شعار سال: پیشنهاد حذف دانشگاه فرهنگیان و تبدیل آن به مرکز برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت فارغ التحصیلان دیگر دانشگاهها برای ورود به حرفهی معلمی با واکنشهای جدی از سوی افراد داری تجربه در این حوزه مطرح شده است.
عبدالوحید فیاضی نماینده سابق مردم نور و محمودآباد و سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نهم در این ارتباط با ارسال یاداشت اختصاصی برای خبرگزاری علم و فناوری مازندران، اظهار کرد: اخیراً در رسانههای جمعی مشاهده نمودم وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری دکتر غلامی در نامهای به محضر مقام معظم رهبری در خصوص دانشگاه فرهنگیان اظهار نظر کردند که شاید بتوانند دانشگاه فرهنگیان را محدود و محدودتر کنند.
استدلال وزیر محترم در این نامه و همچنین توضیحات اصلاحیه ایشان به ماده ۲۸ با لحاظ کاهش زمان و افزایش ضریب اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، برای تامین نیروی انسانی دستگاه عظیم تعلیم و تربیت کشور بوده است این در حالی است که سیاست تاسیس دانشگاه فرهنگیان یا همان تربیت معلم برای پرورش نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش کشور، سیاستی عمیق، دقیق و ریشه دار است.
به نظر میرسد وزیر محترم و همه کسانی که بر چنین باوری هستند وزارت آموزش و پرورش را که اساس اصلاح و آبادانی و فردا سازی این کشور است با وزارت کار اشتباه فرض کردند، از این روست که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در سالهای اخیر و به مناسبتهای مختلف به جدیت درصدد تحکیم و توسعه این دانشگاه هستند.
وزیر علوم با مشورت و هماهنگی چه کسانی چنین پیشنهادی را دادهاند خود محل بحث است و آیا اینکه همان افراد و تفکراتی که در دهه ۷۰ نسبت به تربیت معلم بیمهری نشان دادند و به تعطیلی آن اقدام کردهاند، اکنون نیز در بدنه دولت عموماً و در وزارتین آموزش عالی و آموزش و پرورش خصوصاً حضور دارند سوال دیگری است.
این در حالی است که پیشینه دانشگاه فرهنگیان در ایران بسیار عمیقتر و قدیمیتر از آن است که بتوان با استدلالی از این دست در پی تحدید آن برآمد و منطقیتر از آن چیزی است که امروز وزیر محترم در پی تهدید آن است.
با واکاوی پیشینه آموزش عالی کشور، آغاز تاسیس دانشگاه معلمان با عنوان "دارالمعلمین مرکزی"به سال ۱۲۹۸ شمسی برمیگردد که "دارالمعلمین عالی" و آنگاه به "دانشسرای عالی" و اندکی بعد به "دانشگاه تربیت معلم" و "دانشگاه خوارزمی" تغییر یافت.
از همین قرار است دانشگاه تربیت معلم حصارک کرج که با سیاستهای نادرست دولت وقت، و درپی تعدیلی و تعطیلی تربیت معلم، آن هم تغییر کاربری داده شد به دانشگاه البرز تغییر یافت.
به تعبیر دکتر غلامعلی حداد عادل در یکی از آثار قلمیاش شناسنامه آن دانشگاه باطل و اشکی هم بر مزارش ریخته نشد و برای او مراسم تدفین و ترحیمی هم برگزار نگردید.
وزیر علوم میخواهد مقدمات دفن دانشگاه فرهنگیان را در سکوت کرونایی تکرار کند.
خوب است در اینجا به این نکته اشاره شود که دلیل انتزاع آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی از وزارت علوم از قضا همین است که وزارت بهداشت با اشراف، اطلاع و دغدغه درونی و جدی برای جذب دانشجویان پزشکی و تربیت و تیمار آنان بیش از هر مرکز آموزش عالی دیگری یا وزارت علوم صلاحیت دارد؛ بنابراین دانشگاه فرهنگیان با استناد به چنان پیشینه تاریخی و استدلال منطقی، تربیت، آموزش و تیمار نیروی انسانی مورد نیاز از قضا در شرایط حال و آینده به شدت در معرض تغییرات و نوسانات کمی و کیفی است، اولی به تصدی میباشد.
هرگونه تفکری که منجر به حذف، تضعیف و لاغرسازی دانشگاه فرهنگیان به جای تحکیم، توسعه و چابکسازی آن اقدامی انحرافی و شاید هدفمند از سوی آنانی باشد که چندان به آینده این کشور و ملت ایران دلخوش نیستند.
بدیهی است ماده ۲۸ که مورد استناد وزیر علوم است فقط یک مسکن مقطعی برای شرایطی است که هنوز کار زیر بنایی تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان به اتمام نرسیده باشد حال اراده آقایان بر آن است که با تمسک به ماده ۲۸ اساس دانشگاه فرهنگیان را از بیخ بر کنند و نیز تحدید دانشگاه فرهنگیان به هر دلیلی از جمله آن وجود تنگناهای بودجهای و افزایش ضریب اشتغال فارغ التحصیلان بیکار استدلالی سست و بیپایه است.
معلمان و اصحاب تعلیم و تربیت و صاحب نظران در این حوزه چنین نگاه و اندیشهای را برنمیتابند و آینده ایران عزیز ما را به دست کسانی نمیسپارند که خود در مراکز تخصصی تعلیم و تربیت آموزش ندیده باشند.
شعار سال با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری علم و فناری،تاریخ انتشار:9آذر1399،کدخبر:93163،www.stnews.ir