پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۵۲۵۹
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۲

علت کمبود داروی دسفرال بیماران تالاسمی چیست؟

این روز‌ها بیماران تالاسمی با کمبود داروی دسفرال که از رسوب آهن در بدن آن‌ها جلوگیری می‌کند مواجه شده اند. علت وارد نکردن نمونه خارجی داروی دسفرال این است که شرکت سوئیسی تولید کننده اعلام کرده است ما این دارو را فقط برای ایران و عراق تولید می‌کنیم و همه دنیا نمونه تزریقی این دارو را کنار گذاشته اند.
شعار سال: بیماران تالاسمی در اکثر شهر‌ها دچار مشکلاتی در تهیه داروی خود شده اند.

بیماری از استان مازندران در این باره می‌گوید: من به ۱۲۰ ویال دارو تزریقی در ماه احتیاج دارم در حالیکه در ماه ۲۰ عدد به من می‌دهند.
 
تعداد بازدید : 21

گفتنی است؛ بیمارای که به داروخانه‌ها هم مراجعه می‌کنند خبری از داروی این بیماران نیست.

دکتر رضایی مدیر داروخانه سیزده آبان دراین باره گفت: متاسفانه چند وقت است هم نوع ایرانی و خارجی دسفرال با مشکل مواجه شده که نیاز بیماران را تامین نمی‌کند.

این در حالیکه این دارو نمونه داخلی هم دارد، اما برخی بیماران به دنبال نمونه خارجی آن هستند.

علت را که از آن‌ها جویا شدیم اینگونه پاسخ دادند:

بیماری از اهواز گفت: به دارو‌های ایرانی واکنش پوستی می‌دهم و نمیتوانم نمونه ایرانی را مصرف کنم

خانم بیماری هم از کرج گفت: من فقط می‌توانم از داروی خارجی استفاده کنم.

البته پرشکان و متخصصان در این زمینه دیدگاه متفاوتی دارند

پزشکی از اهواز در این باره می‌گوید: افراد کمی هستند که نسبت به داروی ایرانی حساسیت داشته باشند و داروی با کیفیت ایرانی همان اثر داروی خارجی را برای بیماران تالاسمی دارد.

به همین منظور از مسئولان غذا و دارو اصل ماجرا را جویا شدیم.

حیدر محمدی مدیر کل امور دارو سازمان غذا و دارو گفت: علت وارد نکردن نمونه خارجی داروی دسفرال این است که شرکت سوئیسی تولید کننده اعلام کرده است ما این دارو را فقط برای ایران و عراق تولید می‌کنیم و همه دنیا نمونه تزریقی این دارو را کنار گذاشته اند.

البته مشکلات ناشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو در کمبود داروی بیماران تالاسمی هم دیده می‌شود.

دکتر حیدر محمدی ادامه داد: ارزی که برای انتقال ماده اولیه این دارو استفاده شد مربوط به ارز اروپا بود که ما منبع نداشتیم و بزودی قرص خوراکی همان برند خارجی در کشور تولید خواهد شد.

دکتر حسین شمالی معاون برنامه ریزی اداره کل دارو در ادامه توضیح داد: بسیاری از دارو‌های وارداتی به علت ارز ترجیحی اختلافات قیمتی با کشور‌های دیگر دارد که موجب بروز قاچاق معکوس دارو از کشور و ایجاد کمبود دارو برای بیماران می‌شود.

درنهایت هم بیماران تالاسمی با شرکت در جلسه‌ای مشکلات خود را به گوش مسئولان سازمان غذا و دارو و شرکت‌های تولید کننده داروی دسفرال رساندند.

گفتنی است؛ تولید کافی و توزیع مناسب دارو مطالبه به حق بیماران است که مسئولان حوزه سلامت باید اهتمام بیشتری برای آن داشته باشند.



شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری صدا و سیما، تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۰، کد خبر: www.iribnews.ir/۳۳۰۷۸۷۰
خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین