پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۹۰۱۹
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰
قباد محمدی در نشست خبری که امروز در دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد با اشاره به سرقت ورقه‌های سربی اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه اظهار داشت: دستگاه‌های رادیوتراپی نشت اشعه دارند و اطراف اتاق باید مقاوم به نشت اشعه باشد و در استان کرمانشاه نیز یک دستگاه رادیوتراپی وجود دارد که برای بیماران استان ایلام نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به سرقت قاب‌های سربی رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) گفت: میزان اثرگذاری اشعه این دستگاه با آزمایش یا روش‌های علمی دیگر قابل تشخیص نیست. وی افزود: تعداد قالب‌های سربی سرقت شده مشخص نیست، زیرا سرب کوبی رادیوتراپی مربوط به ۲۵ سال پیش است و شناسنامه و اسناد آن نیز پیدا نشد، زیرا این بیمارستان توسط وزارت راه و شهرسازی ساخته شده است.

شعار سال: رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به سرقت قاب‌های سربی رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) گفت: میزان اثرگذاری اشعه این دستگاه با آزمایش یا روش‌های علمی دیگر قابل تشخیص نیست.

سرقت سرب‌های رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه
قباد محمدی در نشست خبری که امروز در دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد با اشاره به سرقت ورقه‌های سربی اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه اظهار داشت: دستگاه‌های رادیوتراپی نشت اشعه دارند و اطراف اتاق باید مقاوم به نشت اشعه باشد و در استان کرمانشاه نیز یک دستگاه رادیوتراپی وجود دارد که برای بیماران استان ایلام نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در اتاق رادیوتراپی این بیمارستان از ورقه‌های سربی برای جلوگیری از نشت اشعه استفاده شده است افزود: حراست بیمارستان امام رضا (ع) اردیبهشت ماه متوجه شدند که چند نفر از جمله کارکنان بیمارستان اقدام به سرقت ورقه‌های سربی کرده‌اند و با استفاده از دوربین‌ها شناسایی و دستگیر شدند.

محمدی بیان کرد: در این سرقت شخصی از طریق سقف کاذب خود را به سقف اتاق رادیوتراپی رسانده و مقداری از سرب‌ها را برداشته است.

وی گفت: با همکاری سازمان انرژی اتمی در اطراف رادیوتراپی سالانه دو سه بار دزیمتری انجام می‌شود که اشعه نشت پیدا نکند و دزیمتری رادیوتراپی امام رضا (ع) در دی ماه سال گذشته انجام و مشکلی وجود نداشت تا اینکه دو ماه پیش با خروج و سرقت سرب‌ها بلافاصله دزیمتری انجام شد و متوجه نشت اشعه حتی در طبقه بالای رادیوتراپی و چند نقطه دیگر شدیم.

محمدی افزود: جلسه‌ای برگزار شد که مکان‌هایی که نشت داشت تعطیل شود که دستگاه خاموش نشود، اما مکان‌هایی همچون پاتولوژی امکان تعطیلی نداشت به همین خاطر به سرعت درخواست سرب دادیم.

وی بیان کرد: بلافاصله درخواست ۸۰۰ قالب سرب را دادیم که ۳۰۰ مورد در هفته اول جای‌گذاری شد و نشتی گزارش و دستگاه خاموش شد و ۳۰۰ قالب دیگر جمعه گذشته اضافه شد و باز هم نشتی داشت، اما نشتی در اتاق پاتولوژی برطرف شد.

محمدی گفت: یکی از اتاق‌هایی که نشتی داشت تعطیل و دستگاه از دو روز پیش راه‌اندازی شد و ۵۰۰ قالب سرب نیز تا دو سه روز آینده و ۵۰۰ مورد دیگر هفته آینده جای‌گذاری می‌شود.

وی افزود: تعداد قالب‌های سربی سرقت شده مشخص نیست، زیرا سرب کوبی رادیوتراپی مربوط به ۲۵ سال پیش است و شناسنامه و اسناد آن نیز پیدا نشد، زیرا این بیمارستان توسط وزارت راه و شهرسازی ساخته شده است.

محمدی با اشاره به اینکه سارقان هنوز در مرحله بازجویی قرار دارند و تاکنون ۱۶۰۰ قطعه اضافه شده است افزود: سرب به کاربرده شده معمولی نیست و با خلوص ۹۰ درصد است و تنها توسط یک شرکت تولید می‌شود و پیش‌بینی می‌شود خسارت وارد شده حدود چهار تا پنج میلیارد تومان باشد.

محمدی بیان کرد: دی ماه سال گذشته دزیمتری انجام شده و اردیبهشت متوجه سرقت و نشت اشعه شدیم و اینکه در این فاصله چه افرادی و به چه مقدار تحت تأثیر اشعه بوده‌اند و چه عوارضی به دنبال خواهد داشت برای ما مبهم است و تاکنون موردی گزارش نشده است.

وی گفت: آسیب‌دیدگی ناشی از این اشعه از طریق آزمایش یا روش‌های علمی دیگر قابل تشخیص نیست.

محمدی افزود: صورتجلسه‌ای برای دستگاه قضایی تنظیم و بیان شده که افرادی که تحت تأثیر اشعه بوده‌اند ممکن است در آینده بیمار شوند و از طرفی، چون درمان بیماران سرطانی به تعویق افتاده ممکن است قوت این بیماران افزایش یابد و در واقع این حادثه یک جنایت است.

وی با بیان اینکه بعد از جایگذاری سرب‌ها از بتن برای جلوگیری از تکرار این اتفاقات استفاده می‌شود گفت: برای مرکز سرطان جدید سه دستگاه رادیوتراپی نصب می‌شود که برای جلوگیری از نشت اشعه به جای سرب از دیوار‌های بتنی با قطر سه متر استفاده می‌شود که اتفاقات مشابه رخ ندهد.

محمدی با اشاره به پرونده شبکه اختلاس دارو در استان گفت: ۴۰ روز پیش اداره اطلاعات استان است موضوع را با ما مطرح کردند که البته تخلف مربوط به دو نفر از نیرو‌های شرکتی و پیمانی دانشگاه است که با سندسازی در بیمارستان طالقانی اقدام به تخلف کرده بودند.

وی با بیان اینکه ابعاد کامل پرونده به طور کامل مشخص نشده است افزود: این تخلف با سندسازی و به صورت حرفه‌ای انجام شده و تمام سیستم موجودی با اقلام فروش همخوانی دارد و حقی از دولت از نظر ریالی تضییع نشده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: هنوز بازجویی‌ها ادامه دارد و در مراجع قضایی تحقیقات کامل نشده، اما گفته شده ۵۳ هزار قلم دار معادل نیم درصد از گردش دارویی ما خارج شده است.

وی گفت: بعد از مشخص شدن ابعاد مختلف پرونده، ما نیز درخواست اشد مجازات این افراد را خواهیم داشت و به طور قطع از دانشگاه اخراج می‌شوند، زیرا با جان مردم بازی شده است.

پلمب و برخورد با ۱۰۰ مطب و داروخانه در کرمانشاه

محمدی با بیان اینکه در حوزه پزشکی نیز همچون سایر حوزه‌ها تخلفاتی وجود دارد و منکر آن نیستیم افزود: مرجع رسیدگی به تخلفات پزشکی در درجه اول علوم پزشکی است و از نزدیکترین افراد خود نمی‌گذریم.

وی با اشاره به اینکه در سال مدینه ۲۰۰ مور برخورد پزشکی صورت گرفت گفت: امسال حداقل ۱۰۰ مطب، موسسه پزشکی یا داروخانه پلمب یا برخورد شدید شده و روز بدون تعطیلی مطب نداریم.

محمدی با اشاره به اینکه در زمینه شیرخشک معمولی کمبودی در استان وجود ندارد بیان کرد: در زمینه شیرخشک رژیمی کمبود‌های مقطعی وجود دارد که البته این نوع شیرخشک به صورت سهمیه‌ای به نام هر نوزاد وارد استان می‌شود.

کمبود ۱۳۰ قلم دارو در کرمانشاه

وی با اشاره به کمبود‌های دارویی در استان گفت: کمبود‌های دارویی استان در نهایت سه هفته طول می‌کشد و اکنون برای ۱۳۰ قلم دارو کمبود وجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: کمبود دارویی می‌تواند دلایل مختلفی از جمله عدم واردات مواد اولیه یا در گمرک ماندن مواد اولیه کارخانجات یا ناکافی بودن سرمایه در گردش کارخانه داشته باشد.

وی با اشاره به راه‌اندازی مجدد کارخانه باختر بیوشیمی عنوان کرد: امید داریم با حمایت استاندار و تأمین اعتبار این کارخانه تا پایان سال با ظرفیت بالایی تولید داشته باشد.

مراجعه سالانه ۱۰ هزار بیمار خارجی به بیمارستان‌های کرمانشاه

محمدی با اشاره به اینکه بیشتر بیماران خارجی مراجعه‌کننده به استان سرپایی و از اقلیم کردستان عراق هستند و بیشتر در حوزه جراحی چشم است گفت: در مجموع سالانه ۱۰ هزار بیمار خارجی بستری و سرپایی در کرمانشاه درمان می‌شوند و از طرفی بیماران خارجی برای جراحی‌های سنگین از طریق پرواز به مشهد و تهران مراجعه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی در اربعین سال گذشته در مجموع ۷۰ میلیارد تومان هزینه کرد که ۱۰ میلیارد تومان وصول شد عنوان کرد: برنامه‌های امسال نیز برای اربعین با قدرت بیشتری پیگیری می‌شود.

محمدی با بیان اینکه پایگاه‌های فوریت‌های پزشکی در جاده‌های استان در ۲۰ روز منتهی به اربعین افزایش خواهد یافت گفت: در مرز خسروی مرکز بهداشتی درمانی به متراژ ۲۰۰۰ مترمربع در حال ساخت است که ۱۰۰۰ متر آن برای اربعین امسال آماده می‌شود و ۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

وی افزود: در سال گذشته به دلیل تجمع زوار و بسته شدن مرز از طرف عراق عمده مشکل ما گرمازدگی بود به طوری که در طول روز ۱۰۰۰ نفر با گرمازدگی مواجه می‌شدند.

محمدی با بیان اینکه بیشترین گرمازدگی اربعین سال گذشته مربوط به مرز خسروی بود گفت: با این وجود سرم درمانی و معاینه و درمان‌های دارویی انجام شد و یک نفر فوتی هم گزارش نشد.

وی با اشاره بازدید بهداشتی مواکب و آب و غذای توزیعی بین زوار افزود: همچنین امسال دو درمانگاه سیار نیز برای سرم درمانی راه‌اندازی می‌شود و بیمارستان‌ها آماده‌باش هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: از هفته گذشته ذخیره مناسبی از سرم برای اربعین در نظر گرفته شده است و امید داریم امسال مشکل کمبود سرم در اربعین نداشته باشیم.

محمدی از راه‌اندازی مرکز مجهز پیوند مغز استخوان از دو ماه گذشته در استان خبرداد و گفت: این مرکز در واقع به مکان مجهز دیگری منتقل شده و بیماران به مدت یک ماه در این مرکز نگهداری می‌شوند و برای اطفال نیز چند مورد انجام شده است و همچنان مرکز پیوند قلب نیز تا تابستان راه‌اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین دانشجوی خارجی در غرب کشور مربوط به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است عنوان کرد: بیشتر دانشجویان از پاکستان و اقلیم کردستان عراق هستند و همچنین فردا نشستی با سرکنسولگری عراق در کرمانشاه برگزار می‌شود که بخش عرب‌نشین نیز علوم پزشکی کرمانشاه را در لیست دانشگاه‌های مورد پذیرش خود قرار دهد.

وی از افتتاح بیمارستان ۳۲ تختخوابی روانسر یا عنوان امام رضا (ع) در تیر ماه خبرداد و افزود: برای تکمیل بیمارستان ۶۴ تختخوابی روانسر نیز به ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و در صورتی که ۳۰ درصد آن جذب شود کار را شروع می‌کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در زمینه پیشگیری از بیماری‌هایی همچون دیابت، سرطان، فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی که رتبه اول را در استان دارد خوب عمل نکردیم گفت: ۷۰۰ بیمار دیالیزی در استان وجود دارد که ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار:۸ خرداد ۱۴۰۲، کدخبر: ۲۹۰۳۵۷۱، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین