پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۰۲۹
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸
صبح امروز دیدار مشترک وزرای بهداشت و ارتباطات در حالی برگزار شد که دو طرف بر لزوم توسعه و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت در راستای دولت الکترونیک تاکید کردند.
شعارسال: سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، در صبحانه کاری با وزیر ارتباطات که صبح امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد، گفت: در راستای تحقق دولت الکترونیک تاکنون اقدامات مؤثری انجام شده اما چالش‌ها و مشکلاتی هنوز مطرح است.

وی تعیین اصالت دارو، کنترل خدمات حوزه سلامت، کنترل هزینه‌ها را از جمله موارد مطرح از نظام سلامت دانست و افزود: فناوری اطلاعات (IT) در حوزه سلامت نقش بسیار مؤثری برای حل مشکلات این حوزه دارد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه الکترونیکی شدن خدمات سلامت و ورود فناوری اطلاعات به این عرصه موجب مقابله با فساد، ایجاد نظم بین وزارت بهداشت و بیمه‌ها، تغییر رفتار در گروه پزشکی و حتی بیماران می شود، تصریح کرد: زمان رسیدگی اجرای این تفاهم‌نامه یک ماه بعد در دفتر وزیر اطلاعات با حضور کمیته مشترک متشکل از اعضای وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات است.

هاشمی با اشاره به افتتاح سرویس اینترنت در مراکز بهداشتی 5 هزار روستا افزود: ایجاد درسترسی به اینترنت در این نقاط یکی از اقدامات بسیار مؤثری در جهت تحقق سامانه الکترونیک سلامت است..در حوزه دارو، سیستم های داروخانه ها ارتقا یافته و حدود ده هزار داروخانه، پروانه خود را از طریق سامانه دریافت کرده اند.

وی در ارتباط با مشکلات زیر ساختی عنوان کرد: از نظر زیر ساختی در وزارت بهداشت مشکل خاصی نداریم اما ناهماهنگی‌های بین بخشی از چالش‌های اصلی این حوزه است.

وزیر بهداشت اذعان کرد: ردیابی و اصالت داروها تا قبل از پایان امسال انجام می‌شود و علاوه بر آن معماری پرونده الکترونیکی سلامت را هم نهایی می‌کنیم.

هاشمی تجویز بی‌رویه برخی داروها و قاچاق دارو را به عنوان بخش‌های فسادپذیر نام برد و تصریح کرد: قاچاق دارو با توجه به سودآوری بالا امروزه وجود دارد و متأسفانه در بسیاری موارد قابل تعقیب نیستند.

وی در پایان یادآور شد: اگر بتوان با استفاده از فناوری اطلاعات از تخلف‌ها جلوگیری کرده و چالش‌ها را رفع کرد خدمت بزرگی برای نظام سلامت محسوب می‌شود.

گفتنی است؛ در دیدار وزیر ارتباطات با وزیر بهداشت، گزارشی از وضعیت پرونده الکترونیک سلامت، سامانه ردیابی، رهگیری و اصالت دارو، سامانه سیب و مراکز و پایگاه های بهداشتی و درمانی ارائه شد.

* شناسایی 11 شرکت قاچاق دارویی در ایران

در ادامه مراسم رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در این نشست اظهار داشت: در حوزه تبلیغات غیر قانونی کالاهای سلامت، ۱۱ مجموعه که دارای مرکز ارسال پیامک گسترده هستند را شناسایی کرده ایم که هنوز قانون به آن رسیدگی نکرده و باید شناسنامه دار شوند زیرا برخی از آنها حتی یک کپی شناسنامه هم برای این سامانه ها ارائه نداده اند.

وی تاکید کرد: در شبکه های ماهواره ای داروهای قاچاق تبلیغ می شود و هر ماه ۲۰۰ تا ۳۰۰ شماره مرکز پیام و شماره تلفن همراه شناسایی و بلاک می شوند و لازم است تا سازوکار مشخصی برای آن مشخص شود.

در این جلسه همچنین در مورد تفاهم نامه سال ۹۰ مخابرات و وزارت بهداشت برای دسترسی به اینترنت در تمام مراکز بهداشتی و درمانی بحث و بررسی شد و از ۱۸ هزار نقطه روستایی، ۷ هزار مرکز به اینترنت متصل شده اند.

در الدامه مراسم علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تشکیل پرونده سلامت الکترونیک همواره به عنوان یک عارضه در نظام سلامت مطرح بوده در حالیکه در دولت کنونی این هدف تحقق یافت.

وی اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت را در دوره یازدهم نسبت به 30 سال گذشته بی نظیر دانست و تصریح کرد: پرونده سلامت الکترونیک اطلاعات به روزی درباره بیماری‌ها، ازدواج‌ها، تولد‌ها و حتی مرگ و میر‌ها در دسترس نظام سلامت قرار می دهد.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت اطلاعات سامانه الکترونیکی را برای مدیریت و برنامه ریزی‌های آینده نظام سلامت بسیار مفید خواند و اظهار داشت: بطور مثال در ارتباط با شاخص توده بدنی مردم در سال‌های گذشته ما نیاز به تحقیقات و بررسی‌های میدانی مکرر داشتیم اما امروز آمار دقیقی از وضعیت توده بدنی در سامانه سیب به صورت آنلاین وجود دارد که می‌تواند برای گروه‌های مختلف پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تکمیل و توسعه سامانه سیب را نیازمند وجود اینترنت در تمام نقاط کشور دانست و افزود: یکی از مطالبات اصلی ما از وزیر ارتباطات ایجاد دسترسی به اینترنت در تمام نقاط شهری و روستایی است.

سیار‌ی از وجود 23 دفتر فعال در تهران و 600 دفتر در کل کشور برای بازرسی و نظارت اماکن عمومی و مواد غذایی خبر داد و بیان کرد: علاوه بر بازرسی‌های معمول سامانه 190 هم در اختیار مردم است تا با مشارکت خود ما را از تخلفات دیده نشده آگاه کنند.

وی با تأکید بر استفاده از بخش خصوصی اظهار داشت: به کمک سامانه الکترونیک می‌توان وضعیت سلامت را تا حد زیادی ارتقاء بخشید.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به راه‌اندازی مرکز تبادل اطلاعات سلامت بیان کرد: روزانه بیش از 75 هزار ترا‌کنش در این سامانه انجام می‌شود و بیش از 8 هزار داروخانه به آن دسترسی کامل دارند، همچنین 10 هزار و سیصد داروخانه کشوری و 9 هزار و دویست داروخانه توسط دانشگاه‌ها در این سامانه ثبت شده است.

* سرانجام 9 میلیارد بودجه مشترک وزارت بهداشت و مخابرات

تشکری مشاور وزیر بهداشت در امر فناوری اطلاعات در صبحانه کاری که صبح امروز در محل وزارت بهداشت برگزار شد، از تشکیل شورای سلامت خبرداد و افزود: تشکیل این شورا برای تحقق اهداف دولت الکترونیک بوده که خدمت به مردم، ارتقا سلامت و رصد وضعیت سلامت مردم از مهمترین آنهاست.

وی افزود: تا کنون دو سیستم اساسی که مبنای اطلاعات مربوط به خدمات سلامت است در کشور اجرا شده و 450 دانشگاه، 12 دانسکده،430 سبکه بهداشت و درمان، 541 مرکز جامع سلامت و 7184 پایگاه سلامت به آن وصل شده اند.

مشاور وزیر بهداشت در امر فناوری اطلاعات از فعالیت 123 هزار کاربر در این سیستم خبرداد و تصریح کرد: زیربنای پرونده الکترونیک سلامت امروز در کشور ایجاد شده و افراد پس از مراجعه و دریافت خدمات در این سامانه ثبت می شوند.

وی هم چنین از دسترسی حدود 10 هزار داروخانه به سیستم الکترونیک خبر داد و گفت: با توجه به اطلاعات ثبت شده در این سامانه، تا کنون بیش از 45 میلیون نفر از نظام سلامت خدمت دریافت کرده اند و بیش از 138 میلیون خدمت ارائه شده است.

در ادامه تارا مسئول IT وزارت بهداشت بیان کرد: باتوجه به اینکه وزارت بهداشت با تمام 80 میلیون جمعیت ایران در ارتباط است باید توسط شبکه سلامت تمام آنها را به هم متصل کنیم.

وی اظهار داشت: برای الکترونیکی کردن خدمات سال 90 تفاهم نامه 5 ساله ای با مخابرات انعقاد شد برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات سلامت یا سامانه شمس که علی رغم موفقیت در 2 سال اول، پس از ان متوقف شد ولی بودجه ای که به حساب مشترک برای این طرح واریز شده بود بازگردانده نشد.

وی با تاکید بر ضرورت اهمیت به زیرساخت های اینترنتی کشور، گفت: تا کنون حدود 7 هزار نقطه از کشور تحت پوشش اینترنت قرار گرفته اند ولی حدود 9 هزار روستای دورافتاده مانده که از این تعداد نصب اینترنت در 5 هزار روستا ضروری است که مخابرات برای آن تلاشی نمی کند.

مسئول وزارت بهداشت با اشاره به بلاتکلیف ماندن بودجه 9 میلیاردی در حساب مشترک وزارت بهداشت و مخابرات، ، یادآور شد: ما خواستاریم بودجه باقی مانده از شمس به طرح جدید منتقل شود.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار: سه شنبه 4 آبان 1395، کدخبر: ۵۸۳۲۶۶۹، www.yjc.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین