پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۱۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۵
پل تاریخی میرزا رسول میاندوآب که در سال های گذشته در آستانه تخریب و نابودی قرار داشت، اکنون با طغیان سیمینه رود(تاتائو) این شهرستان، بیم آن می رود تا در معرض تخریب کلی قرار گیرد.

شعار سال: پل ميرزا رسول در غرب شهرستان مياندوآب و در پنج کيلومتري جاده مياندوآب به مهاباد، بر روي رودخانه سيمينه‌رود ساخته شده است.

اين پل که توسط معماری به نام «ميرزا رسول» در اوايل دوره قاجار ساخته شده است، از سال های گذشته در آستانه تخریب و نابودی قرار گرفته است.

بعد از پیگیری های مختلفی که برای مرمت و بهسازی این پل تاریخی انجام گرفت، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در جریان بررسی مشکلات این پل تاریخی در دی ماه سال گذشته از اختصاص 900 میلیون ریال اعتبار استانی و یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار ملی برای مرمت و بهسازی پل تاریخی میرزا رسول میاندوآب خبر داد.

اختصاص یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار برای مرمت پل های تاریخی میرزا رسول و کوسه لر میاندوآب

محمد فتحی با ابراز امیدواری نسبت به مساعد بودن شرایط جوی و با بیان اینکه حفظ، مرمت و بهسازی این اثر تاریخی یکی از اهداف این اداره کل تا پایان امسال(سال 94) است، اظهار کرد: در همین راستا کار مرمت و بهسازی بستر آن را شروع کرده ایم.


معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه سال گذشته(سال93) این اثر تاریخی به صورت سطحی مورد مرمت و بهسازی قرار گرفته است، افزود: در این مرمت به کالبد و بستر آن بی توجهی شده بود که همین امر سبب تخریب و در آستانه نابودی قرار گرفتن این پل تاریخی شده بود.

وی گفت: برای بهسازی و جلوگیری از تخریب، امسال 900 میلیون ریال را از محل اعتبارات استانی برای بهسازی و مرمت کالبد و بستر پل میرزا رسول اختصاص دادیم.

فتحی با اشاره به اختصاص یک میلیارد و 500 میلیون ریال از اعتبارات ملی برای مرمت پل های تاریخی میرزا رسول و کوسه لر میاندوآب، تصریح کرد: با تخصیص این اعتبار و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی امیدواریم بتوانیم، کار مرمت و بهسازی پل میرزا رسول را تا پایان امسال(سال 94) به اتمام برسانیم.


لزوم اقدام عاجل و فوری برای مرمت و بهسازی این پل

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری میاندوآب هم در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه این اثر تاریخی در معرض تخریب قرار دارد، گفت:طغیان سیمینه رود میاندوآب، این اثر تاریخی را در معرض خطر قرار داده است.

فاطمه علیزاده با بیان اینکه کناره این پل تخریب شده است، اظهار کرد: لازم است تا اقدام عاجل و فوری برای مرمت وبهسازی این اثر تاریخی انجام گیرد.


حال سال 94 نیز به پایان رسیده و در نخستین روزهای سال 95 شاهد بارش های خوب در منطقه هستیم که همین امر نیز سبب پر آب شدن سیمینه رود(تاتائو) میاندوآب شده و نیز موجب زیر آب رفتن پل تاریخی میرزا رسول که بر روی این رودخانه احداث شده، شود و همین امر نیز نگرانی ها را در رابطه با تخریب بخش هایی از این پل تاریخی که دچار ریزش و تخریب شده، افزایش داده است.

باید گفت آثار باستانی در حکم هویت و تاریخ هر منطقه هستند و از همین رو نگهداری و حفظ این آثار نقش بسیار مهمی در هویت فرهنگی هر جامعه ای دارد.

وقتی صحبت از آثار باستانی می شود در حقیقت از میراثی سخن به میان می آید که ممتاز و منحصر بفرد و یگانه بوده و غیر قابل جایگزین هستند مانند خود انسان، دارای شناسنامه و هویت هستند که وقتی از بین می روند شناسنامه آنها هم بسته شده و از لیست میراث ملی و جهانی خارج می شوند.

این پل هم که در سال1377 به شماره 2068 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده علاوه بر آنکه در آن دوران به عنوان تنها پل ارتباطی میاندوآب با اورمیه محسوب می شد، اکنون هویت و تاریخ میاندوآب است و امیدواریم مسئولان امر بعد از مساعد شدن شرایط جوی، توجه ویژه ای به این اثر تاریخی داشته و آن را در اولویت خود قرار دهند تا شاهد از بین رفتن آن نباشیم.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی شهرستان میاندوآب (زرین خبر)، تاریخ انتشار 10 فروردین 95 ، کد مطلب: 252213:www.zarinkhabar.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
0
0
متاسفانه نداشتن متخصص در این زمینه بسیار مشهود است.مانند کنگره بالای پل محمد حسن خان بابل که به بهانه مرمت از سمت میراث فرهنگی استان مازندران توسط بلدزر به داخل رودخانه ریخته شد و با آجر در حال مرمت آن هستند که جای بسی تعجب است
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین