پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۳۳۱
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۶
گواهینامه IPD(دپارتمان پذیرش بیماران بین‌المللی) به ۱۰۵ بیمارستان اهدا شد. به گفته «محمد پناهی» دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور بازار هدف گردشگری سلامت ایران 25 کشور آسیایی هستند که با ایران مشابهات و مراودات فرهنگی دارند.
شعارسال: او البته بیشترین تعداد گردشگران سلامت را عراقی می‌داند و از علاقه خارجی‌ها برای کاشت مو، جراحی پلاستیک و درمان بیماری‌های صعب العلاج برای سفر به ایران خبر می‌دهد.

پناهی که در جمع خبرنگاران بازدید‌کننده از مراکز درمانی در حوزه گردشگری استان البرز سخن می‌گفت درآمد ایران در سال گذشته از محل جذب گردشگرانی که برای درمان آمدند را نزدیک به ۱.۲ میلیارد دلار اعلام کرد.

همچنین به گفته دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت تاکنون ۱۷ دفتر خدمات مسافرتی دارای بند ب (اجرای تور) مجوز «گردشگری سلامت» گرفته‌اند و ۲۲ شرکت دیگر نیز در نوبت دریافت این مجوز هستند.

او می‌گوید: گردشگری سلامت حوزه خوبی است که به این سادگی نمی‌توان وارد آن شد، با این حال تعدادی از بیمارستان‌ها و شرکت‌های گردشگری موفق شده‌اند مجوزها و گواهینامه‌های مربوط را دریافت کنند که اسامی آنها در سامانه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین وزارت بهداشت درحال ثبت است تا در دسترس عموم قرار گیرد.

پناهی صدور مجوز گردشگری سلامت به شرکت‌ها و ابلاغ IPD را از جمله راهکارها برای مقابله با دلالی گردشگران سلامت می‌داند ومی گوید:«چرا که اکنون هر شرکت خدمات مسافرتی دارای کد مشخصی است که در وزارت بهداشت ثبت شده و بر همین اساس مسئولیت بیمار را از صفر تا صد باید به عهده بگیرد. از طرف دیگر تنها بیمارستان‌هایی که گواهی IPD دارند، می‌توانند با این شرکت‌ها کار کنند.»

او درباره عدم خدمات دهی مطلوب به گردشگران سلامت هم به خبرنگار ما می‌گوید:«محور اصلی گردشگری سلامت، پزشک مسئول فنی سلامت است که اگر تخطی کند حتماً با وی برخورد خواهد شد.»

اودرباره اعتراضاتی که از سوی گردشگران سلامت بویژه ناشی از عدم رضایت از درمان به گوش می‌رسد هم می‌گوید:«ما نخست باید زیرساخت‌ها و قاعده کلی گردشگری سلامت را ترسیم کنیم و بعد دنبال تخلفات بگردیم. قاعده کلی ما این است که هیچ مریضی در کلینیک‌های ما وارد نمی‌شود، مگر اینکه از قبل ثبت شده باشد، یعنی پذیرش در بیمارستان مشروط به آن است که مشخصات بیمار خارجی را ثبت کند تا به سیستم وزارت بهداشت وارد شود.»

او درباره تکلیف بیماری که توسط دلال‌ها برای درمان در ایران اقدام می‌کند و با مشکلاتی مواجه می‌شود، نیز می‌گوید: ما کار را شروع کرده‌ایم تا نهادینه شود. مسأله این است که قبلاً هیچ اطلاعات و مشخصاتی ثبت نمی‌شد.

پناهی می‌گوید: «ما اشتباهاتی داشتیم، ولی الان کمتر شده است. دو سال پیش آژانس تخصصی این کار را نداشتیم و پاسخگویی به مشکلات بیماران وجود نداشت. این اقدامات شروع شده و تخلفات نادر است.»

به گفته او بیشترین مراجعان برای درمان در ایران از کشور عراق است. سالی یک میلیون عراقی برای زیارت به ایران می‌آیند که ۲۵ درصد آنها انگیزه درمان نیز دارند. بعد از آن، جمهوری آذربایجان و کشورهای حوزه خلیج فارس و عربی بیشترین مراجعه‌کنندگان درمانی به ایران هستند.

او سپس درباره استفاده گردشگران از ویزای T(سلامت) که به نسبت سایر ویزاها، قیمت مناسب‌تری دارد، می‌گوید: این ویزا مشکلات خاص خود را دارد. بیشتر این گردشگران نگران هستند که با این ویزا نتوانند به نقاط دیگر ایران سفر کنند، مثلاً برخی از آنها که به قصد زیارت به ایران می‌آیند، انگیزه‌شان درمان هم است، ولی وقتی به آنها گفته می‌شود ویزای سلامت بگیرید، نگران می‌شوند که فقط به درمان محدود شوند. متأسفانه اطلاع‌رسانی درستی در این‌باره نشده است.

«پناهی» همچنین با تأکید بر اینکه لازمه توسعه گردشگری سلامت تمرکززدایی است، می‌گوید: اگر قصد بر رونق گردشگری سلامت و درآمدزایی از آن است، نباید فقط تجهیزات و علم آن را به پایتخت و مراکز خاصی از کشور محدود کرد، باید تمام ظرفیت موجود را به کار گرفت تا نتیجه دلخواه را بگیریم.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 4 ، تاریخ انتشار: سه شنبه 11 آبان 1395، شماره: 6348.

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین