پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۵۹۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با انتقاد از سیاست آمریکا در مورد برجام گفت: رفتار آمریکا در مورد ایران و برجام ضد و نقیض و ناموزون است و ممکن است باعث تفرقه در شورای امنیت شود.
شعار سال: سرگئی لاوروف در گفتگو با شبکه تلویزیونی روسیه در مورد اقدامات آمریکا در برجام، در مورد تحریم طرح خط لوله گاز اروپای شمالی ۲ و در واکنش به اینکه آیا آمریکا آماده است از ابتکار روسیه برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران حمایت کند، اظهار کرد: گام‌های دولت آمریکا حاکی از قصد دولت این کشور برای انجام همه تلاش‌های ممکن برای مقید نبودن به تعهدات بین المللی چندجانبه است.
وی افزود: تحریم‌های فراملی آمریکا از آن جمله است. به طور مثال وقتی واشنگتن به این نتیجه می‌رسد که چین بیشتر می‌فروشد و کمتر کالا از این کشور خریداری می‌کند، شروع به تهدید چین و اعمال محدودیت‌هایی برای واردات کالا از این کشور می‌کند.
وی ادامه داد: باوجود اینکه ایران توافق‌ها در برجام را اجرا کرده، اما می‌بینیم که آمریکا به بهانه رفتار تهران و بد خواندن آن تحریم‌هایی را علیه این کشور وضع می‌کند.
لاوروف گفت: زمانی که آمریکا می‌گوید نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا شایسته مجازات است، تحریم‌هایی را علیه وی وضع می‌کند.
وی ادامه داد: آمریکا به همه کشور‌های جهان می‌گوید نباید با کشور‌هایی که واشنگتن می‌خواهد منزوی کند تجارت کنند.
لاوروف خاطرنشان کرد: تحریم‌های فراملی بر تجارت تاثیر می‌گذارد. در ابتدا بخش تجاری آن را به عنوان زیان‌های مالی نه چندان بزرگ تلقی کرد، اما زمانی که آمریکا به مجازات همه شرکت‌های مشارکت کننده با کشور‌های نامطلوب پرداخت، بخش تجاری کشور‌های آسیایی و اروپایی اعتراض کرد و چنین پدیده‌ای را در بیانیه ۲۴ کشور عضو اتحادیه اروپا شاهد بودیم.
وی تصریح کرد: مقام‌های آمریکایی زمانی که نیاز دارند تا منافع اقتصادی کشور خود را پیش ببرند چندان خجالت نمی‌کشند. ظرافت‌های دیپلماتیک و کنایه‌ها از مدت‌ها پیش کنار گذاشته شده است. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا که به تازگی به اروپا سفر کرد به تبلیغ خودداری کشور‌های اروپایی از همکاری‌های بازرگانی و اقتصادی با روسیه پرداخت.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: با چنین منطقی که آمریکا دارد، همکاری بسیار دشوار است. ما همواره بر این باور بوده و هستیم که کلید موفقیت برای هر اقدام بین المللی، ابتکار عمل، خلاقیت و بویژه تمرکز بر انسجام تلاش‌های جمعی برای حل مسائل جهانی است.
وی افزود: گفتگو با شرکای امریکایی ما درباره ایران در هر صورت به همین مسائل بازمی گردد. آمریکا به این نتیجه رسید که برجام همان طور که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت، معامله بدی است و اینکه دولت اوباما اشتباه بزرگی مرتکب شد و این توافق بد را امضا کرد.
لاوروف یادآوری کرد: دو سال پیش آمریکا از برجام خارج شد، اما مقام‌های امریکایی در همان حال گفتند که هیچکس نمی‌تواند در صورتی که واشنگتن بخواهد ایران را بخاطر توافقی که آمریکا از آن خارج شده است مجازت کند، مانع شود.
وی افزود: این موضع مقام‌های آمریکایی ضد و نقیض و ناموزون است، اما در واقع همین طور است. آمریکا گفت که به تعهدات خود عمل نمی‌کند و این تعهدات شامل خودداری از تحریم ایران و اجازه دادن به این کشور برای شرکت در مبادلات بازرگانی و اقتصادی بین المللی می‌شد.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: آمریکا اعلام کرده بود که از این اقدامات خودداری می‌کند و علاوه بر آن مانع خواهد شد تا کشور‌های دیگر نیز در مورد ایران چنین رفتاری (تحریم) داشته باشند.
وی ادامه داد: آمریکا پس از اعمال تحریم‌ها در مورد ایران کشور‌های دیگر را از تجارت با تهران برحذر داشت و تهدید به مجازات این کشور‌ها کرد و اکنون آن‌ها در صورت همکاری با ایران دسترسی به بازار آمریکا نخواهند داشت و کار به دادگاه می‌کشد.
وی افزود: از طرف دیگر آمریکا معامله هسته‌ای را توافق بد می‌داند و می‌خواهد آن را تغییر دهد ازجمله می‌خواهد محدودیت تسلیحاتی را که در ماه اکتبر بسر می‌رسد تمدید کند. ما و سایر اعضای برجام هیچ گونه دلایل قانونی، سیاسی و بویژه اخلاقی نمی‌بینیم که تصمیمات شورای امنیت و خودمان را مورد تمسخر قرار دهیم.
«همه این موارد را صادقانه به شرکای آمریکایی توضیح دادیم. با این وجود آن‌ها تصمیم گرفتند تا قطعنامه مربوطه را ارائه کنند. به غیر از آمریکا فقط دومنیکن به این قطعنامه رای مثبت داد.»
لاوروف گفت: ۱۱ عضو دیگر شورای امنیت ازجمله همه کشور‌های اروپایی از رای دادن به این قطعنامه خودداری کردند.
وی افزود: به این صورت حتی نیاز به وتو نبود، زیرا در صورتی نیاز به وتو بود که ۹ رای به آن داده می‌شد، اما فقط دو رای موافق داده شد. در همین حال ما از این وضع خوشحال نیستیم. ما از اینکه آمریکا به این گونه در شورای امنیت شکست خورد لذت نمی‌بریم.
به گفته لاوروف، آمریکا به احتمال زیاد می‌دانست که چه می‌کند آن‌ها می‌خواستند این پیام را بدهند که قاطعیت دارند و کار را ناتمام نمی‌گذارند و برای ارائه پیش نویس قطعنامه تلاش خواهند کرد.
«آن‌ها قطعنامه‌ای را ارائه خواهند داد که در آن برای ازسرگیری اعمال تحریم‌های شورای امنیت در مورد ایران تلاش خواهد شد. زیرا آمریکا و کشور‌های اروپایی در مورد ایران تحریم‌هایی را وضع کرده اند و برخی کشور‌های دیگر نیز در این مورد تصمیماتی گرفته اند.»
وی افزود:، اما تحریم‌های شورای امنیت که برای همه ازجمله روسیه و چین و جامعه جهانی لازم الاجرا است پس از اجرای کامل برجام از سوی ایران لغو شده است.
لاوروف خاطرنشان کرد: آمریکا با متوسل شدن به شیوه‌های ظاهرا قانونی و به ظاهر حقوقی برای بازگرداندن تحریم‌ها در مورد ایران که برای همه کشور‌های جهان لازم الاجرا باشد تلاش می‌کند.
وی افزود: این اقدام ساده نخواهد بود، زیرا کشوری که یک بسته جامع توافق‌ها را که از سوی شورای امنیت تایید شده نقض کرده است و بطور رسمی از این بسته خارج شده ابزار قانونی برای اجرای این عملیات ندارد.
لاوروف افزود: من سعی کردم همه این مساله را به صراحت و در فضای دوستی به پمپئو توضیح بدهم. ما با شرکای آمریکایی و سایر اعضای شورای امنیت در نیویورک و در چند پایتخت در این مورد کار می‌کنیم.
وی ادامه داد: ما می‌دانیم که اکثریت کشور‌ها این تلاش‌های امریکا را نادرست و غیرسازنده می‌دانند. این تلاش‌ها ممکن است بدون نتیجه باشد، اما ممکن است به جنجال بسیار جدی و تفرقه در شورای امنیت بیانجامد و در نهایت به اعتبار آن ضربه بزند.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع مطرح است که یکی از کشور‌های پیشنهاد دهنده قطعنامه در مورد برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرد که خود آن را اجرای نمی‌کند، اما همزمان از سایر کشور‌ها می‌خواهد به مطالبات این کشور در قطعنامه عمل کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد که کشور‌های غربی در سال‌های اخیر از استفاده از اصطلاح قوانین بین المللی خودداری می‌کنند و اصطلاح جدید «نظم مبتنی بر اصول» را بکار می‌برند.
وی شیوه آمریکا در مورد برجام را نمونه بارز بکارگیری این اصطلاح غربی‌ها خواند و گفت: قطعنامه ۲۲۳۱ یک سند حقوقی بین المللی است که با رعایت همه مفاد منشور سازمان ملل برجام را برای حل و فصل برنامه هسته‌ای ایران تایید کرد.
لاوروف گفت:، اما ناگهان یک کشور تصمیم گرفت که این قانون بین المللی مورد قبول او نیست و بجای اینکه قوانین بین المللی را که در این سند نوشته شده است رعایت کند اصول خود را تعیین و آنچه را که منظورش است اعلام می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: این گونه نمونه‌ها زیاد است و تعداد آن‌ها بیشتر می‌شود که گرایش خطرناکی است.
به گفته وزیر خارجه روسیه، آمریکا با نقض قطعنامه شورای امنیت، به طور آشکار نمی‌تواند در تحریف مفهوم تصمیم که در این سند بین المللی قید شده است موفق شود، اما می‌تواند به شورای امنیت ضربه بزند و ما از هر روش ممکن تلاش می‌کنیم شرکای امریکایی را از این گونه گام‌های ناسنجیده برحذر بداریم.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار:۲ شهریور ۱۳۹۹، کد خبر: ۸۳۹۱۸۳۸۹، www.irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Germany
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
0
0
روسیه و چین عزمش تحقیر آمریکا ست تا اینجا هم موفق بودن به نظرم در زمینه مکانیسم ماشه هم موفق باشن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین