پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 28
کد خبر: ۳۸۷۶۵۰
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۷
مرتضی افقه در یادداشتی تحت عنوان «ضرر و زیان هنگفت تجار ایرانی»نوشت: هزینه پنهانی تورم را گاهی مردم با رشد تورم و نزول شاخص‌های اقتصادی می‌پردازند و گاهی هم فعالان اقتصادی با خسارت‌های بیشتر. این در حالی است که مسوولان وعده داده بودند اقتصاد ایران را به سمت رشد هدایت می‌کنند. اما همچنان هزینه‌های پنهان فراوانی در اثر تحریم‌ها پرداخت می‌شود.

شعار سال: «ضرر و زیان هنگفت تجار ایرانی» عنوان یادداشت مرتضی افقه برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده: دیروز خبری در رسانه‌های بین‌المللی منتشر شد که بخشی از مشکلات اقتصادی کشورمان در مواجهه با محدودیت‌ها را بازتاب می‌داد. بر اساس اعلام برخی منابع عراقی، تجار ایرانی که به دلیل تحریم‌ها ناچار بوده‌اند، پول ناشی از صادرات خود به کشور عراق را با درهم دریافت کنند به دلیل کاهش ارزش درهم در برابر دلار امریکا ناچار شده‌اند، دارایی‌های خود را با ۴۰ درصد ضرر به دلار تبدیل کنند.

مدت‌هاست که کارشناسان درباره هزینه‌های مخرب تحریم‌ها صحبت می‌کنند. این نمونه خاص هم هزینه‌های پنهانی است که هنوز اقتصاد ایران از ادامه و تداوم تحریم‌ها پرداخت می‌کند. این هزینه‌ها را گاهی مردم با رشد تورم و نزول شاخص‌های اقتصادی می‌پردازند و گاهی هم فعالان اقتصادی با خسارت‌های بیشتر. این در حالی است که مسوولان اجرایی دولت وعده داده بودند که اقتصاد ایران را بدون توجه به تحریم‌ها به سمت رشد هدایت می‌کنند. اما همچنان هزینه‌های پنهان فراوانی در اثر تحریم‌ها پرداخت می‌شود.

متاسفانه یکی پس از دیگری این نوع خسارت‌ها شکل می‌گیرد و مشخص نیست چه زمانی قرار است به این روند پایان داده شود. نه تنها موضوع ضرر و زیان تجار ایرانی در عراق، بلکه موضوع فروش نفت با تخفیف‌های بیشتر، موضوع انتقال دارایی‌های کشور با هزینه‌های بالاتر و... هم مطرح است. اما تاثیر عینی یک چنین وضعیتی بربخش مولد اقتصاد ایران چه خواهد بود؟ بدون تردید یک چنین خسارت‌هایی باعث رویگردانی فعالان اقتصادی از حوزه مولد اقتصاد می‌شود. تولید‌کننده‌ای که ناگهان ۴۰ درصد دارایی خود را به دلیل مشکل تحریم‌ها و محدودیت‌های ناشی از آن از دست می‌دهد دو راه در برابر دارد؛ یا اینکه از حوزه تولید دل می‌کند و وارد بخش‌های سوداگرانه اقتصاد می‌شود یا اینکه عطای فعالیت اقتصادی در کشور را به لقای آن می‌بخشد و راهی سایر کشور‌ها می‌شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اعتمادآنلاین، تاریخ انتشار:۲۰ فروردین ۱۴۰۲، کدخبر: ۶۰۶۱۴۱، www.etemadonline.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین