دکتر مهرداد مکرم در ادامه با اشاره به آمار سالانه 90 هزار تشخیص سرطان در کشور و دردهای غیرقابل تحمل در روند درمان این بیماران افزود: متاسفانه جایگاه طب تسکینی در درمان بیماریهای صعبالعلاج بهویژه سرطان هنوز جایگاهی ناشناخته و مبهم است و ما در سطح کشور مراکز معدودی داریم که به این نوع از طب توجه کرده و خدمات درمانی پزشکی خود را در این زمینه تعریف کردهاند.
دبیرکارگروه طب تسکینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به جای خالی ورود سازمانهای مردمنهاد و خیریهها در زمینه ارائه خدمات طب تسکینی ادامه داد: افت کیفیت زندگی بیماران سرطانی، پیامدهای گوناگونی در پی دارد و در بسیاری از کشورها خدمات طب تسکینی با حمایت سازمانهای مردم نهاد و خیریهها انجام میگیرد، اما در ایران این حمایتها هنوز در مراحل ابتدایی است.
وی در خصوص این همایش اظهار کرد: این گردهمایی که برای نخستین بار در بیمارستان رضوی برگزار شد، به موضوعاتی چون مخدرها و سوءمصرف مواد و روشهای پیشرفته کنترل درد، طب تسکینی در ایران، مباحث پایه طب تسکینی و کنترل درد، مدلهای ارائه خدمات طب تسکینی و... پرداخت.
مکرم در خصوص برگزاری دو نشست تخصصی در این همایش بیان کرد: نشست تخصصی «درد نروپاتیک و داروهای کمکی در درمان درد ناشی از سرطان» و نشست تخصصی «درد استخوانی ناشی از سرطان» با حضور اساتیدی چون دکتر قاسم سلطانی، دکتر مامک طهماسبی، دکتر تابعی و... برگزار شد که با استقبال مخاطبان روبه رو بود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین اضافه کرد: امیدوارم با توجه به نیاز موجود در زمینه ارائه خدمات طب تسکینی و با توجه به نیاز جامعه پزشکی به آشنایی و آگاهی بیشتر از مباحث علمی طب تسکینی، این قبیل برنامههای علمی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و با مساعدت مسئولان و دستاندرکاران مرتبط این همایش در ماههای آینده با ریزموضوعات دیگر برگزار شود.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی آستان نیوز، تاریخ انتشار: یکشنبه 4 مهر 1395، کدخبر: 1030394، www.news.aqr.ir