارنینا» تالستوی را بشنوند و پس از آن به ترتیب «جنگ و صلح» تالستوی، «جنایت و مکافات» داستایفسکی و «مرشد و مارگاریتا» بولگاکوف.

کنستانتین میلچین، سردبیر "Storytel" معتقد است دلیل عدم اقبال خارجی‌ها به کتاب‌های صوتی پوشکین بیش از همه به شاعر بودن او بر می‌گردد و مساله همچنان باقی ترجمه ناپذیری شعر که طبعا آثار او را برای غیر روس زبانان به مراتب متفاوت‌تر می‌سازد تا روس زبان‌ها. ولی از یاد نباید برد که اگر ادبیات جهان بدون تالستوی، داستایفسکی و چخوف چیزی کم داشت، ولی بدون پوشکین اساسا تالستوی، داستایفسکی و چخوف پدید نمی‌آمدند.

از این رو است که همه دوستداران ادبیات به احترام شاعر بزرگ روس که احیاگر زبان و ادبیات فاخر این سرزمین و مهد آفرینش شاهکار‌های جاودان ادبیات جهان است، کلاه از سر بر می‌دارند چرا که همه این‌ها را مرهون الکساندر سرگیویچ پوشکین بزرگ‌اند.





شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، کد خبر: ۹۹۰۳۱۷۱۰۲۹۲، تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹، www.isna.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین