شعار سال: احمد ذاکری، معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک در خصوص همکاری دانش بنیانها با گمرک در مبارزه با قاچاق اظهار داشت: گمرک جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرزبان اقتصادی نقش محوری و هماهنگ کننده را در مبادی ورودی و خروجی کشور داشته و ضمن اعمال حاکمیت دولت در اجرای قانون امور گمرکی و سایر قوانین و مقررات مرتبط، از تجهیزات کنترلی پیشرفته و شیوههای نوین بازرسی استفاده میکند.
وی افزود: یکی از مهمترین ابزارها و تجهیزات کاربردی برای کنترل و اعمال قوانین و مقررات گمرکی، هوشمندسازی رویه ها، نظارتهای غیر فیزیکی است که میتواند نظارت را دقیق تر، کنترلها را سریعتر و خطای انسانی را به حداقل برساند و امکان اختفا و یا قاچاق کالا از مبادی رسمی را به صفر نزدیک کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک تصریح کرد: دستگاههای آشکارساز همچون دستگاههای ایکس ری یکی از ابزارهای نوینی است که فقط چند کشور در دنیا امکان تولید آن را دارند و متاسفانه برخی از این کشورها در چند سال اخیر مانع از فروش آن به کشورمان به خاطر تحریمهای ظالمانه نظام سلطه شدند، این دستگاهها که در زمینه تسهیل تجارت و مبارزه و پیشگیری از تخلفات و قاچاق کالا نقش بسزائی ایفاء میکنند برای گمرکات کشور ضروری است و تجهیز گمرکات اجرایی به دستگاههای ایکس ری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: درحال حاضر تعداد ۱۵ دستگاه ایکس ری کانتینری در گمرکات اجرایی کشور نصب و در حال بهره برداری است، اما تعدد مرزهای دریائی، زمینی و هوائی کشور و لزوم استقرار گمرک در مبادی مذکور باعث شده علیرغم اقدامات انجام شده طی سنوات گذشته برای تأمین تجهیزات کنترلی موردنیاز از طریق خرید خارجی و یا انواع قراردادهای داخلی با تولیدکنندگان بخشهای دولتی و بخش خصوصی، هم چنان کمبود این دستگاهها در گمرکات کشور وجود داشته باشد.
ذاکری تاکید کرد: به منظور جبران این کمبود و در راستای حمایت ازشرکتهای دانش بنیان و با استفاده از ظرفیت بند (ب) ماده ۱۰۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی کشور، ۱۷ فقره قرارداد با مشارکت بخش خصوصی منعقد شد که هفت فقره از قراردادهای مذکور با شرکتهای دانش بنیان بوده و مابقی نیز از طریق شرکت سرمایه گذار با شرکت دانش بنیان برای تولید منعقد شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک در خصوص بهره برداری از دستگاههای تولید شرکتهای دانش بنیان گفت: اولین دستگاه ایکس ری ساخت شرکتهای دانش بنیان درگمرک شهید رجایی در استان هرمزگان نصب و درحال انجام تستهای نهایی برای تحویل گیری دستگاه و بهره برداری کامل است و دستگاه دوم در منطقه ویژه دوغارون در استان خراسان رضوی نصب و در انتظار اخذ مجوز انرژی اتمی است.
ذاکری گفت: مقرر شده مابقی دستگاهها نیز پس از ساخت توسط شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی و اخذ مجوزهای فنی هر چند ماه یک دستگاه به بهره برداری برسد و تا سه سال دیگر همه این دستگاهها به بهره برداری برسند.
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱، کد خبر: ۱۲۱۲۹۴۷، www.ilna.news