پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۹۰۹۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۱
از اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ تاکنون ۵۳۸ بیمار تالاسمی به علت عدم دسترسی به دارو یا استفاده از دارو‌های قاچاق فوت کرده‌اند. حدود ۲۰ هزار نفر مبتلا و حدود ۲-۳ میلیون نفر (۴ درصد جمعیت) حامل بیماری در ایران وجود دارد.
شعار سال: به گفته محمد علیزاده رئیس هیأت‌مدیره انجمن تالاسمی ایران، بیماران تالاسمی از دارو‌های تاریخ‌مصرف گذشته و بدون نام و نشان خارجی استفاده می‌کنند. دارو‌هایی که از کشور‌های اطراف و یکی دو سال پس از گذشت تاریخ انقضا به دست بیماران می‌رسد.

از طرفی به گفته یونس عرب مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران دارو‌های موجود از ابتدای سال ۱۴۰۰ تقلبی بوده‌اند که با تاییدیه سازمان غذا و دارو وارد شده‌اند.

نداشتن پوشش بیمه‌ای صددرصدی دارو، هزینه بالای دارو‌های تکمیلی و نپذیرفتن بیمه هم بخشی از مشکلاتی است که بیماران تالاسمی چندین سال است با آن روبه‌رو هستند و حالا ورود ۳۵۰هزار ویال داروی تقلبی آسیب زیادی به بیماران تالاسمی زده است.

به گفته مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران «بیماران تالاسمی اولویت شرکت‌های بیمه نیستند. شرکت‌هایی که اغلب بنگاهداری می‌کنند و سرگرم سرمایه‌گذاری در بخش‌های اقتصادی هستند. بیمه‌ها، بنگاه‌های عریض و طویل اقتصادی‌اند که بیماران اولویت‌شان نیست به‌خصوص بیماران خاص.»

بیماران تالاسمی سالانه به هفت تا ۱۰ میلیون ویال آمپول تزریقی نیاز دارند که تا امروز کمتر از یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار آمپول به دستشان رسیده است.

بیماران می‌گویند دارو‌های داخلی از نظر کیفیت و اثربخشی مانند دارو‌های خارجی نیست. عرب هم در این مورد گفته «استفاده از برخی دارو‌های داخلی عوارض مختلفی مانند واکنش‌های پوستی متوسط و شدید، ریزش مو و عوارض گوارشی داشته است.»

سازمان غذا و دارو خواسته حیاتی بیماران تالاسمی را «بی‌منطق» می‌خواند و تا کنون پاسخی به درخواست این بیماران نداده است. با این که وزارت بهداشت ادعا می‌کند داروی بیماران تالاسمی موجود است، اما این دارو در هیچ داروخانه و سامانه‌ای عرضه نمی‌شود.

دولت تصمیم دارد ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند. درباره اثرات منفی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر وضعیت سلامت و درمان جامعه هشدار‌های فراوانی داده شده که حذف این ارز، موجب گرانی بیش از حد دارو و درمان می‌شود. همچنین دارو‌های خارجی و باکیفیت شیمی درمانی و بیماران خاص مدت‌هاست از شمول بیمه خارج شده‌اند و با حذف ارز دولتی، این دارو‌ها گران‌تر خواهند شد.

بر اساس اصل ۴۳ قانون اساسی تامین نیاز‌های اساسی مردم از جمله بهداشت و درمان بر عهده دولت است و در اصل ۲۹ قانون اساسی تصریح شده است که «برخورداری از تامین اجتماعی و خدمات بهداشتی درمانی و مراقبت‌های پزشکی به‌صورت بیمه و.. حقی همگانی است».
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری میدان، تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۰، کد خبر:۸۱۸۹۳، www.meidaan.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
0
0
واقعا و واقعا با مجوز این داروها وارد شدن؟ کسانی که مجوز دادن چه جوری میخوان جواب پس بدن؟! فرزند دلبند خودشون بود چی، بازهم داروی تقلبی بهش میدادن!؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
0
0
دولت محترم در این زمینه چه جوابی داره که بده !؟
ناشناس
Romania
۱۷:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
0
0
اگر بیماران خاص جزو اولویت های بیمه نیستن پس کیا جزو اولویت ها هستن؟!
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین